Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden

Et nyt kæmpe søkabel på 37.000 kilometer kan snart forbinde 23 lande i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Et gigantisk underjordisk fiber-søkabel på 37.000 kilometer skal efter planen kredse sig hele vejen om det afrikanske kontinent.

Det er Facebook som i samarbejde med det kinesiske teleselskab China Mobil, franske Orange, britiske Vodafone og sydafrikanske MTN planlægger at realisere projektet.

I et blogindlæg oplyser Facebook, at projektet får navnet 2Africa, og det bliver ifølge mediet CNBC det Nokia-ejede Alcatel Submarine Network, der står for at skulle udrulle det 37.000 kilometer lange kabel, hvis længde næsten svarer til omkredsen på jordkloden.

Kablet skal bidrage med at sikre bedre internetforbindelser til 1,3 milliarder mennesker i nogle af verdens fattigste egne. I alt kommer kablet til at forbinde 23 lande i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Bedre beskyttelse mod kabelbrud
Facebook oplyser, at det nye kabel kommer til at gøre brug af banebrydende teknologi, der blandt andet betyder, at det kan graves 50 procent længere ned i havbunden, hvilket blandt andet vil yde større beskyttelse mod kabelbrud.

Læs også: Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand

Mike Holland, der er chef for markedsudvikling hos datacentervirksomheden Interxion, har tidligere fortalt til Computerworld, at et søkabel, der sjældent er tykkere end en dåsesodvand, er meget sårbart overfor kabelbrud, der kan blive forårsaget af alt lige fra skibsankere til jordskælv og sabotage.

”Søkabler er ikke blot sårbare over for uheld, men også over for fjendtlige handlinger fra eksempelvis fremmede magter. En fremmed magt kan have en strategi om at skade økonomien i et land ved at angribe denne type kabler,” forklarede Mike Hollands til Computerworld for få år siden.

De store it-giganter som Facebook, Google og Microsoft har gennem de seneste år været særdeles aktive i udrulningen af søkabler.

Google og Facebook står eksempelvis bag det såkaldte Havfrue-kabel, der strækker sig fra den amerikanske østkyst til Endrup ved Esbjerg på den danske vestkyst.

Læs også: Facebook og Microsofts gigantiske søkabel slår ny hastighedsrekord: Så hurtige forbindelser kan det imponerende kabel præstere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.