Hackere har stjålet design-filer til AMD's kommende Xbox-grafikkort

Hackere har stjålet data om vigtig GPU-design fra chipkæmpen AMD. En del af de stjålne data er allerede blevet delt på GitHub.

Chipgiganten AMD er blevet hacket, og hackerne har blandt andet tilranet sig designfiler, testfiler og lignende for en række af selskabets vigtigste produkter.

Ifølge AMD blev selskabet kontaktet i december af personer, der ‘hævdede, at de var i besiddelse af testfiler’ med data af AMD’s ‘nuværende og kommende grafik-produkter.’

Det drejer sig angiveligt om designfiler for Navi 10- og Navi 21-arkitekturen i AMD’s Radeon RX 5500-grafikprocessor samt designfiler til AMD’s kommende Arden GPU, der forventes at blive en del af Microsofts kommedne Xbox Series X-konsol.

De pågældende blueprints er ifølge The Register skrevet i sproget Verilog. De blev for få dage siden oploadet på GitHub og Pastebin.com, hvorfra de i weekenden blev fjernet igen.

AMD skriver i en kortfattet meddelelse - som du finder her - at gerningsmændene er i besiddelse af yderligere filer, der endnu ikke har været offentliggjort.

“Vi er af den opfattelse, at de stjålne grafik-IP’er [‘intellectual rights’, red] ikke er centrale i forhold til vores konkurrencedygtighed eller i forhold til sikkerheden i vores grafik-produkter,” lyder det fra AMD.

Selskabet ‘arbejder tæt sammen’ med myndighederne og andre eksperter som led i efterforskningen,” lyder det fra AMD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Peter Wibroe holder styr på Formel 1-sejlholds enorme mængder af real-time-data: Vi har 2.000 datastreams når vi sejler
SailGP er Formel 1 til vands drevet af tusindvis af sensorer, live dataanalyse og hvor alle konkurrenter live kan kigge med i netop dine data. Computerworld har været ude at sejle med det danske SailGP-team for at få historien om den topmoderne og datadrevne sport.
Computerworld
Pengene fosser ud af MobilePays kasse: Har tabt 157,6 millioner kroner i 2019
MobilPay kommer ud af 2019 med et dundrende underskud 157,6 millioner kroner.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.