Artikel top billede

Bog: Facebook set fra indersiden - fra kollegieværelse til verdensherredømme

Amerikansk techjournalist går bagom Facebook, men kritiseres også for ikke at gå tilstrækkeligt meget til stålet i sin hudfletning af det sociale netværk.

Som det konstateres i The New York Times anmeldelse af ”Facebook: The Inside Story”, så har det globale sociale netværk udviklet en patentforklaring, hver eneste gang man tages med fingrene i kagedåsen: ”Vi vil forbinde verden og har de bedste intentioner. Men det kan jo beklageligvis gå galt, når man forbinder milliarder af mennesker med hinanden.”

Dermed frikender Zuckerberg & Co. pr. definition sig selv. Uanset om det handler om russisk indblanding i vestlige valg, folkemord i Myanmar, spredning af falske nyheder eller alt midt imellem.

Derimod går det sociale netværks talsmænd- og kvinder let hen over det faktum, at Facebooks algoritme netop er designet til at sprede indhold, der sender brugernes blodtryk helt op i det røde felt.

Primært fordi det er den slags indhold – og ikke kun uskyldige kattevideoer eller billeder af børnebørnene – der skaber klik, engagement og har gjort Facebook ufatteligt succesfuld.

Fra kollegieværelse til verdensherredømme

Det er blandt pointerne i Facebook: The Inside Story af Steven Levy, der har fulgt Silicon Valley og Facebook i en lang årrække, og skildrer virksomhedens udvikling hele vejen fra kollegieværelset til positionen som ukronet konge over de sociale medier.

Bogen profiterer på forfatterens adgang til Zuckerberg, men dette er angiveligt også dens svaghed.

Flere anmeldere mener således, at Levy lidt for villigt køber Zuckerbergs forklaringer og ikke stiller tilstrækkeligt mange kritiske spørgsmål.

Om dette passer eller ej, må være op til den enkelte læser at vurdere. Under alle omstændigheder er de fleste enige om, at bogen er særdeles velskrevet – samt at den kommer godt rundt om den mest magtfulde spiller i det moderne mediebillede, hvilket jo har en værdi i sig selv.

Fakta: Facebook: The Inside Story. Forfatter: Steven Levy. Udkommet februar 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?