Artikel top billede

Nokia slipper ny topmodel løs: Her er den første 5G-mobil der kan roame globalt

Nokia slipper en interessant toptelefon ud. Her får du firedobbelt kamera samt fleksibel 5G-antenne.

Nokia offentliggør tredje generation af sin 8’er serie af toptelefoner: Nokia 8.3

Som med tidligere generationer, bydes der på enkle linjer og robust ydre, men hovedattraktionen her skal dog findes i det ombordværende 5G-modem: Det bliver det første af sin slags, som kan fungere på samtlige 5G-netværk – så der kan roames globalt på de lynhurtige frekvenser.

Nokia 8.3 understøtter alle de 12 eksisterende 5G bånd. Det er i modsætning til 5G-telefoner fra 2019, der kun kan slutte sig til mellem to og fem bånd.

Nokias nye stjerne vil samtidig byde på 5G-evner til en mere beskeden pris end de fleste. Debutprisen lyder på 599 euro, når telefonen får salgsstart en gang til sommer.

Ikke fra øverste hylde

Mens Nokia 8.3 kan bryste af sig af at have et stort 6,8 tommers HDR-display, kan mekanikken ombord ikke hamle op med 2020 topmodeller som Samsung Galaxy S20.

Kræfterne leveres nemlig af den en Qualcomm Snapdragon 765G, som ikke helt kan matche nyeste Snapdragon 865 i ydelse.

Bag på mobilen bydes der dog på en interessant kameraanordning, der ved hjælp af fire sensorer tilbyder både makro, ultravidvinkel og højopløste egenskaber. Den primære sensor kan her mønstre 64 megapixels.

Video optages i både HDR og 4K UHD med stabilisering ved 60 fps optagelser. Dertil tilbydes en særlig cinematografisk modus, der optager i log- og 21:9 format.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere