Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden

Et nyt kæmpe søkabel på 37.000 kilometer kan snart forbinde 23 lande i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Et gigantisk underjordisk fiber-søkabel på 37.000 kilometer skal efter planen kredse sig hele vejen om det afrikanske kontinent.

Det er Facebook som i samarbejde med det kinesiske teleselskab China Mobil, franske Orange, britiske Vodafone og sydafrikanske MTN planlægger at realisere projektet.

I et blogindlæg oplyser Facebook, at projektet får navnet 2Africa, og det bliver ifølge mediet CNBC det Nokia-ejede Alcatel Submarine Network, der står for at skulle udrulle det 37.000 kilometer lange kabel, hvis længde næsten svarer til omkredsen på jordkloden.

Kablet skal bidrage med at sikre bedre internetforbindelser til 1,3 milliarder mennesker i nogle af verdens fattigste egne. I alt kommer kablet til at forbinde 23 lande i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Bedre beskyttelse mod kabelbrud
Facebook oplyser, at det nye kabel kommer til at gøre brug af banebrydende teknologi, der blandt andet betyder, at det kan graves 50 procent længere ned i havbunden, hvilket blandt andet vil yde større beskyttelse mod kabelbrud.

Læs også: Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand

Mike Holland, der er chef for markedsudvikling hos datacentervirksomheden Interxion, har tidligere fortalt til Computerworld, at et søkabel, der sjældent er tykkere end en dåsesodvand, er meget sårbart overfor kabelbrud, der kan blive forårsaget af alt lige fra skibsankere til jordskælv og sabotage.

”Søkabler er ikke blot sårbare over for uheld, men også over for fjendtlige handlinger fra eksempelvis fremmede magter. En fremmed magt kan have en strategi om at skade økonomien i et land ved at angribe denne type kabler,” forklarede Mike Hollands til Computerworld for få år siden.

De store it-giganter som Facebook, Google og Microsoft har gennem de seneste år været særdeles aktive i udrulningen af søkabler.

Google og Facebook står eksempelvis bag det såkaldte Havfrue-kabel, der strækker sig fra den amerikanske østkyst til Endrup ved Esbjerg på den danske vestkyst.

Læs også: Facebook og Microsofts gigantiske søkabel slår ny hastighedsrekord: Så hurtige forbindelser kan det imponerende kabel præstere


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.