Topnyhed:Her er Oracles nye danske topchef: Overtager posten fra Ingrid Mjøen

Artikel top billede

Bog: Velskrevet og fængende historie om virus fra Stephen King holder stadig

Den uforkortede udgave af Stephen Kings undergangsroman The Stand om en lidt for effektiv dræbervirus er ikke kun aktuel, men underholdende og rørende popkultur af højeste karat.

På nuværende tidspunkt har de fleste vel set så meget streaming, deltaget i så mange videokonferencer og overværet myndighedspressemøder i en grad, at det har givet trætte, rødrandede skærmøjne.

Kuren er – som ofte før – en god, gammeldags bog, hvor man jo altid kan finde nogle, der har det værre end én selv.

Tag for eksempel The Stand.

Stephen Kings klassiske dommedagsroman er ikke småtbegavet splatterlitteratur af den slags, som den ekstremt alsidige forfatter uretfærdigt er kendt for. Langtfra, faktisk. Men den er i høj grad både dyster, barsk og aktuel.

Et særdeles dødeligt kædebrev

Bogen skildrer et USA, der går i total opløsning, da en kunstigt fremstillet, ekstremt smitsom og ufatteligt dødelig virus undslipper et militærlaboratorium og på kort tid slår langt størstedelen af befolkningen ihjel.

Eller, som det formuleres: ”Under the California desert and subsidized by the taxpayers' money, someone had finally invented a chain letter that really worked. A very lethal chain letter.”

The Stand skildrer på fascinerende vis, hvordan samfundet bryder ned i både det store og i det små – og som læser ser man primært forløbet gennem øjnene på en lille håndfuld overlevende.

Her bliver det en smule metafysisk; det er trods alt Stephen King.

For hvor nogle gennem livlige drømme drages mod en oldgammel, sort kvinde i Nebraska, samler andre sig om en satanisk skikkelse, der – naturligvis! – slår sig ned i Las Vegas.

Rørende, fængende og knivskarp

The Stand er imidlertid ikke blot sygdom og dødelige opgør, men også rørende, fængende og knivskarpe skildringer af mennesker, relationer og samfund. Samt af, hvilke fællesskaber, der kan opstå af asken fra den nærmest totale ødelæggelse. Undertiden er den endda nærmest poetisk.

Da bogen oprindeligt udkom i 1978, krævede forlaget, at Kings manuskript blev skåret med en tredjedel. Man mente ikke, at der var salg i en mursten på langt over 1.100 sider.

Heldigvis blev The Stand: The Complete & Uncut Edition sendt på markedet i 1990. Her har forfatteren genindsat de oprindeligt slettede sider, udvidet bogen yderligere og opdateret en lang række kulturelle referencer, som også er en stor del af bogens indhold.

Det er selvsagt denne uforkortede udgave, man skal gå efter, og ikke den amputerede førsteudgave.

Siden er The Stand kun vokset i popularitet og har i dag fortjent status af moderne klassiker. Bogen optræder således på lister over verdens bedste bøger fra bl.a. Rolling Stone Magazine, Time og BBC.

Titel: The Stand: The Complete & Uncut Edition. Forfatter: Stephen King. Udgivet: 1990
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
Oracle klar med afløser for Ingrid Mjøen: Her er den nye danske topchef
Oracle har udnævnt ny CEO for den danske forretning. Den nye landechef overtager nu tøjlerne fra Ingrid Mjøen, der er rykket videre til en international stilling i Oracle.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.