Artikel top billede

Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden

Et nyt kæmpe søkabel på 37.000 kilometer kan snart forbinde 23 lande i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Et gigantisk underjordisk fiber-søkabel på 37.000 kilometer skal efter planen kredse sig hele vejen om det afrikanske kontinent.

Det er Facebook som i samarbejde med det kinesiske teleselskab China Mobil, franske Orange, britiske Vodafone og sydafrikanske MTN planlægger at realisere projektet.

I et blogindlæg oplyser Facebook, at projektet får navnet 2Africa, og det bliver ifølge mediet CNBC det Nokia-ejede Alcatel Submarine Network, der står for at skulle udrulle det 37.000 kilometer lange kabel, hvis længde næsten svarer til omkredsen på jordkloden.

Kablet skal bidrage med at sikre bedre internetforbindelser til 1,3 milliarder mennesker i nogle af verdens fattigste egne. I alt kommer kablet til at forbinde 23 lande i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Bedre beskyttelse mod kabelbrud

Facebook oplyser, at det nye kabel kommer til at gøre brug af banebrydende teknologi, der blandt andet betyder, at det kan graves 50 procent længere ned i havbunden, hvilket blandt andet vil yde større beskyttelse mod kabelbrud.

Læs også: Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand

Mike Holland, der er chef for markedsudvikling hos datacentervirksomheden Interxion, har tidligere fortalt til Computerworld, at et søkabel, der sjældent er tykkere end en dåsesodvand, er meget sårbart overfor kabelbrud, der kan blive forårsaget af alt lige fra skibsankere til jordskælv og sabotage.

”Søkabler er ikke blot sårbare over for uheld, men også over for fjendtlige handlinger fra eksempelvis fremmede magter. En fremmed magt kan have en strategi om at skade økonomien i et land ved at angribe denne type kabler,” forklarede Mike Hollands til Computerworld for få år siden.

De store it-giganter som Facebook, Google og Microsoft har gennem de seneste år været særdeles aktive i udrulningen af søkabler.

Google og Facebook står eksempelvis bag det såkaldte Havfrue-kabel, der strækker sig fra den amerikanske østkyst til Endrup ved Esbjerg på den danske vestkyst.

Læs også: Facebook og Microsofts gigantiske søkabel slår ny hastighedsrekord: Så hurtige forbindelser kan det imponerende kabel præstere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere