Bog: Når det hele krakker

I A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation giver aktieekspert sit bud på mekanismerne bag børskrak og på, hvordan de har været med til at forme den moderne historie og samfundsudvikling.

Vi er nok mange, der aktuelt har samme anstrengte forhold til vores pensionsopsparing og aktieportefølje som til en maltrakteret rotte, katten har slæbt med ind på stuegulvet: Vi ved, at den er der, men har ikke for alvor lyst til at kigge..

Men ligesom opture og værdistigninger på aktiemarkedet har skabt enorm dynamik i moderne samfund, har børskrak også været blandt de definerende elementer i vores historie.

I “A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation” beretter Scott Nations – ja, det hedder han faktisk – om de forløb og mekanismer, der i fem tilfælde har fået markedet til at gå ned med et brag.

Trækker de store linjer op
Nations trækker linjerne op hele vejen fra det første store krak i 1907 og Black Tuesday i 1929, der indvarslede The Great Depression.

Men han ser også på de mekanismer, der første til tab af enorme værdier i nyere tid og bl.a. indvarslede finanskrisen i 2008 og på, hvordan aktienedturene har påvirket historien efterfølgende.

Scott Nations er selv trader, optræder hyppigt som børsekspert på CNBC og i A History of the United States in Five Crashes beretter han underholdende og vidende om både de bagvedliggende årsager til, hvorfor det kan gå galt på børsmarkedet.

Ligeledes giver han sit bud på, hvordan man kan afbøde kommende nedture. Hvilket måske havde været værd at lytte til for et par uger siden.

Bogen udkom i 2018 og er således ikke helt ny, men ikke desto mindre ekstremt aktuel.

For måske historien kan give et fingerpeg om, hvad der – på godt og ondt – er i vente, når coronapandemien og den aktuelle aktiepanik er drevet over og hverdagen indfinder sig igen.

A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation. Forfatter: Scott Nations. Udkommet 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.