Artikel top billede

Så er Facebooks corona-kort klar: Zoom ind og se, hvor mange der har covid-symptomer

Den sociale mediegigant er nu ude med sin egen corona-tracker.

Fra og med mandag 20 april bliver et af klodens mest omfattende covid-trackere søsat.

Siden finde her.

Bag siden er et partnerskab mellem forskere fra Carnegie Mellon universitet og den sociale mediegigant Facebook, som tæller over to milliarder brugere på verdensplan.

På kortet, som i øjeblikket dækker over USA, kan der ses et overblik over smittede ned til de enkelte byområder, skriver amerikanske CNBC.

Dataene er indsamlet ved, at Facebook dagligt inviterer et udpluk af selskabets brugere til at udfylde et spørgeskema der spørger ind til eventuelle covid19 og influenza-symptomer. Deltagerne i undersøgelsen er over 18 år.

Hjemmesiden er en del af selskabets ’Data for Good’ program, hvor Facebook giver forskere og NGO’er adgang til aggregerede brugerdata, til at kortlægge smittespredning i forbindelse med coronavirus-pandemien.

Se også: Datatilsynet: Dansk corona-app er ‘potentielt indgribende’ i danskernes ret til privatliv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere