Artikel top billede

Hackere har stjålet design-filer til AMD's kommende Xbox-grafikkort

Hackere har stjålet data om vigtig GPU-design fra chipkæmpen AMD. En del af de stjålne data er allerede blevet delt på GitHub.

Chipgiganten AMD er blevet hacket, og hackerne har blandt andet tilranet sig designfiler, testfiler og lignende for en række af selskabets vigtigste produkter.

Ifølge AMD blev selskabet kontaktet i december af personer, der ‘hævdede, at de var i besiddelse af testfiler’ med data af AMD’s ‘nuværende og kommende grafik-produkter.’

Det drejer sig angiveligt om designfiler for Navi 10- og Navi 21-arkitekturen i AMD’s Radeon RX 5500-grafikprocessor samt designfiler til AMD’s kommende Arden GPU, der forventes at blive en del af Microsofts kommedne Xbox Series X-konsol.

De pågældende blueprints er ifølge The Register skrevet i sproget Verilog. De blev for få dage siden oploadet på GitHub og Pastebin.com, hvorfra de i weekenden blev fjernet igen.

AMD skriver i en kortfattet meddelelse - som du finder her - at gerningsmændene er i besiddelse af yderligere filer, der endnu ikke har været offentliggjort.

“Vi er af den opfattelse, at de stjålne grafik-IP’er [‘intellectual rights’, red] ikke er centrale i forhold til vores konkurrencedygtighed eller i forhold til sikkerheden i vores grafik-produkter,” lyder det fra AMD.

Selskabet ‘arbejder tæt sammen’ med myndighederne og andre eksperter som led i efterforskningen,” lyder det fra AMD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere