Artikel top billede

Bog: Facebook set fra indersiden - fra kollegieværelse til verdensherredømme

Amerikansk techjournalist går bagom Facebook, men kritiseres også for ikke at gå tilstrækkeligt meget til stålet i sin hudfletning af det sociale netværk.

Som det konstateres i The New York Times anmeldelse af ”Facebook: The Inside Story”, så har det globale sociale netværk udviklet en patentforklaring, hver eneste gang man tages med fingrene i kagedåsen: ”Vi vil forbinde verden og har de bedste intentioner. Men det kan jo beklageligvis gå galt, når man forbinder milliarder af mennesker med hinanden.”

Dermed frikender Zuckerberg & Co. pr. definition sig selv. Uanset om det handler om russisk indblanding i vestlige valg, folkemord i Myanmar, spredning af falske nyheder eller alt midt imellem.

Derimod går det sociale netværks talsmænd- og kvinder let hen over det faktum, at Facebooks algoritme netop er designet til at sprede indhold, der sender brugernes blodtryk helt op i det røde felt.

Primært fordi det er den slags indhold – og ikke kun uskyldige kattevideoer eller billeder af børnebørnene – der skaber klik, engagement og har gjort Facebook ufatteligt succesfuld.

Fra kollegieværelse til verdensherredømme

Det er blandt pointerne i Facebook: The Inside Story af Steven Levy, der har fulgt Silicon Valley og Facebook i en lang årrække, og skildrer virksomhedens udvikling hele vejen fra kollegieværelset til positionen som ukronet konge over de sociale medier.

Bogen profiterer på forfatterens adgang til Zuckerberg, men dette er angiveligt også dens svaghed.

Flere anmeldere mener således, at Levy lidt for villigt køber Zuckerbergs forklaringer og ikke stiller tilstrækkeligt mange kritiske spørgsmål.

Om dette passer eller ej, må være op til den enkelte læser at vurdere. Under alle omstændigheder er de fleste enige om, at bogen er særdeles velskrevet – samt at den kommer godt rundt om den mest magtfulde spiller i det moderne mediebillede, hvilket jo har en værdi i sig selv.

Fakta: Facebook: The Inside Story. Forfatter: Steven Levy. Udkommet februar 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere