Artikel top billede

Ny standard skal skabe sammenhæng og sikre genbrugeligheden af offentlige danske it-systemer: Se den her

Digitaliseringsstyrelsen er klar med ny standard for beskrivelse af offentlige it-systemer, der en gang for alle skal mane forvirring og uenigheder i jorden.

Med en ny fælles-standard til beskrivelse af alle offentlige it-systemer vil Digitaliseringsstyrelsen en gang for alle forsøge at mane al uenighed og forvirring i håndtering af de offentlige systemer i jorden.

Den nye standard - der egentlig består af to modeller - skal nemlig sikre, at alle oplysninger, der indsamles om offentlige systemer, altid udmøntes i sammenlignelige beskrivelser - også selv om de indsamles fra forskellige kilder og på forskellig måde.

Det skal sikre det, som Digitaliseringsstyrelsen kalder for ‘genbrugelighed og kvalitet i de indsamlede oplysninger.’

“Det skal således bidrage til at skabe et fælles og tværgående sprog for overblik over anvendte it-systemer,” lyder det fra styrelsen.

To modeller

Den nye standard er opdelt i to modeller, en såkaldt basisprofil (kaldes for SYS-AP) samt en såkaldt arkivprofil (kaldes for archvSYS-AP), der er udvidet med forskellige arkiverings-mæssige elementer.

De omfatter begge basis-data som systemnavn, system-ejer, formål og data for ibrugtagning.

“Standarden giver også en ensartet struktur for disse oplysninger i et fælles udvekslingsformat, som gør det muligt at dele oplysninger om it-systemer på en effektiv måde,” meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

Du kan læse mere om standarderne hos Digitaliseringsstyrelsen her: Standard for beskrivelse af it-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere