Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kæmpe nedskæring hos Uber: Siger farvel til 23 procent af medarbejderstaben / Første privathospital kommer på Sundhedsjournalen / Dansk hjerteteknologi henter stort millionbeløb

Uber siger farvel til 23 procent af medarbejderstaben. Første privathospital bliver en del af sundhedsjournalen. Dansk hjerteteknologi henter stort millionbeløb. Under coronakrisen spiller folk Minecraft som aldrig før, og så er det 14 år siden, at den ikoniske Apple Store på 5th Avenue i New York åbnede.

Godmorgen.

Her kommer dagens første nyheds-cocktail fra Computerworld. Igen i dag er den mixet af Jacob Wittorff.

Vi lægger ud med nyheden om endnu en blodig nedskæringsrunde hos Uber.

Uber siger farvel til 23 procent af medarbejderstaben

Den amerikanske transportapp Uber beskærer medarbejderstaben med 23 procent, og virksomheden vil nu fokusere forretningen om to kerneområder: Den velkendte kørselstjeneste og madudbringningstjenesten Uber Eats.

Det oplyste selskabets topchef Dara Khosrowshah mandag i en e-mail til medarbejderne, skriver Reuters.

I alt vil Uber nedlægge 6700 stillinger, hvor af de 3700 allerede blev annonceret tidligere på måneden.

Ubers topchef oplyser, at de nye tiltag – til trods for coronaepidemien – vil være tilstrækkelige til at gøre selskabet profitabel.

Første privathospital bliver en del af sundhedsjournalen

Privathospitalet Kollund fra Sønderjylland bliver nu det første danske privathospital, der bliver en del af Sundhedsjournalen på Sundhed.dk. Det oplyser Danske Regioner.

Inden udgange af 2021 skal alle danske privathospitaler være en del af Sundhedsjournalen, hvilket betyder, at læger i både den private og offentlige sektor kan få adgang til sundhedsdata om patienterne, når de har brug for det.

“Regionerne har nået en vigtig milepæl for patienterne med det første private hospital på sundhedsjournalen. Vi skal indrette systemet til patienterne og ikke omvendt. Snart kan de nemt og sikkert følge med i deres sundhed og behandling på tværs, mens datadelingen giver klare fordele for sundhedspersonalet rundt i sundhedsvæsenets,” siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, ifølge Danske Regioners hjemmeside.

Dansk hjerteteknologi henter stort millionbeløb

Det danske medtech-firma Cathvision, der udvikler en teknologi til bedre identificering af hjerteflimmer, får tilført 100 millioner kroner i ny kapital. Det skriver Børsen.

Pengene kommer ifølge avisen fra en række rigmænd med den belgiske milliardær Marc Nolet de Brauwere i spidsen.

Cathvisions teknologi forstærker signalerne i hjertet, hvilket gør det lettere at behandle hjerteflimmer, og ifølge avisen udgør softwareudvikling 80 procent af selskabets arbejde.

Under coronakrisen spiller folk Minecraft som aldrig før

Antallet af folk, der spiller det populære spil Minecraft er under coronaepidemien steget markant. Det skriver The Verge.

Microsoft der ejer Minecroft har således kunne se, at antallet af nye spillere i den seneste måned er steget med 25 procent, og antallet af multiplayer spil steget med 40 procent.

Om dagen i dag: Apple åbner ikonisk butik på 5th Avenue

Den 19. maj 2006 slog Apple dørene for den ikoniske underjordiske butik på 5th Avenue i New York. Det kostede 9 millioner dollar at bygge butikken, der er markeret ved en glaskube oven over jorden.

Butikken har gennem de seneste år været lukket på grund af omfattende renovering, men den 20. september åbnede butikken igen efter knap to års nedlukning.