Artikel top billede

Morgen-briefing: Ny formand for Teleklagenævnet / Ni firmaer politianmeldt for ulovligt telefonssalg / Europas største mobilmast-selskab på vej

Ny formand for Teleklagenævnet. Ni firmaer politianmeldt for ulovligt telefonssalg. Europas største mobilmast-selskab på vej. Vi passer bedre på på nettet. Huawei investerer 35 millioner kroner i partnerskab med Aalborg Universitet. ProActive overtager stor platform til dansk elnet.

Godmorgen denne mandag morgen. Dagens morgen-briefing er udvalgt og komponeret af Dan Jensen.

Ny formand for Teleklagenævnet

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har udpeget professor og advokat i Gorrissen Federspiel, Søren Sandfeld Jakobsen, som ny formand for Teleklagenævnet for de kommende fire år.

Søren Sandfeld Jakobsen kender arbejdet indefra, da han i den foregående periode på fire år - altså siden 2016 - har været næstformand i Teleklagenævnet, hvor han sammen med afgående formand, Caroline Heide-Jørgensen, har tegnet formandsskabet.

Teleklagenævnet behandler primært klager over afgørelser truffet af Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen vedrørende konkurrencemæssige forhold på teleområdet. Teleklagenævnet er desuden administrativ klageinstans på andre områder.

Ni firmaer politianmeldt for ulovligt telefonssalg

Forbrugerombudsmanden har anmeldt ni virksomheder til politiet for ulovligt telefonsalg, hvor selskabernes sælgere har ringet folk op eller medvirket hertil uden at have fået lov.

Det drejer sig om Ørsted Privatsalg, Vindstød og C More, Alm. Brand Forsikring, NTG Sales, Ritter & Jensen Marketing, Stenhøj Media, eGenti og Toleadoo.

Ifølge Forbrugerombudsmanden har Ørsted, Vindstød, C More, Ritter & Jensen Marketing og Stenhøj Media alle erkendt og accepteret at betale bøder på op til 175.000 kroner.

“Forbrugerombudsmanden har de seneste år kunnet konstatere en markant stigning i antallet af klager over telefonsalg. I 2019 nåede klagetallet op på 920 klager, hvilket er det hidtil højeste. Det er især klager over uønsket salg fra tele-og energibranchen, der fylder i bunken,” lyder det i en meddelelse fra Forbrugerombudsmanden, som du finder her.

Europas største mobilmast-selskab på vej

EU’s konkurrencemyndigheder giver grønt lys til etableringen af det, der står til at blive Europas største mobilmast-selskab, skriver Reuters.

Det kommer til at se dagens lys i et partnerskab mellem Vodafone og italienske Tim, der betyder, at Vodafone vil overføre sine italienske mobilmaster til Tim-datterselskabet Inwit, som Tim ejer 60 procent af.

EU’s konkurrencemyndigheder har i godkendelsen lagt vægt på, at Vodafone og Tims kombinerede 4.000 mobilmaster i europæiske byer med mere end 35.000 indbyggere vil blive gjort tilgængelige for selskabernes konkurrenter.

Vi passer bedre på på nettet

Danskerne er blevet væsentligt bedre til at passe på os selv på internettet, konkluderer Digitaliseringsstyrelsen på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge styrelsen tjekker markant flere danskere end tidligere eksempelvis, om websites er sikre, inden de anvender dem, ligesom mange flere end tidligere i dag anvender lange passwords på mindst 12 tegn.

“Undersøgelsen viser samtidig en tendens til, at folk på grund af sikkerhedsbekymringer afholder sig fra visse aktiviteter som for eksempel nethandel og at afgive oplysninger til sociale medier,” lyder det fra styrelsen.

Huawei investerer 35 millioner kroner i partnerskab med Aalborg Universitet

Kinesiske Huawei vil over de kommende fem år investere i alt 35 millioner kroner i et strategisk partnerskab med Aalborg Universitet.

“Trådløs kommunikation, antenne-design, energi og datalagring er blot nogle af de forskningsfelter, som Huawei og forskere fra Aalborg Universitet (AAU) netop har aftalt at forske i sammen,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Det kinesiske selskab og universitetet kender allerede hinanden ret godt, i det de allerede samarbejder.

Ifølge Huawei har parternes samarbejde indtil videre udmøntet sig i 20 forskningsprojekter.

ProActive overtager stor platform til dansk elnet

ProActive overtager hele den såkaldte DataHub-platform fra Kamstrup, Kamstrup, der leverer el-, vand- og varmemålere.

DataHub-platformen anvender Energinet til at overføre data fra fjernaflæste målere.

“Med overtagelsen påtager ProActive sig ansvaret for drift og support af eksisterende kunder og for videreudvikling af platformen. ProActive vil fortsat have et tæt samarbejde med Kamstrup for at skabe værdi for kunder i forsyningssektoren generelt,” lyder det i en meddelelse fra selskabet, som du finder her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere