Artikel top billede

Huawei har igen og igen afvist at have bånd til den kinesiske stat, men har selskabet netop leveret en tilståelse på gråt papir?

ComputerViews: Den kinesiske mobil- og netværksgigant Huawei afviser at være underlagt den kinesiske stat, men alligevel bliver det gang på gang antydet, at lande kan blive ramt af handelspolitiske konsekvenser, hvis teleselskaber fravælger selskabets teknologi.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Er Huawei uafhængig af den kinesiske stat. Få forklaringen på, hvorfor et nyt brev til den danske statsminister er med til at så tvivl om den påståede uafhængigheden
  • Få forklaringen på, hvorfor indholdet i brevet kan opfattes som en handelspolitisk trussel, og få ligeledes Huaweis forklaring på, hvorfor det ikke bør opfattes som en trussel
941
4:45 min
Torsdag morgen kom det frem, at den amerikanske præsident Donald Trump har valgt at forlænge sanktionerne mod den kinesiske virksomheder, heriblandt mobilgiganten Huawei.

En del af forklaringen på sanktionerne er, at amerikanerne – i lighed med mange europæiske lande – frygter, at Huawei og andre kinesiske selskaber har for tætte bånd til den kinesiske regering, og dermed udgør en sikkerhedsrisiko.

Får Huawei til opgave at udrulle 5G-netværk i Vesten, så frygter man ganske enkelt, at den kinesiske stat pludselig får kontrol over en central del af den digitale infrastruktur. En kontrol der i værste fald kan bruges til spionage.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk cybersikkerhedsekspert: Sådan har FBI ramt REvil med deres egen medicin

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu fungerer Windows 11 optimalt med AMD-processer: Se hvilke chip-typer, der er omfattet af løsningen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu sker det: Om to uger er IBM og Kyndryl to fuldstændigt adskilte virksomheder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ryk dit data til de store cloud-udbydere hvis du vil være mere grøn: "Det er faktisk skræmmende og beskæmmende, så lidt danske hosting-leverandører fokuserer på bæredygtighed"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

USA bruger nu den store hammer mod cyberkriminelle: Den berygtede russiske REvil-hackergruppe blev udslettet af FBI