Artikel top billede

Næste år ryger Intel ud: Apple sigter efter at fremstille Macs med egne processorer

Apple vil indlede et skifte væk fra Intels processor en gang i 2021, lyder det.

Det er blevet rygtet længe, at Apple vil tilpasse sin egen chip-produktion til at kunne fungere med selskabets Mac-maskiner.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, er der ikke længe til, at de Intel processorer, der i dag er at finde i Macs vil blive vraget.

Ifølge mediets kilder, vil skiftet ske en gang i 2021. I første ombæring vil Apple kun udgive en enkel Mac med Apple-processor ombord, men flere chips skulle være i udviklingsfasen, hvilket indikerer, at flere enheder er i spil.

Apple har domineret på processor-fronten, når det gælder tablet- og smartphone-markedet, hvor selskabets ’A’-processorer er blandt de højst ydende og mest strømeffektive på mobilmarkedet.

De rygtede ’Kalamata’ processorer forventes at debutere i Mac-enheder med MacOS ombord.

Se også: Kendt Apple-analytiker: Banebrydende Mac udkommer inden udgangen af 2021

Avanceret fremstillingsteknologi

Selve processorerne ombord vil blive printet med en 5nm litografi, den samme som forventes at debutere i efterårets og næste forårs iPhone- og iPad-kollektioner.

I øjeblikket bliver de mest avancerede CPU’er fra Intel og AMD fremstillet med henholdsvis 10 og 7nm procesteknologi.

Den nye litografi, gør det muligt for Apple at pakke otte højt ydende kerner i en processor døbt ’Firestorm’. På sigt kan Macs med 12 kerner komme på tale. I øjeblikket er Apples kraftigste processor den ’A12Z’ processor der findes i iPad Pro (2020), der byder på fire højtydende kerner assisteret af fire strømbesparende kerner.

Selvom Apple kan klemme mange regnekerner ned i sin kommende processor, estimerer Bloomber, at den kommende processor vil få debut i en mere beskeden Macbook end i selskabets stærke Macbook Pro, iMac Pro eller Mac Pro computere, hvor Intels processorer regerer.

Selve fremstilling vil varetages af Apples nuværende partner, taiwanske TSMC.

Læs også: Apple klar med fire store opdateringer til Macbook Air
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere