Artikel top billede

Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden

Et nyt kæmpe søkabel på 37.000 kilometer kan snart forbinde 23 lande i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Et gigantisk underjordisk fiber-søkabel på 37.000 kilometer skal efter planen kredse sig hele vejen om det afrikanske kontinent.

Det er Facebook som i samarbejde med det kinesiske teleselskab China Mobil, franske Orange, britiske Vodafone og sydafrikanske MTN planlægger at realisere projektet.

I et blogindlæg oplyser Facebook, at projektet får navnet 2Africa, og det bliver ifølge mediet CNBC det Nokia-ejede Alcatel Submarine Network, der står for at skulle udrulle det 37.000 kilometer lange kabel, hvis længde næsten svarer til omkredsen på jordkloden.

Kablet skal bidrage med at sikre bedre internetforbindelser til 1,3 milliarder mennesker i nogle af verdens fattigste egne. I alt kommer kablet til at forbinde 23 lande i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Bedre beskyttelse mod kabelbrud

Facebook oplyser, at det nye kabel kommer til at gøre brug af banebrydende teknologi, der blandt andet betyder, at det kan graves 50 procent længere ned i havbunden, hvilket blandt andet vil yde større beskyttelse mod kabelbrud.

Læs også: Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand

Mike Holland, der er chef for markedsudvikling hos datacentervirksomheden Interxion, har tidligere fortalt til Computerworld, at et søkabel, der sjældent er tykkere end en dåsesodvand, er meget sårbart overfor kabelbrud, der kan blive forårsaget af alt lige fra skibsankere til jordskælv og sabotage.

”Søkabler er ikke blot sårbare over for uheld, men også over for fjendtlige handlinger fra eksempelvis fremmede magter. En fremmed magt kan have en strategi om at skade økonomien i et land ved at angribe denne type kabler,” forklarede Mike Hollands til Computerworld for få år siden.

De store it-giganter som Facebook, Google og Microsoft har gennem de seneste år været særdeles aktive i udrulningen af søkabler.

Google og Facebook står eksempelvis bag det såkaldte Havfrue-kabel, der strækker sig fra den amerikanske østkyst til Endrup ved Esbjerg på den danske vestkyst.

Læs også: Facebook og Microsofts gigantiske søkabel slår ny hastighedsrekord: Så hurtige forbindelser kan det imponerende kabel præstere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere