Artikel top billede

Alibaba vil investere enorme 200 milliarder kroner i cloud-infrastruktur over de kommende tre år

Kineiske Alibaba vil over de kommende tre år investere enorme 200 milliarder kroner i udbygning af selskabets infrastruktur.

Den kinesiske cloud-gigant Alibaba vil over de kommende tre år investere hele 200 milliarder kinesiske renminbi - det svarer til cirka 200 milliarder kroner - i udbygning af selskabets infrastruktur og datacentre.

Den massive investering er nødvendig for at følge med den stigende efterspørgsel, meddeler Alibaba, der er den klart dominerende cloud-leverandør i hele Asien.

Alibaba minder på en del områder om Amazon og har således både en stor e-handelsplatform samt en kraftigt voksende cloud-forretning - Alibaba Cloud - der minder meget om Amazon Web Services.

Alibaba Clouds omsætning stiger i disse år voldsomt. I det seneste kvartal omsatte cloud-forretningen for 10,5 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 62 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Den store investering skal gå til udvikling af både styresystemer, servere og chip i Alibabas datacenter-infrastruktur, der for tiden består af 63 såkaldte availability-zoner i Asien, Australien, Mellemøsten, Europa og USA.

Alibaba peger på, at der for tiden er massiv efterspørgsel efter blandt andet video-konferencer, live-streaming og lignende på grund af corona-krisen, hvilket sætter Alibabas tjenester under pres.

“Ved at øge vores investeringer i cloud infrastruktur og fundamentale teknologier håber vi at kunne fortsætte med at levere computer-ressourcer i verdensklasse og dermed hjælpe virksomheder med at komme sig hurtigere,” meddeler Alibabas direktør, Jeff Zhang, i en udsendt meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere