Artikel top billede

Bog: Når det hele krakker

I A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation giver aktieekspert sit bud på mekanismerne bag børskrak og på, hvordan de har været med til at forme den moderne historie og samfundsudvikling.

Vi er nok mange, der aktuelt har samme anstrengte forhold til vores pensionsopsparing og aktieportefølje som til en maltrakteret rotte, katten har slæbt med ind på stuegulvet: Vi ved, at den er der, men har ikke for alvor lyst til at kigge..

Men ligesom opture og værdistigninger på aktiemarkedet har skabt enorm dynamik i moderne samfund, har børskrak også været blandt de definerende elementer i vores historie.

I “A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation” beretter Scott Nations – ja, det hedder han faktisk – om de forløb og mekanismer, der i fem tilfælde har fået markedet til at gå ned med et brag.

Trækker de store linjer op

Nations trækker linjerne op hele vejen fra det første store krak i 1907 og Black Tuesday i 1929, der indvarslede The Great Depression.

Men han ser også på de mekanismer, der første til tab af enorme værdier i nyere tid og bl.a. indvarslede finanskrisen i 2008 og på, hvordan aktienedturene har påvirket historien efterfølgende.

Scott Nations er selv trader, optræder hyppigt som børsekspert på CNBC og i A History of the United States in Five Crashes beretter han underholdende og vidende om både de bagvedliggende årsager til, hvorfor det kan gå galt på børsmarkedet.

Ligeledes giver han sit bud på, hvordan man kan afbøde kommende nedture. Hvilket måske havde været værd at lytte til for et par uger siden.

Bogen udkom i 2018 og er således ikke helt ny, men ikke desto mindre ekstremt aktuel.

For måske historien kan give et fingerpeg om, hvad der – på godt og ondt – er i vente, når coronapandemien og den aktuelle aktiepanik er drevet over og hverdagen indfinder sig igen.

A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation. Forfatter: Scott Nations. Udkommet 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere