Artikel top billede

Hackere har stjålet design-filer til AMD's kommende Xbox-grafikkort

Hackere har stjålet data om vigtig GPU-design fra chipkæmpen AMD. En del af de stjålne data er allerede blevet delt på GitHub.

Chipgiganten AMD er blevet hacket, og hackerne har blandt andet tilranet sig designfiler, testfiler og lignende for en række af selskabets vigtigste produkter.

Ifølge AMD blev selskabet kontaktet i december af personer, der ‘hævdede, at de var i besiddelse af testfiler’ med data af AMD’s ‘nuværende og kommende grafik-produkter.’

Det drejer sig angiveligt om designfiler for Navi 10- og Navi 21-arkitekturen i AMD’s Radeon RX 5500-grafikprocessor samt designfiler til AMD’s kommende Arden GPU, der forventes at blive en del af Microsofts kommedne Xbox Series X-konsol.

De pågældende blueprints er ifølge The Register skrevet i sproget Verilog. De blev for få dage siden oploadet på GitHub og Pastebin.com, hvorfra de i weekenden blev fjernet igen.

AMD skriver i en kortfattet meddelelse - som du finder her - at gerningsmændene er i besiddelse af yderligere filer, der endnu ikke har været offentliggjort.

“Vi er af den opfattelse, at de stjålne grafik-IP’er [‘intellectual rights’, red] ikke er centrale i forhold til vores konkurrencedygtighed eller i forhold til sikkerheden i vores grafik-produkter,” lyder det fra AMD.

Selskabet ‘arbejder tæt sammen’ med myndighederne og andre eksperter som led i efterforskningen,” lyder det fra AMD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere