Rigspolitiet køber nyt it-system til terrorbekæmpelse for 98 millioner

Den tyske it-virksomhed Qvest Media skal over de næste 12 år levere et standard multimediesystem til det danske politi, hvor op til 20.000 brugere skal kunne modtage og opbevare video-, billede- og lydfiler. Det skal blandt andet hjælpe dansk politi i kampen mod terror.

Dansk politi har netop skrevet under på en kontrakt med tyske Qvest Media om levering af et standard multimedie-system, der blandt andet skal bruges i kampen mod terror.

Oprindeligt estimerede Rigspolitiet, at multimedie-systemet ville koste mellem 25 og 63 millioner kroner i en 12-årige periode.

Aftalen med Qvest Media er i stedet landet på 97,8 millioner kroner i en aftale, der stadig strække sig over 12 år.

Qvest Media er en tysk it-virksomhed med fokus på broadcasting og medieteknologi med kontor i blandt andet København.

Selskabets kunder tæller blandt andet medieselskaber som ARD, ZDF, Sky, RTL, Al Arab, Al Jazeera, MediaCorp, Deutsche Welle, Dubai Media Incorporated og Turner Broadcastingovervågningssystem.

Af udbudsmaterialet fremgår det, at løsningen skal give dansk politi et sammenhængende digitalt asset management-system.

Det skal kunne modtage, opbevare, redigere, analysere samt distribuere og eksportere video-, billede- og lydfiler modtaget fra borgere, virksomheder, indhentet eller produceret af politiet selv samt fra andre af politiets it-systemer.

Får op til 20.000 brugere
Det er ikke lang tid siden, at Rigspolitiet kunne udnævne Netcompany som vinder af et andet stort millionudbud.

Her hed det sig, at politiet for at understøtte operative disponeringsopgaver og blive mere parat over for daglige udfordringer såvel som store uforudsete hændelser, har indkøbt et nyt it-system fra Netcompany til 200 millioner kroner.

Læs mere om det her: Netcompany vinder opgave hos Rigspolitiet til 200 millioner kroner: It-system på vej til op mod 12.000 brugere

It-løsningen fra Qvest Media skal også fungere i et såkaldt operativt spektrum, hvilket rækker fra daglige sagsunderstøttelser til større uvarslede hændelser som for eksempel terrorhændelser.

Målet er, at systemet skal være med til at standardisere og effektivisere politiets arbejde med multimediemateriale.

Det er Rigspolitiet, der står bag indkøbet af systemet, der skal bruges i alle landets politikredse, Rigspolitiets koncern og anklagemyndigheden.

Samlet vil løsningen få mellem 10.000 til 20.000 brugere, og det forventes at op til 1.000 brugere vil tilgå løsningen på samme tid.

Læs også: Så meget skal politiet betale Systematic for ny løsning til patrulje-køretøjer - kommer til at koste næsten 50 millioner kroner

Det indeholder kontrakten
For de 97 millioner kroner køber Rigspolitiet de nødvendige licenser og konfiguration til standardsystemet fra Qvest Media.

Rigspolitiet stiller selv med infrastruktur, server- og storageplatform inklusive basisprogrammel.

Desuden indeholder den 12-årige kontrakt aftaler om support, vedligehold, uddannelse, konsulentydelser og videreudvikling.

Af det oprindelige udbud fremgår det, at Rigspolitiet også ønskede en option på udvidelse af en såkaldt DAM-løsning.

Dette skulle sikre en database over fotografier (mug-shot) taget med politiets kameraer i fotorum af personer, asylansøgere og udlændinge til brug i politiets efterforskninger. Fotografierne skulle kunne tilknyttes metadata for eksempel personoplysninger og kendetegn samt søgning og oprettelse af fotokonfrontationsrapporter.

Om denne option er en del af den nye aftale med Qvest Media, fremgår ikke af den nyeste bekendtgørelse.

Læs også: Rigspolitiet vælger ny SAP-leverandør i ny million-aftale

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.