Kæmpe digitalt gennembrud for danske patienter: Trifork og danske læger udruller ny it-løsning på rekord-tid

De danske læger har i de seneste dage som en nødløsning måtte bruge Facetime og Skype til at foretage videokonsultationer. Men allerede i næste uge begynder lægerne at teste deres egenudviklede videoløsning, som er blevet udviklet i lyntempo af Trifork.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • De danske lægerne har de i de seneste anvendt apps som FaceTime og Skype til at foretage videokonsultationer. Bliv klogere på, hvilke sikkerhedsmæssige overvejelser det har givet anledning til
  • Allerede i næste uge satser de praktikiserende læger på, at de vil være klar med en helt ny egenudviklet videoløsning, der er blevet udviklet på rekordtid. Få indsigt i hvordan den udvikling er forløbet
  • Få svaret på, hvilke udrulningsplanerne de praktiserende lægers organisation, PLO, har for den nye app.
  • Få indsigt PLO's direktør, Jonatan Schloss' vurdering af, hvilke konsekvenser den hurtige udrulning af videkonsultation hos lægerne vil få
924
4:45 min
”Det er meget svært at forestille sig, at man nu kan putte ketchuppen tilbage i flasken.”

Det siger Jonatan Schloss, direktør for de Praktiserende Lægers Organisation, PLO, som reaktion på, at lægehuse over hele landet nu er begyndt at lynimplementere brugen af videokonsultationer.

I mange år har vi i Danmark talt om såkaldt telemedicin, hvor patienter kan behandles på afstand gennem blandt andet videokonsultationer,

Men nu ser det ud til, at udbruddet af coronavirus er med til at sikre metoden det helt store gennembrud.

”Jeg tror ikke, at man efter det her kan vende tilbage til en situation, hvor videokonsultation ikke er noget der findes,” vurderer Jonatan Schloss.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?