Artikel top billede

Ny standard skal skabe sammenhæng og sikre genbrugeligheden af offentlige danske it-systemer: Se den her

Digitaliseringsstyrelsen er klar med ny standard for beskrivelse af offentlige it-systemer, der en gang for alle skal mane forvirring og uenigheder i jorden.

Med en ny fælles-standard til beskrivelse af alle offentlige it-systemer vil Digitaliseringsstyrelsen en gang for alle forsøge at mane al uenighed og forvirring i håndtering af de offentlige systemer i jorden.

Den nye standard - der egentlig består af to modeller - skal nemlig sikre, at alle oplysninger, der indsamles om offentlige systemer, altid udmøntes i sammenlignelige beskrivelser - også selv om de indsamles fra forskellige kilder og på forskellig måde.

Det skal sikre det, som Digitaliseringsstyrelsen kalder for ‘genbrugelighed og kvalitet i de indsamlede oplysninger.’

“Det skal således bidrage til at skabe et fælles og tværgående sprog for overblik over anvendte it-systemer,” lyder det fra styrelsen.

To modeller

Den nye standard er opdelt i to modeller, en såkaldt basisprofil (kaldes for SYS-AP) samt en såkaldt arkivprofil (kaldes for archvSYS-AP), der er udvidet med forskellige arkiverings-mæssige elementer.

De omfatter begge basis-data som systemnavn, system-ejer, formål og data for ibrugtagning.

“Standarden giver også en ensartet struktur for disse oplysninger i et fælles udvekslingsformat, som gør det muligt at dele oplysninger om it-systemer på en effektiv måde,” meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

Du kan læse mere om standarderne hos Digitaliseringsstyrelsen her: Standard for beskrivelse af it-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.