Artikel top billede

Alibaba vil investere enorme 200 milliarder kroner i cloud-infrastruktur over de kommende tre år

Kineiske Alibaba vil over de kommende tre år investere enorme 200 milliarder kroner i udbygning af selskabets infrastruktur.

Den kinesiske cloud-gigant Alibaba vil over de kommende tre år investere hele 200 milliarder kinesiske renminbi - det svarer til cirka 200 milliarder kroner - i udbygning af selskabets infrastruktur og datacentre.

Den massive investering er nødvendig for at følge med den stigende efterspørgsel, meddeler Alibaba, der er den klart dominerende cloud-leverandør i hele Asien.

Alibaba minder på en del områder om Amazon og har således både en stor e-handelsplatform samt en kraftigt voksende cloud-forretning - Alibaba Cloud - der minder meget om Amazon Web Services.

Alibaba Clouds omsætning stiger i disse år voldsomt. I det seneste kvartal omsatte cloud-forretningen for 10,5 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 62 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Den store investering skal gå til udvikling af både styresystemer, servere og chip i Alibabas datacenter-infrastruktur, der for tiden består af 63 såkaldte availability-zoner i Asien, Australien, Mellemøsten, Europa og USA.

Alibaba peger på, at der for tiden er massiv efterspørgsel efter blandt andet video-konferencer, live-streaming og lignende på grund af corona-krisen, hvilket sætter Alibabas tjenester under pres.

“Ved at øge vores investeringer i cloud infrastruktur og fundamentale teknologier håber vi at kunne fortsætte med at levere computer-ressourcer i verdensklasse og dermed hjælpe virksomheder med at komme sig hurtigere,” meddeler Alibabas direktør, Jeff Zhang, i en udsendt meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.