Artikel top billede

Så er Facebooks corona-kort klar: Zoom ind og se, hvor mange der har covid-symptomer

Den sociale mediegigant er nu ude med sin egen corona-tracker.

Fra og med mandag 20 april bliver et af klodens mest omfattende covid-trackere søsat.

Siden finde her.

Bag siden er et partnerskab mellem forskere fra Carnegie Mellon universitet og den sociale mediegigant Facebook, som tæller over to milliarder brugere på verdensplan.

På kortet, som i øjeblikket dækker over USA, kan der ses et overblik over smittede ned til de enkelte byområder, skriver amerikanske CNBC.

Dataene er indsamlet ved, at Facebook dagligt inviterer et udpluk af selskabets brugere til at udfylde et spørgeskema der spørger ind til eventuelle covid19 og influenza-symptomer. Deltagerne i undersøgelsen er over 18 år.

Hjemmesiden er en del af selskabets ’Data for Good’ program, hvor Facebook giver forskere og NGO’er adgang til aggregerede brugerdata, til at kortlægge smittespredning i forbindelse med coronavirus-pandemien.

Se også: Datatilsynet: Dansk corona-app er ‘potentielt indgribende’ i danskernes ret til privatliv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere