Næste år ryger Intel ud: Apple sigter efter at fremstille Macs med egne processorer

Apple vil indlede et skifte væk fra Intels processor en gang i 2021, lyder det.

Det er blevet rygtet længe, at Apple vil tilpasse sin egen chip-produktion til at kunne fungere med selskabets Mac-maskiner.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, er der ikke længe til, at de Intel processorer, der i dag er at finde i Macs vil blive vraget.

Ifølge mediets kilder, vil skiftet ske en gang i 2021. I første ombæring vil Apple kun udgive en enkel Mac med Apple-processor ombord, men flere chips skulle være i udviklingsfasen, hvilket indikerer, at flere enheder er i spil.

Apple har domineret på processor-fronten, når det gælder tablet- og smartphone-markedet, hvor selskabets ’A’-processorer er blandt de højst ydende og mest strømeffektive på mobilmarkedet.

De rygtede ’Kalamata’ processorer forventes at debutere i Mac-enheder med MacOS ombord.

Se også: Kendt Apple-analytiker: Banebrydende Mac udkommer inden udgangen af 2021

Avanceret fremstillingsteknologi
Selve processorerne ombord vil blive printet med en 5nm litografi, den samme som forventes at debutere i efterårets og næste forårs iPhone- og iPad-kollektioner.

I øjeblikket bliver de mest avancerede CPU’er fra Intel og AMD fremstillet med henholdsvis 10 og 7nm procesteknologi.

Den nye litografi, gør det muligt for Apple at pakke otte højt ydende kerner i en processor døbt ’Firestorm’. På sigt kan Macs med 12 kerner komme på tale. I øjeblikket er Apples kraftigste processor den ’A12Z’ processor der findes i iPad Pro (2020), der byder på fire højtydende kerner assisteret af fire strømbesparende kerner.

Selvom Apple kan klemme mange regnekerner ned i sin kommende processor, estimerer Bloomber, at den kommende processor vil få debut i en mere beskeden Macbook end i selskabets stærke Macbook Pro, iMac Pro eller Mac Pro computere, hvor Intels processorer regerer.

Selve fremstilling vil varetages af Apples nuværende partner, taiwanske TSMC.

Læs også: Apple klar med fire store opdateringer til Macbook Air
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.