Artikel top billede

Digitalt værktøj hjælper Skattestyrelsen med at bremse fejludbetalinger for milliarder

En digital løsning hjælper Skattestyrelsen med at stoppe fejludbetalinger af negativ moms, der siden 2014 er løbet op i mere end seks milliarder kroner.

Ved hjælp af en digital løsning har Skattestyrelsen bremset fejludbetalinger af negativ moms for milliarder.

Fra 2014 til 2019 har løsningen tilbageholdt negativ moms for godt 6,4 milliarder kroner. Alene i 2019 lød det tilbageholdte beløb på 941 millioner kroner.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Årligt håndterer Skattestyrelsen omkring 350.000 anmodninger om tilbagebetaling af moms til virksomheder.

Kontrollen af momsudbetalingerne er blevet styrket den senere årrække ved hjælp af det digitale hjælpeværktøj, som understøtter styrelsens manuelle arbejde.

"Systemet er et hjælpeværktøj, der støtter os i udsøgninger af virksomheder, der måske ikke har krav på at få penge udbetalt. På den måde forebygger vi, at penge uretmæssigt ryger ud af statskassen. Det er et godt eksempel på, at it-udvikling og digitale løsninger bidrager til at styrke skattekontrollen," siger underdirektør i Skattestyrelsen, Johnny Schaadt Hansen, ifølge meddelelsen.

Skattestyrelsen vurderer ud fra risiko og væsentlighed, hvilke udbetalinger af negativ moms, der skal kontrolleres. Her hjælper det digiale værktøj til ved at give en risikoscore for virksomheden.

Hvis risikoen er høj, vil en medarbejder lave en kontrol, inden beløbet udbetales til virksomheden, fremgår det af meddelelsen.

Værktøjets træfprocent er blevet højere med årene. Træfprocenten i 2014 var knap 50 procent. I dag er træfprocenten steget til 71 procent, viser Skattestyrelsens tal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.