(Foto: Dan Jensen)

Her er de 20 mest populære programmeringssprog: C overhaler Java for første gang i fem år

C overhaler for første gang i fem år Java som det for tiden mest populære programmeringssprog. Måske skyldes det corona-krisen. Se listen over de 20 mest populære sprog her.

For gang siden foråret 2015 er det ikke Java, der topper listen over verdens mest populære programmeringssprog.

Jave er nemlig nu blevet overhalet af C på Tiobe-indekset over verdens mest populære programmerings-sprog.

Det sker efter, at C har nærmet sig Java gennem nogle måneder.

Ifølge Tiobe kan fremgangen meget vel skyldes corona-krisen, da visse programmeringssprog bliver anvendt mere i sundhedssektoren end andre.

Det gælder eksempelvis Python og R samt embeddede sprog som C og C##.

Tiobe-indekset er baseret på data fra it-udviklere, undervisere og leverandører, og Tiobe anvender Google, Bing, Yahoo, Wikipedia, Amazon, YouTube og Baidu til at regne sig frem til de pågældende ratings.

Selskabet understreger selv, at listen ikke er udtryk for hvilket sprog, der er bedst, eller hvilket sprog, der bliver skrevet flest linier kode til.

Indekset kan ifølge Tiobe anvendes til at se, om udviklernes programmerings-skills er opdaterede og til at træffe strategiske beslutninger om de programmeringssprog, som man fremadrettet vil satse på.

The index can be used to check whether your programming skills are still up to date or to make a strategic decision about what programming language should be adopted when starting to build a new software system

Du kan læse mere om metoden bag indekset her.

- C, 17,07 procent.

- Java, 16,28 procent.

- Python, 9,12 procent.

- C++, 6,13 procent.

- C#, 4,29 procent.

- Visual Basic, 4,18 procent.

- JavaScript, 2,68 procent.

- PHP, 2,49 procent.

- SQL, 2,09 procent.

- R, 1,85 procent.

- Swift, 1,79 procent.

- Go, 1,27 procent.

- Matlab, 1,17 procent.

- Assembly Language, 1,12 procent.

- Ruby, 1,02 procent.

- PL/SQL, 0,99 procent.

- Classic Visual Basic, 0,89 procent.

- Perl, 0,88 procent.

- Scratch, 0,83 procent.

- Objektive-C, 0,80 procent.

Tiobes rivaliserende liste hedder Pypl Popularity of Programming Language Index, der er baseret på det antal gange, hvor der søges efter tutorials på de forskellige sprog på Google.

På Pypl ser Top 10-listen lige nu sådan ud:

- Python, 31.17 percent.

- Java, 17.75 percent.

- JavaScript, 7.99 percent.

- C#, 7.05 percent.

- PHP, 6.09 percent.

- C/C++, 5.67 percent.

- R, 3.93 percent.

- Objective-C, 2.4 percent.

- Swift, 2.26 percent.

- TypeScript, 1.89 percent.


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.