Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Morgen-briefing: 11,5 millioner kroner til Safe Online / Trump vil have afsløret venstresnoede tech-firmaer / Netflix vil stoppe med at kræve betaling af inaktive brugere

11,5 millioner kroner til Safe Online. Trump vil have afsløret venstresnoede tech-firmaer. Netflix vil stoppe med at kræve betaling af inaktive brugere. 10 millioner kroner til dansk ‘robotrådgiver’. USA klar med første corona-data fra smartphones.

Hjerteligt velkommen til ugens første morgen-briefing, der skyder en forhåbentligt givende, spændende og frugtbar uge i gang for dig.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

11,5 millioner kroner til Safe Online

Den danske cloud-startup Safe Online har på kort tid rejst 11,5 millioner kroner, som nu skal investeres i at ‘udvikle og udbrede selskabets produkter,” meddeler Safe Online, der har Christian Bohn i spidsen som CEO.

Investorerne tæller blandt andre Henrik Kähler samt Gregers Kronborg, som nu indsættes som bestyrelsesformand.

Safe Online står bag en cloud-baseret løsning til håndtering af selskabers persondata- og privatlivs-politikker, som kan integreres i websites.

“Jeg ser virkelig store muligheder for Safe Online. Faktisk tror jeg på, at de kan etablere sig som en ”Zendesk for data,” meddeler Gregers Kronborg ifølge meddelelsen fra Safe Online.

Trump vil have afsløret venstresnoede tech-firmaer

USA’s præsident Donald Trump overvejer at danne en komite, der skal klarlægge, om de store amerikanske techselskaber er for venstresnoede.

Det mener Donald Trump, der fornylig i et af sine mange opslag på Twitter skrev, at ‘det yderste venstre er i total kontrol over Facebook, Instagram, Twitter og Google.’ [‘The Radical left is in total command & control of Facebook, Instagram, Twitter and Google,’ Red]

Ifølge Wall Street Journal er planerne fortsat under overvejelse.

En talsmand for Det Hvide Hus meddeler til avisen, at “venstre-orienteret bias i tech-verdenen er en bekymring, som klart bør adresseres ud fra vores synspunkt, og i det mindste komme frem i lyset, så amerikanerne klart kan se, hvad de har med at gøre.’

Netflix vil stoppe med at kræve betaling af inaktive brugere

Netflix vil stoppe med at trække penge fra brugere, der aldrig anvender deres Netflix-konto og istedet begynde at annullere og fjerne disse konti helt.

Ifølge BBC meddeler Netflix, at det drejer sig om hundredetusindvis af brugere, som ikke har anvendt deres Netflix-konto overhovedet i det seneste år - men hver måned alligevel betaler.

De vil nu modtage en mail fra Netflix. Og svarer de ikke på denne mail, vil deres konto blive lukket.

10 millioner kroner til dansk ‘robotrådgiver’

Og vi bliver ved investeringsrunder. For fintech-selskabet Nord Investments har ifølge Børsen rejst 10 millioner kroner, hvoraf størstedeln kommer fra Jordan-baserede Arab Bank.

Avisen kalder Nord Investments for en ‘robotrådgiver,’ da selskabet står bag automatiseret investeringsrådgivning for dets 1.750 kunder. I alt forvalter selskabet i dag godt 380 millioner kroner.

“Vi er ekstremt taknemmelige for at få mulighed for at rejse penge i det marked, som vi befinder os i,” siger medstifter og direktør Anders Hartmann til avisen.

USA klar med første corona-data fra smartphones

Amerikanerne er så småt begyndt at vende tilbage til hverdagen, viser data fra 45 millioner amerikaneres smartphones fra selskabet SafeGraph.

Ifølge Reuters er amerikanerne begyndt igen at besøge parker, restauranter og tankstationer, men holder sig fortsat væk fra barer, fitnesscentre og kirker af forskellige art.

Der er dog stor forskel på aktiviteterne i de forskellige stater, viser gennemgangen, som du kan komme til ved at klikke her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.