Fagbog: Sådan forhandler du effektivt it-aftaler på plads

Bogen ”Forhandling af IT-aftaler” har til formål at klæde både kunder og leverabdører bedre på til de ofte komplicerede forhandlingsforløb.

Med en fortid hos blandt andet Deloitte, IBM og Gartner har forhandlingsspecialisten Henrik Zangenberg god baggrund for at give gode råd om, hvordan man bedst tilrettelægger og gennemfører et forhandlingsforløb om leverance af IT-serviceydelser- og løsninger.

Det har han nu også skrevet en bog om – ”Forhandling af IT-aftaler” – der er udkommet på Oscar Ellingers Forlag.

Her tager han udgangspunkt i de ofte meget komplekse forhandlingsforløb og i den ”informations-asymmetri”, der ofte findes mellem leverandør og kunde.

Forbered dig på forløb – og på besværlige typer
Bogen er målrettet både leverandører og kunder, og den har til formål at klæde parterne på, så de begge er forberedt på de særlige omstændigheder, der kendetegner forhandlinger om IT-aftaler.

Ifølge forlagets beskrivelse rummer bogen blandt andet:
  • En indføring i forhandlingens grundbegreber og basal forhandlingsteori
  • En indføring i it-forhandlingens særlige elementer
  • En trin-for-trin guide til at udarbejde en forhandlingsstrategi
  • En guide til håndtering af ubehagelige situationer og besværlige personer
  • Detaljeret gennemgang af, hvordan du går til fire aftaletyper: driftsaftalen, vedligeholdelsesaftalen, softwareaftalen og udviklingsaftalen
Henrik Zangenberg har gennem mere end 25 år hjulpet virksomheder og offentlige organisationer i Danmark, Sverige og Norge med forhandling af komplekse IT-aftaler og har undervist 500 kursister, siden han i 2008 stiftede Zangenberg & Company.

Fakta: Forhandling af IT-aftaler. Forfatter: Henrik Zangenberg. Oscar Ellingers Forlag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.