BEC ramt af tekniske problemer: 21 danske banker ramt af driftsudfald

Bankcentralen BBC er ramt af et driftsudfald, der berører alle BEC's 21 medlemsbanker.

"BEC oplever i øjeblikket driftsudfald vedrørende netbank, mobilbank, pengeautomater, betalingskort med dækningskontrol og andre betalingsløsninger."

Sådan lyder meldingen på BEC's hjemmeside netop nu.

BEC har 21 medlemsbanker og problemet ser ifølge bankcentralen ud til at berøre alle BEC's kunder, lyder meldingen.

"Vi beklager situationen og arbejder på højtryk for at lokalisere og udbedre problemet," skriver BEC, der melder, at Dankort og Visa/Dankort virker som betalingsmiddel i butikker.

BEC har senere klagjort årsagen til driftsproblemerne. Det kan du læse om her: 21 danske banker nu tilbage i normal it-drift: Her er årsagen til kæmpe nedbrud hos BEC

Læs også meldingen fra BEC her: Stort nedbrud lægger systemer ned hos 21 danske banker: Her er status fra BEC

Tidligere klokken 11 lød meldingen fra BEC, at man vurderer at have lokaliseret den tekniske fejl og er i gang med udbedre den.

Allerede klokken 10 kunne BEC melde om driftsudfald.

Læs også: Compliance-regler koster BEC-banker over 350 millioner kroner


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Den corona-app, som Netcompany i øjeblikket udvikler for staten, baserede sig i første omgang på en dataindsamlingsmodel, der kunne få meget store negative konsekvenser for borgerne, lød advarslen fra en privacy-konsulent som styrelsen havde hyret.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.