Artikel top billede

Alm.Brand-CIO Kristian Hjort-Madsen på sit hjemmekontor. Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Sådan får Alm. Brand-CIO 99 procent af de ansatte til at arbejde hjemme via Microsoft Teams: "Kan køre med det tekniske setup i al evighed"

Interview: Kun 18 ud af Alm. Brands 1.800 medarbejdere arbejder fortsat på koncernens fysiske lokationer. De rette teknologivalg betyder nemlig, at 99 procent af Alm. Brands ansatte kan arbejde hjemmefra. "Det er kun muligt, fordi Alm. Brand har taget nogle gode it-mæssige beslutninger også før min tid," lyder det fra CIO og koncerndirektør Kristian Hjort-Madsen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs hvordan 99 procent af Alm. Brands medarbejdere kan arbejde hjemme
  • Bliv klogere på hvordan koncernen bruger Microsoft Teams til kaffepauser og fredagsbar
  • Se hvor meget mødeaktiviteten for Alm. Brand i Microsoft Teams er steget
  • Find ud af hvordan nogle medarbejdere føler de er blevet mere effektive af at arbejde hjemmefra
  • Indsigt i Alm. Brands teknologivalg som betyder, at koncernen kan holde forretningen kørende med det nuværende tekniske setup i al evighed
1.390
7 min
Alm. Brand råder over 1.800 ansatte, hvoraf mere end 800 til dagligt sidder i selskabets hovedkvarter på Midtermolen i København.

Men corona-krisen betyder, at den danske bank- og forsikringskoncern har været tvunget til at skabe et nyt arbejds-setup.

Med Microsoft Teams som det primære værktøj er det lykkedes CIO og koncerndirektør Kristian Hjort-Madsen med et trylleslag at forvandle hovedkvarteret til en spøgelsesby med blot syv ansatte fysisk tilstede.

På få dage har Alm. Brand nemlig formået at skabe et setup, hvor 99 procent af virksomhedens ansatte arbejder hjemme.

Og det setup kan holde forretningen kørende i al evighed.

Det fortæller Kristian Hjort-Madsen til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Konsulenthuset 7N med rekordoverskud: "For os var det ‘den store prøve’"

Artikel teaser billede 2 Premium-indhold

Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Hvad kommer Microsofts løfte om at holde data i EU til at betyde for de danske kunder? Se Microsofts svar til os

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT mister hundredevis af millioner i omsætning fra Novo Nordisk hvert år: "Det påvirker os"

Artikel teaser billede 1 Premium-indhold

Mærsks cloud-boss "enormt positiv' overfor Microsoft nye løfte om at holde data inde i Europa: Her kommer det virkelig til at batte


Premium
Konsulenthuset 7N med rekordoverskud: "For os var det ‘den store prøve’"
Konsulenthuset 7N formåede at drive vækst sidste år på trods af pandemien. Omsætningen bevæger sig minimalt, mens overskuddet når rekordniveau. "Vi så ind i mørke og uvished, men vores forretningsmodel har endnu engang bevist sin styrke," siger CEO Jeppe Hedaa.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.