Næste år ryger Intel ud: Apple sigter efter at fremstille Macs med egne processorer

Apple vil indlede et skifte væk fra Intels processor en gang i 2021, lyder det.

Det er blevet rygtet længe, at Apple vil tilpasse sin egen chip-produktion til at kunne fungere med selskabets Mac-maskiner.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, er der ikke længe til, at de Intel processorer, der i dag er at finde i Macs vil blive vraget.

Ifølge mediets kilder, vil skiftet ske en gang i 2021. I første ombæring vil Apple kun udgive en enkel Mac med Apple-processor ombord, men flere chips skulle være i udviklingsfasen, hvilket indikerer, at flere enheder er i spil.

Apple har domineret på processor-fronten, når det gælder tablet- og smartphone-markedet, hvor selskabets ’A’-processorer er blandt de højst ydende og mest strømeffektive på mobilmarkedet.

De rygtede ’Kalamata’ processorer forventes at debutere i Mac-enheder med MacOS ombord.

Se også: Kendt Apple-analytiker: Banebrydende Mac udkommer inden udgangen af 2021

Avanceret fremstillingsteknologi
Selve processorerne ombord vil blive printet med en 5nm litografi, den samme som forventes at debutere i efterårets og næste forårs iPhone- og iPad-kollektioner.

I øjeblikket bliver de mest avancerede CPU’er fra Intel og AMD fremstillet med henholdsvis 10 og 7nm procesteknologi.

Den nye litografi, gør det muligt for Apple at pakke otte højt ydende kerner i en processor døbt ’Firestorm’. På sigt kan Macs med 12 kerner komme på tale. I øjeblikket er Apples kraftigste processor den ’A12Z’ processor der findes i iPad Pro (2020), der byder på fire højtydende kerner assisteret af fire strømbesparende kerner.

Selvom Apple kan klemme mange regnekerner ned i sin kommende processor, estimerer Bloomber, at den kommende processor vil få debut i en mere beskeden Macbook end i selskabets stærke Macbook Pro, iMac Pro eller Mac Pro computere, hvor Intels processorer regerer.

Selve fremstilling vil varetages af Apples nuværende partner, taiwanske TSMC.

Læs også: Apple klar med fire store opdateringer til Macbook Air


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Digital CxO Lounge: Kom med forrest i kampen for bedre cybersikkerhed

Store danske virksomheder er blevet hacket med store tab til følge. Der kommer hele tiden nye cybertrusler til - senest har Corona-krisen vist sig at være arnested for nye måder at kompromittere borgernes og virksomhedernes it-sikkerhed på. Hvordan er vi som samfund gearet til at modstå en fjende, vi ikke kender? Og vil vi kunne modstå en cyberkrise parallelt med Corona-krisen?

16. juni 2020 | Læs mere


Premium
Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Den corona-app, som Netcompany i øjeblikket udvikler for staten, baserede sig i første omgang på en dataindsamlingsmodel, der kunne få meget store negative konsekvenser for borgerne, lød advarslen fra en privacy-konsulent som styrelsen havde hyret.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.