Hitman Contracts solgt i 1,7 millioner kopier

Det tredje spil i den danske Hitman-serie har solgt over 1,7 millioner eksemplarer og snart omsat for en milliard kroner. Alligevel bruger spilforlaget Eidos et svigtende salg som begrundelse for et dårligt regnskabsår, og selskabet er nu tæt på at blive solgt.

Der er blodrøde tal hos det engelske spilforlag Eidos oven på et finansår, hvor specielt den danske lejemorder Hitman ikke har levet op til salgsforventningerne.

De svigtede forventninger kommer på trods af, at det dansk-udviklede spil er langet over disken mere end 1,7 millioner gange og dermed nærmer sig en omsætning på en milliard kroner ved udgangen af Eidos' regnskabsår, som sluttede 30. juni.

Eidos havde dog håbet på mere, efter at forgængeren for længst har rundet tre millioner solgte eksemplarer og stadig sælger godt.

Det britiske spilforlag meldte allerede ud i maj, at årets overskud ville blive 100 millioner kroner mindre end ventet, fordi det tredje spil i den danske Hitman-serie ikke levede op til salgsforventninger.

Tilfredshed trods drop

Sammen med en række andre skuffelser har det ført til, at Eidos' omsætning i forhold til regnskabsåret før er faldet med omkring 12 procent til 1,46 milliarder kroner samtidig med, at et driftsoverskud på 152 millioner kroner er vendt til et underskud på 22 millioner kroner.

- Vi er utroligt godt tilfredse med spillet, som har tjent gode penge til både Eidos og IO Interactive. Det er et vanskeligt marked, og når du sælger pænt over en million kopier på det her marked, så er det virkelig noget at glæde sig over, siger Janos Flösser, administrerende direktør for IO Interactive.

Ifølge ham fortsætter det andet Hitman-spil samtidig succesen, så det nu har solgt langt over tre millioner eksemplarer.

Nummer fire på vej

IO Interactive er allerede godt i gang med det fjerde spil i Hitman-serien, som udkommer i foråret 2005, og også her er forventningerne høje.

Det britiske spilforlag købte IO Interactive for en kvart milliard kroner i marts, men er nu selv godt på vej til at blive solgt. Selskabet oplyser i forbindelse med sit årsregnskab, at en række interesserede køber er på banen.

I mellemtiden fortsætter integrationen af danske IO Interactive i Eidos, hvor selskabet blandt skal hjælpe med at gøre klar til den næste generation af spilkonsoller i form af Xbox 2 og Playstation 3.

- Det går over al forventning. Halvdelen af mine mails handler om konkrete tiltag, og vi har en rigtig god dialog med resten af Eidos-gruppen, specielt på teknologisiden, fortæller Janos Flösser.

Nyt koncept

IO Interactive har allerede modtaget et udviklersæt til Microsofts Xbox 2, som Janos Flösser kalder for "tankevækkende interessant". Han har samtidig store forventninger til Sonys Playstation 3.

Ud over arbejdet med det fjerde spil i Hitman-serien er IO Interactive i gang med at udvikle et nyt spilkoncept. Her er selskabet nu nået til en prototype, som skal testes, før den endelige beslutning om videreudvikling tages.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere