Artikel top billede

Næste år ryger Intel ud: Apple sigter efter at fremstille Macs med egne processorer

Apple vil indlede et skifte væk fra Intels processor en gang i 2021, lyder det.

Det er blevet rygtet længe, at Apple vil tilpasse sin egen chip-produktion til at kunne fungere med selskabets Mac-maskiner.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, er der ikke længe til, at de Intel processorer, der i dag er at finde i Macs vil blive vraget.

Ifølge mediets kilder, vil skiftet ske en gang i 2021. I første ombæring vil Apple kun udgive en enkel Mac med Apple-processor ombord, men flere chips skulle være i udviklingsfasen, hvilket indikerer, at flere enheder er i spil.

Apple har domineret på processor-fronten, når det gælder tablet- og smartphone-markedet, hvor selskabets ’A’-processorer er blandt de højst ydende og mest strømeffektive på mobilmarkedet.

De rygtede ’Kalamata’ processorer forventes at debutere i Mac-enheder med MacOS ombord.

Se også: Kendt Apple-analytiker: Banebrydende Mac udkommer inden udgangen af 2021

Avanceret fremstillingsteknologi

Selve processorerne ombord vil blive printet med en 5nm litografi, den samme som forventes at debutere i efterårets og næste forårs iPhone- og iPad-kollektioner.

I øjeblikket bliver de mest avancerede CPU’er fra Intel og AMD fremstillet med henholdsvis 10 og 7nm procesteknologi.

Den nye litografi, gør det muligt for Apple at pakke otte højt ydende kerner i en processor døbt ’Firestorm’. På sigt kan Macs med 12 kerner komme på tale. I øjeblikket er Apples kraftigste processor den ’A12Z’ processor der findes i iPad Pro (2020), der byder på fire højtydende kerner assisteret af fire strømbesparende kerner.

Selvom Apple kan klemme mange regnekerner ned i sin kommende processor, estimerer Bloomber, at den kommende processor vil få debut i en mere beskeden Macbook end i selskabets stærke Macbook Pro, iMac Pro eller Mac Pro computere, hvor Intels processorer regerer.

Selve fremstilling vil varetages af Apples nuværende partner, taiwanske TSMC.

Læs også: Apple klar med fire store opdateringer til Macbook Air
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere