Fagbog: Sådan forhandler du effektivt it-aftaler på plads

Bogen ”Forhandling af IT-aftaler” har til formål at klæde både kunder og leverabdører bedre på til de ofte komplicerede forhandlingsforløb.

Med en fortid hos blandt andet Deloitte, IBM og Gartner har forhandlingsspecialisten Henrik Zangenberg god baggrund for at give gode råd om, hvordan man bedst tilrettelægger og gennemfører et forhandlingsforløb om leverance af IT-serviceydelser- og løsninger.

Det har han nu også skrevet en bog om – ”Forhandling af IT-aftaler” – der er udkommet på Oscar Ellingers Forlag.

Her tager han udgangspunkt i de ofte meget komplekse forhandlingsforløb og i den ”informations-asymmetri”, der ofte findes mellem leverandør og kunde.

Forbered dig på forløb – og på besværlige typer
Bogen er målrettet både leverandører og kunder, og den har til formål at klæde parterne på, så de begge er forberedt på de særlige omstændigheder, der kendetegner forhandlinger om IT-aftaler.

Ifølge forlagets beskrivelse rummer bogen blandt andet:
  • En indføring i forhandlingens grundbegreber og basal forhandlingsteori
  • En indføring i it-forhandlingens særlige elementer
  • En trin-for-trin guide til at udarbejde en forhandlingsstrategi
  • En guide til håndtering af ubehagelige situationer og besværlige personer
  • Detaljeret gennemgang af, hvordan du går til fire aftaletyper: driftsaftalen, vedligeholdelsesaftalen, softwareaftalen og udviklingsaftalen
Henrik Zangenberg har gennem mere end 25 år hjulpet virksomheder og offentlige organisationer i Danmark, Sverige og Norge med forhandling af komplekse IT-aftaler og har undervist 500 kursister, siden han i 2008 stiftede Zangenberg & Company.

Fakta: Forhandling af IT-aftaler. Forfatter: Henrik Zangenberg. Oscar Ellingers Forlag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.