Artikel top billede

Bog: Når det hele krakker

I A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation giver aktieekspert sit bud på mekanismerne bag børskrak og på, hvordan de har været med til at forme den moderne historie og samfundsudvikling.

Vi er nok mange, der aktuelt har samme anstrengte forhold til vores pensionsopsparing og aktieportefølje som til en maltrakteret rotte, katten har slæbt med ind på stuegulvet: Vi ved, at den er der, men har ikke for alvor lyst til at kigge..

Men ligesom opture og værdistigninger på aktiemarkedet har skabt enorm dynamik i moderne samfund, har børskrak også været blandt de definerende elementer i vores historie.

I “A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation” beretter Scott Nations – ja, det hedder han faktisk – om de forløb og mekanismer, der i fem tilfælde har fået markedet til at gå ned med et brag.

Trækker de store linjer op

Nations trækker linjerne op hele vejen fra det første store krak i 1907 og Black Tuesday i 1929, der indvarslede The Great Depression.

Men han ser også på de mekanismer, der første til tab af enorme værdier i nyere tid og bl.a. indvarslede finanskrisen i 2008 og på, hvordan aktienedturene har påvirket historien efterfølgende.

Scott Nations er selv trader, optræder hyppigt som børsekspert på CNBC og i A History of the United States in Five Crashes beretter han underholdende og vidende om både de bagvedliggende årsager til, hvorfor det kan gå galt på børsmarkedet.

Ligeledes giver han sit bud på, hvordan man kan afbøde kommende nedture. Hvilket måske havde været værd at lytte til for et par uger siden.

Bogen udkom i 2018 og er således ikke helt ny, men ikke desto mindre ekstremt aktuel.

For måske historien kan give et fingerpeg om, hvad der – på godt og ondt – er i vente, når coronapandemien og den aktuelle aktiepanik er drevet over og hverdagen indfinder sig igen.

A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation. Forfatter: Scott Nations. Udkommet 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere