Rigspolitiet køber nyt it-system til terrorbekæmpelse for 98 millioner

Den tyske it-virksomhed Qvest Media skal over de næste 12 år levere et standard multimediesystem til det danske politi, hvor op til 20.000 brugere skal kunne modtage og opbevare video-, billede- og lydfiler. Det skal blandt andet hjælpe dansk politi i kampen mod terror.

Dansk politi har netop skrevet under på en kontrakt med tyske Qvest Media om levering af et standard multimedie-system, der blandt andet skal bruges i kampen mod terror.

Oprindeligt estimerede Rigspolitiet, at multimedie-systemet ville koste mellem 25 og 63 millioner kroner i en 12-årige periode.

Aftalen med Qvest Media er i stedet landet på 97,8 millioner kroner i en aftale, der stadig strække sig over 12 år.

Qvest Media er en tysk it-virksomhed med fokus på broadcasting og medieteknologi med kontor i blandt andet København.

Selskabets kunder tæller blandt andet medieselskaber som ARD, ZDF, Sky, RTL, Al Arab, Al Jazeera, MediaCorp, Deutsche Welle, Dubai Media Incorporated og Turner Broadcastingovervågningssystem.

Af udbudsmaterialet fremgår det, at løsningen skal give dansk politi et sammenhængende digitalt asset management-system.

Det skal kunne modtage, opbevare, redigere, analysere samt distribuere og eksportere video-, billede- og lydfiler modtaget fra borgere, virksomheder, indhentet eller produceret af politiet selv samt fra andre af politiets it-systemer.

Får op til 20.000 brugere
Det er ikke lang tid siden, at Rigspolitiet kunne udnævne Netcompany som vinder af et andet stort millionudbud.

Her hed det sig, at politiet for at understøtte operative disponeringsopgaver og blive mere parat over for daglige udfordringer såvel som store uforudsete hændelser, har indkøbt et nyt it-system fra Netcompany til 200 millioner kroner.

Læs mere om det her: Netcompany vinder opgave hos Rigspolitiet til 200 millioner kroner: It-system på vej til op mod 12.000 brugere

It-løsningen fra Qvest Media skal også fungere i et såkaldt operativt spektrum, hvilket rækker fra daglige sagsunderstøttelser til større uvarslede hændelser som for eksempel terrorhændelser.

Målet er, at systemet skal være med til at standardisere og effektivisere politiets arbejde med multimediemateriale.

Det er Rigspolitiet, der står bag indkøbet af systemet, der skal bruges i alle landets politikredse, Rigspolitiets koncern og anklagemyndigheden.

Samlet vil løsningen få mellem 10.000 til 20.000 brugere, og det forventes at op til 1.000 brugere vil tilgå løsningen på samme tid.

Læs også: Så meget skal politiet betale Systematic for ny løsning til patrulje-køretøjer - kommer til at koste næsten 50 millioner kroner

Det indeholder kontrakten
For de 97 millioner kroner køber Rigspolitiet de nødvendige licenser og konfiguration til standardsystemet fra Qvest Media.

Rigspolitiet stiller selv med infrastruktur, server- og storageplatform inklusive basisprogrammel.

Desuden indeholder den 12-årige kontrakt aftaler om support, vedligehold, uddannelse, konsulentydelser og videreudvikling.

Af det oprindelige udbud fremgår det, at Rigspolitiet også ønskede en option på udvidelse af en såkaldt DAM-løsning.

Dette skulle sikre en database over fotografier (mug-shot) taget med politiets kameraer i fotorum af personer, asylansøgere og udlændinge til brug i politiets efterforskninger. Fotografierne skulle kunne tilknyttes metadata for eksempel personoplysninger og kendetegn samt søgning og oprettelse af fotokonfrontationsrapporter.

Om denne option er en del af den nye aftale med Qvest Media, fremgår ikke af den nyeste bekendtgørelse.

Læs også: Rigspolitiet vælger ny SAP-leverandør i ny million-aftale


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.