Huawei har igen og igen afvist at have bånd til den kinesiske stat, men har selskabet netop leveret en tilståelse på gråt papir?

ComputerViews: Den kinesiske mobil- og netværksgigant Huawei afviser at være underlagt den kinesiske stat, men alligevel bliver det gang på gang antydet, at lande kan blive ramt af handelspolitiske konsekvenser, hvis teleselskaber fravælger selskabets teknologi.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Er Huawei uafhængig af den kinesiske stat. Få forklaringen på, hvorfor et nyt brev til den danske statsminister er med til at så tvivl om den påståede uafhængigheden
  • Få forklaringen på, hvorfor indholdet i brevet kan opfattes som en handelspolitisk trussel, og få ligeledes Huaweis forklaring på, hvorfor det ikke bør opfattes som en trussel
941
4:45 min
Torsdag morgen kom det frem, at den amerikanske præsident Donald Trump har valgt at forlænge sanktionerne mod den kinesiske virksomheder, heriblandt mobilgiganten Huawei.

En del af forklaringen på sanktionerne er, at amerikanerne – i lighed med mange europæiske lande – frygter, at Huawei og andre kinesiske selskaber har for tætte bånd til den kinesiske regering, og dermed udgør en sikkerhedsrisiko.

Får Huawei til opgave at udrulle 5G-netværk i Vesten, så frygter man ganske enkelt, at den kinesiske stat pludselig får kontrol over en central del af den digitale infrastruktur. En kontrol der i værste fald kan bruges til spionage.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn

0 Premium-indhold

Preben Damgaard mener, at coronakrisen har udstillet virksomheder med ringe digitalisering: “Jeg kender til arbejdspladser, hvor man har haft videokonferencer uden video”

0 Premium-indhold

ATP-CIO forvalter årligt it-budget på 450 millioner: Nu står han over for afgørende cloud-valg

0 Premium-indhold

Indiens rigeste mand vil bygge verdens næste tech-gigant på størrelse med Google og Amazon

0 Premium-indhold

TDC tilbyder alligevel fibernet til hundredevis af kunder i Slagelse Kommune


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.