Artikel top billede

Nokia slipper ny topmodel løs: Her er den første 5G-mobil der kan roame globalt

Nokia slipper en interessant toptelefon ud. Her får du firedobbelt kamera samt fleksibel 5G-antenne.

Nokia offentliggør tredje generation af sin 8’er serie af toptelefoner: Nokia 8.3

Som med tidligere generationer, bydes der på enkle linjer og robust ydre, men hovedattraktionen her skal dog findes i det ombordværende 5G-modem: Det bliver det første af sin slags, som kan fungere på samtlige 5G-netværk – så der kan roames globalt på de lynhurtige frekvenser.

Nokia 8.3 understøtter alle de 12 eksisterende 5G bånd. Det er i modsætning til 5G-telefoner fra 2019, der kun kan slutte sig til mellem to og fem bånd.

Nokias nye stjerne vil samtidig byde på 5G-evner til en mere beskeden pris end de fleste. Debutprisen lyder på 599 euro, når telefonen får salgsstart en gang til sommer.

Ikke fra øverste hylde

Mens Nokia 8.3 kan bryste af sig af at have et stort 6,8 tommers HDR-display, kan mekanikken ombord ikke hamle op med 2020 topmodeller som Samsung Galaxy S20.

Kræfterne leveres nemlig af den en Qualcomm Snapdragon 765G, som ikke helt kan matche nyeste Snapdragon 865 i ydelse.

Bag på mobilen bydes der dog på en interessant kameraanordning, der ved hjælp af fire sensorer tilbyder både makro, ultravidvinkel og højopløste egenskaber. Den primære sensor kan her mønstre 64 megapixels.

Video optages i både HDR og 4K UHD med stabilisering ved 60 fps optagelser. Dertil tilbydes en særlig cinematografisk modus, der optager i log- og 21:9 format.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.