Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny formand for Teleklagenævnet / Ni firmaer politianmeldt for ulovligt telefonssalg / Europas største mobilmast-selskab på vej

Ny formand for Teleklagenævnet. Ni firmaer politianmeldt for ulovligt telefonssalg. Europas største mobilmast-selskab på vej. Vi passer bedre på på nettet. Huawei investerer 35 millioner kroner i partnerskab med Aalborg Universitet. ProActive overtager stor platform til dansk elnet.

Godmorgen denne mandag morgen. Dagens morgen-briefing er udvalgt og komponeret af Dan Jensen.

Ny formand for Teleklagenævnet

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har udpeget professor og advokat i Gorrissen Federspiel, Søren Sandfeld Jakobsen, som ny formand for Teleklagenævnet for de kommende fire år.

Søren Sandfeld Jakobsen kender arbejdet indefra, da han i den foregående periode på fire år - altså siden 2016 - har været næstformand i Teleklagenævnet, hvor han sammen med afgående formand, Caroline Heide-Jørgensen, har tegnet formandsskabet.

Teleklagenævnet behandler primært klager over afgørelser truffet af Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen vedrørende konkurrencemæssige forhold på teleområdet. Teleklagenævnet er desuden administrativ klageinstans på andre områder.

Ni firmaer politianmeldt for ulovligt telefonssalg

Forbrugerombudsmanden har anmeldt ni virksomheder til politiet for ulovligt telefonsalg, hvor selskabernes sælgere har ringet folk op eller medvirket hertil uden at have fået lov.

Det drejer sig om Ørsted Privatsalg, Vindstød og C More, Alm. Brand Forsikring, NTG Sales, Ritter & Jensen Marketing, Stenhøj Media, eGenti og Toleadoo.

Ifølge Forbrugerombudsmanden har Ørsted, Vindstød, C More, Ritter & Jensen Marketing og Stenhøj Media alle erkendt og accepteret at betale bøder på op til 175.000 kroner.

“Forbrugerombudsmanden har de seneste år kunnet konstatere en markant stigning i antallet af klager over telefonsalg. I 2019 nåede klagetallet op på 920 klager, hvilket er det hidtil højeste. Det er især klager over uønsket salg fra tele-og energibranchen, der fylder i bunken,” lyder det i en meddelelse fra Forbrugerombudsmanden, som du finder her.

Europas største mobilmast-selskab på vej

EU’s konkurrencemyndigheder giver grønt lys til etableringen af det, der står til at blive Europas største mobilmast-selskab, skriver Reuters.

Det kommer til at se dagens lys i et partnerskab mellem Vodafone og italienske Tim, der betyder, at Vodafone vil overføre sine italienske mobilmaster til Tim-datterselskabet Inwit, som Tim ejer 60 procent af.

EU’s konkurrencemyndigheder har i godkendelsen lagt vægt på, at Vodafone og Tims kombinerede 4.000 mobilmaster i europæiske byer med mere end 35.000 indbyggere vil blive gjort tilgængelige for selskabernes konkurrenter.

Vi passer bedre på på nettet

Danskerne er blevet væsentligt bedre til at passe på os selv på internettet, konkluderer Digitaliseringsstyrelsen på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge styrelsen tjekker markant flere danskere end tidligere eksempelvis, om websites er sikre, inden de anvender dem, ligesom mange flere end tidligere i dag anvender lange passwords på mindst 12 tegn.

“Undersøgelsen viser samtidig en tendens til, at folk på grund af sikkerhedsbekymringer afholder sig fra visse aktiviteter som for eksempel nethandel og at afgive oplysninger til sociale medier,” lyder det fra styrelsen.

Huawei investerer 35 millioner kroner i partnerskab med Aalborg Universitet

Kinesiske Huawei vil over de kommende fem år investere i alt 35 millioner kroner i et strategisk partnerskab med Aalborg Universitet.

“Trådløs kommunikation, antenne-design, energi og datalagring er blot nogle af de forskningsfelter, som Huawei og forskere fra Aalborg Universitet (AAU) netop har aftalt at forske i sammen,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Det kinesiske selskab og universitetet kender allerede hinanden ret godt, i det de allerede samarbejder.

Ifølge Huawei har parternes samarbejde indtil videre udmøntet sig i 20 forskningsprojekter.

ProActive overtager stor platform til dansk elnet

ProActive overtager hele den såkaldte DataHub-platform fra Kamstrup, Kamstrup, der leverer el-, vand- og varmemålere.

DataHub-platformen anvender Energinet til at overføre data fra fjernaflæste målere.

“Med overtagelsen påtager ProActive sig ansvaret for drift og support af eksisterende kunder og for videreudvikling af platformen. ProActive vil fortsat have et tæt samarbejde med Kamstrup for at skabe værdi for kunder i forsyningssektoren generelt,” lyder det i en meddelelse fra selskabet, som du finder her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere