Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Digitalt værktøj hjælper Skattestyrelsen med at bremse fejludbetalinger for milliarder

En digital løsning hjælper Skattestyrelsen med at stoppe fejludbetalinger af negativ moms, der siden 2014 er løbet op i mere end seks milliarder kroner.

Ved hjælp af en digital løsning har Skattestyrelsen bremset fejludbetalinger af negativ moms for milliarder.

Fra 2014 til 2019 har løsningen tilbageholdt negativ moms for godt 6,4 milliarder kroner. Alene i 2019 lød det tilbageholdte beløb på 941 millioner kroner.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Årligt håndterer Skattestyrelsen omkring 350.000 anmodninger om tilbagebetaling af moms til virksomheder.

Kontrollen af momsudbetalingerne er blevet styrket den senere årrække ved hjælp af det digitale hjælpeværktøj, som understøtter styrelsens manuelle arbejde.

"Systemet er et hjælpeværktøj, der støtter os i udsøgninger af virksomheder, der måske ikke har krav på at få penge udbetalt. På den måde forebygger vi, at penge uretmæssigt ryger ud af statskassen. Det er et godt eksempel på, at it-udvikling og digitale løsninger bidrager til at styrke skattekontrollen," siger underdirektør i Skattestyrelsen, Johnny Schaadt Hansen, ifølge meddelelsen.

Skattestyrelsen vurderer ud fra risiko og væsentlighed, hvilke udbetalinger af negativ moms, der skal kontrolleres. Her hjælper det digiale værktøj til ved at give en risikoscore for virksomheden.

Hvis risikoen er høj, vil en medarbejder lave en kontrol, inden beløbet udbetales til virksomheden, fremgår det af meddelelsen.

Værktøjets træfprocent er blevet højere med årene. Træfprocenten i 2014 var knap 50 procent. I dag er træfprocenten steget til 71 procent, viser Skattestyrelsens tal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere