Artikel top billede

Hackere har stjålet design-filer til AMD's kommende Xbox-grafikkort

Hackere har stjålet data om vigtig GPU-design fra chipkæmpen AMD. En del af de stjålne data er allerede blevet delt på GitHub.

Chipgiganten AMD er blevet hacket, og hackerne har blandt andet tilranet sig designfiler, testfiler og lignende for en række af selskabets vigtigste produkter.

Ifølge AMD blev selskabet kontaktet i december af personer, der ‘hævdede, at de var i besiddelse af testfiler’ med data af AMD’s ‘nuværende og kommende grafik-produkter.’

Det drejer sig angiveligt om designfiler for Navi 10- og Navi 21-arkitekturen i AMD’s Radeon RX 5500-grafikprocessor samt designfiler til AMD’s kommende Arden GPU, der forventes at blive en del af Microsofts kommedne Xbox Series X-konsol.

De pågældende blueprints er ifølge The Register skrevet i sproget Verilog. De blev for få dage siden oploadet på GitHub og Pastebin.com, hvorfra de i weekenden blev fjernet igen.

AMD skriver i en kortfattet meddelelse - som du finder her - at gerningsmændene er i besiddelse af yderligere filer, der endnu ikke har været offentliggjort.

“Vi er af den opfattelse, at de stjålne grafik-IP’er [‘intellectual rights’, red] ikke er centrale i forhold til vores konkurrencedygtighed eller i forhold til sikkerheden i vores grafik-produkter,” lyder det fra AMD.

Selskabet ‘arbejder tæt sammen’ med myndighederne og andre eksperter som led i efterforskningen,” lyder det fra AMD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere