Artikel top billede

Ny Macbook Pro model slippes løs: Kan nå nye performance-højder

Apples kompakte Pro-Macbook får blandt andet dobbelt så meget ram og lagerplads som før.

En tunet version af Apples mindste Pro-bærbar slippes løs denne uge.

Det er den mindste Macbook Pro 13, der overhales her, med lovende hardware, der ifølge Apple selv, kan give op til 80 procent højere grafisk ydelse.

Ud fra det teknikbladet ses det, at maskinen vil kunne ekviperes med vilde 32 GB ram samt endnu vildere 4 TB ssd-lager.

Apples nuværende prispolitik betyder, at der skal graves dybt i læderet for at få råd til den helt store harddisk.

Den nuværende opgradering fra 16 til 32 GB ram løber op i 3.600 kroner, mens der skal slippes 5.400 kroner yderligere for opgraderingen fra to til fire TB lager.

Med opgraderingen følge samtidig Apples nyeste tastatur, som skulle være mere driftsikker end tidligere Apple-tastaturer med 'butterfly'-mekanisme.

Springer to generationer over

Ud over at kunne ekviperes med rigelige mængder ram og lagerplads, kommer den nye Pro-maskine med en toptunet Core i7 version af Intels 10. generations Core-processor.

Der er tale om en quad-core processor fremstillet på 10nm teknik, som kan snurre med op til 4,1 GHz med den stærkeste indbyggede grafik selskabet kan mønstre (Iris Plus Graphics G7).

Billigste Macbook Pro 13 med den nye processor-generation ombord koster 15.999 kroner og får en Core i5, 16 GB ram og 512 GB lager ombord.

Dyreste variant med i7-kræfter, 32 GB ram og fire TB lager skal du regne med at slippe 32.199 kroner for.

Læs også: Næste år ryger Intel ud: Apple sigter efter at fremstille Macs med egne processorer
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere