Hitman Contracts solgt i 1,7 millioner kopier

Det tredje spil i den danske Hitman-serie har solgt over 1,7 millioner eksemplarer og snart omsat for en milliard kroner. Alligevel bruger spilforlaget Eidos et svigtende salg som begrundelse for et dårligt regnskabsår, og selskabet er nu tæt på at blive solgt.

Der er blodrøde tal hos det engelske spilforlag Eidos oven på et finansår, hvor specielt den danske lejemorder Hitman ikke har levet op til salgsforventningerne.

De svigtede forventninger kommer på trods af, at det dansk-udviklede spil er langet over disken mere end 1,7 millioner gange og dermed nærmer sig en omsætning på en milliard kroner ved udgangen af Eidos' regnskabsår, som sluttede 30. juni.

Eidos havde dog håbet på mere, efter at forgængeren for længst har rundet tre millioner solgte eksemplarer og stadig sælger godt.

Det britiske spilforlag meldte allerede ud i maj, at årets overskud ville blive 100 millioner kroner mindre end ventet, fordi det tredje spil i den danske Hitman-serie ikke levede op til salgsforventninger.

Tilfredshed trods drop
Sammen med en række andre skuffelser har det ført til, at Eidos' omsætning i forhold til regnskabsåret før er faldet med omkring 12 procent til 1,46 milliarder kroner samtidig med, at et driftsoverskud på 152 millioner kroner er vendt til et underskud på 22 millioner kroner.

- Vi er utroligt godt tilfredse med spillet, som har tjent gode penge til både Eidos og IO Interactive. Det er et vanskeligt marked, og når du sælger pænt over en million kopier på det her marked, så er det virkelig noget at glæde sig over, siger Janos Flösser, administrerende direktør for IO Interactive.

Ifølge ham fortsætter det andet Hitman-spil samtidig succesen, så det nu har solgt langt over tre millioner eksemplarer.

Nummer fire på vej
IO Interactive er allerede godt i gang med det fjerde spil i Hitman-serien, som udkommer i foråret 2005, og også her er forventningerne høje.

Det britiske spilforlag købte IO Interactive for en kvart milliard kroner i marts, men er nu selv godt på vej til at blive solgt. Selskabet oplyser i forbindelse med sit årsregnskab, at en række interesserede køber er på banen.

I mellemtiden fortsætter integrationen af danske IO Interactive i Eidos, hvor selskabet blandt skal hjælpe med at gøre klar til den næste generation af spilkonsoller i form af Xbox 2 og Playstation 3.

- Det går over al forventning. Halvdelen af mine mails handler om konkrete tiltag, og vi har en rigtig god dialog med resten af Eidos-gruppen, specielt på teknologisiden, fortæller Janos Flösser.

Nyt koncept
IO Interactive har allerede modtaget et udviklersæt til Microsofts Xbox 2, som Janos Flösser kalder for "tankevækkende interessant". Han har samtidig store forventninger til Sonys Playstation 3.

Ud over arbejdet med det fjerde spil i Hitman-serien er IO Interactive i gang med at udvikle et nyt spilkoncept. Her er selskabet nu nået til en prototype, som skal testes, før den endelige beslutning om videreudvikling tages.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.