Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny formand for Teleklagenævnet / Ni firmaer politianmeldt for ulovligt telefonssalg / Europas største mobilmast-selskab på vej

Ny formand for Teleklagenævnet. Ni firmaer politianmeldt for ulovligt telefonssalg. Europas største mobilmast-selskab på vej. Vi passer bedre på på nettet. Huawei investerer 35 millioner kroner i partnerskab med Aalborg Universitet. ProActive overtager stor platform til dansk elnet.

Godmorgen denne mandag morgen. Dagens morgen-briefing er udvalgt og komponeret af Dan Jensen.

Ny formand for Teleklagenævnet

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har udpeget professor og advokat i Gorrissen Federspiel, Søren Sandfeld Jakobsen, som ny formand for Teleklagenævnet for de kommende fire år.

Søren Sandfeld Jakobsen kender arbejdet indefra, da han i den foregående periode på fire år - altså siden 2016 - har været næstformand i Teleklagenævnet, hvor han sammen med afgående formand, Caroline Heide-Jørgensen, har tegnet formandsskabet.

Teleklagenævnet behandler primært klager over afgørelser truffet af Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen vedrørende konkurrencemæssige forhold på teleområdet. Teleklagenævnet er desuden administrativ klageinstans på andre områder.

Ni firmaer politianmeldt for ulovligt telefonssalg

Forbrugerombudsmanden har anmeldt ni virksomheder til politiet for ulovligt telefonsalg, hvor selskabernes sælgere har ringet folk op eller medvirket hertil uden at have fået lov.

Det drejer sig om Ørsted Privatsalg, Vindstød og C More, Alm. Brand Forsikring, NTG Sales, Ritter & Jensen Marketing, Stenhøj Media, eGenti og Toleadoo.

Ifølge Forbrugerombudsmanden har Ørsted, Vindstød, C More, Ritter & Jensen Marketing og Stenhøj Media alle erkendt og accepteret at betale bøder på op til 175.000 kroner.

“Forbrugerombudsmanden har de seneste år kunnet konstatere en markant stigning i antallet af klager over telefonsalg. I 2019 nåede klagetallet op på 920 klager, hvilket er det hidtil højeste. Det er især klager over uønsket salg fra tele-og energibranchen, der fylder i bunken,” lyder det i en meddelelse fra Forbrugerombudsmanden, som du finder her.

Europas største mobilmast-selskab på vej

EU’s konkurrencemyndigheder giver grønt lys til etableringen af det, der står til at blive Europas største mobilmast-selskab, skriver Reuters.

Det kommer til at se dagens lys i et partnerskab mellem Vodafone og italienske Tim, der betyder, at Vodafone vil overføre sine italienske mobilmaster til Tim-datterselskabet Inwit, som Tim ejer 60 procent af.

EU’s konkurrencemyndigheder har i godkendelsen lagt vægt på, at Vodafone og Tims kombinerede 4.000 mobilmaster i europæiske byer med mere end 35.000 indbyggere vil blive gjort tilgængelige for selskabernes konkurrenter.

Vi passer bedre på på nettet

Danskerne er blevet væsentligt bedre til at passe på os selv på internettet, konkluderer Digitaliseringsstyrelsen på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge styrelsen tjekker markant flere danskere end tidligere eksempelvis, om websites er sikre, inden de anvender dem, ligesom mange flere end tidligere i dag anvender lange passwords på mindst 12 tegn.

“Undersøgelsen viser samtidig en tendens til, at folk på grund af sikkerhedsbekymringer afholder sig fra visse aktiviteter som for eksempel nethandel og at afgive oplysninger til sociale medier,” lyder det fra styrelsen.

Huawei investerer 35 millioner kroner i partnerskab med Aalborg Universitet

Kinesiske Huawei vil over de kommende fem år investere i alt 35 millioner kroner i et strategisk partnerskab med Aalborg Universitet.

“Trådløs kommunikation, antenne-design, energi og datalagring er blot nogle af de forskningsfelter, som Huawei og forskere fra Aalborg Universitet (AAU) netop har aftalt at forske i sammen,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Det kinesiske selskab og universitetet kender allerede hinanden ret godt, i det de allerede samarbejder.

Ifølge Huawei har parternes samarbejde indtil videre udmøntet sig i 20 forskningsprojekter.

ProActive overtager stor platform til dansk elnet

ProActive overtager hele den såkaldte DataHub-platform fra Kamstrup, Kamstrup, der leverer el-, vand- og varmemålere.

DataHub-platformen anvender Energinet til at overføre data fra fjernaflæste målere.

“Med overtagelsen påtager ProActive sig ansvaret for drift og support af eksisterende kunder og for videreudvikling af platformen. ProActive vil fortsat have et tæt samarbejde med Kamstrup for at skabe værdi for kunder i forsyningssektoren generelt,” lyder det i en meddelelse fra selskabet, som du finder her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere