Artikel top billede

Fagbog: Sådan forhandler du effektivt it-aftaler på plads

Bogen ”Forhandling af IT-aftaler” har til formål at klæde både kunder og leverabdører bedre på til de ofte komplicerede forhandlingsforløb.

Med en fortid hos blandt andet Deloitte, IBM og Gartner har forhandlingsspecialisten Henrik Zangenberg god baggrund for at give gode råd om, hvordan man bedst tilrettelægger og gennemfører et forhandlingsforløb om leverance af IT-serviceydelser- og løsninger.

Det har han nu også skrevet en bog om – ”Forhandling af IT-aftaler” – der er udkommet på Oscar Ellingers Forlag.

Her tager han udgangspunkt i de ofte meget komplekse forhandlingsforløb og i den ”informations-asymmetri”, der ofte findes mellem leverandør og kunde.

Forbered dig på forløb – og på besværlige typer

Bogen er målrettet både leverandører og kunder, og den har til formål at klæde parterne på, så de begge er forberedt på de særlige omstændigheder, der kendetegner forhandlinger om IT-aftaler.

Ifølge forlagets beskrivelse rummer bogen blandt andet:

  • En indføring i forhandlingens grundbegreber og basal forhandlingsteori
  • En indføring i it-forhandlingens særlige elementer
  • En trin-for-trin guide til at udarbejde en forhandlingsstrategi
  • En guide til håndtering af ubehagelige situationer og besværlige personer
  • Detaljeret gennemgang af, hvordan du går til fire aftaletyper: driftsaftalen, vedligeholdelsesaftalen, softwareaftalen og udviklingsaftalen
Henrik Zangenberg har gennem mere end 25 år hjulpet virksomheder og offentlige organisationer i Danmark, Sverige og Norge med forhandling af komplekse IT-aftaler og har undervist 500 kursister, siden han i 2008 stiftede Zangenberg & Company.

Fakta: Forhandling af IT-aftaler. Forfatter: Henrik Zangenberg. Oscar Ellingers Forlag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere