Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 11,5 millioner kroner til Safe Online / Trump vil have afsløret venstresnoede tech-firmaer / Netflix vil stoppe med at kræve betaling af inaktive brugere

11,5 millioner kroner til Safe Online. Trump vil have afsløret venstresnoede tech-firmaer. Netflix vil stoppe med at kræve betaling af inaktive brugere. 10 millioner kroner til dansk ‘robotrådgiver’. USA klar med første corona-data fra smartphones.

Hjerteligt velkommen til ugens første morgen-briefing, der skyder en forhåbentligt givende, spændende og frugtbar uge i gang for dig.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

11,5 millioner kroner til Safe Online

Den danske cloud-startup Safe Online har på kort tid rejst 11,5 millioner kroner, som nu skal investeres i at ‘udvikle og udbrede selskabets produkter,” meddeler Safe Online, der har Christian Bohn i spidsen som CEO.

Investorerne tæller blandt andre Henrik Kähler samt Gregers Kronborg, som nu indsættes som bestyrelsesformand.

Safe Online står bag en cloud-baseret løsning til håndtering af selskabers persondata- og privatlivs-politikker, som kan integreres i websites.

“Jeg ser virkelig store muligheder for Safe Online. Faktisk tror jeg på, at de kan etablere sig som en ”Zendesk for data,” meddeler Gregers Kronborg ifølge meddelelsen fra Safe Online.

Trump vil have afsløret venstresnoede tech-firmaer

USA’s præsident Donald Trump overvejer at danne en komite, der skal klarlægge, om de store amerikanske techselskaber er for venstresnoede.

Det mener Donald Trump, der fornylig i et af sine mange opslag på Twitter skrev, at ‘det yderste venstre er i total kontrol over Facebook, Instagram, Twitter og Google.’ [‘The Radical left is in total command & control of Facebook, Instagram, Twitter and Google,’ Red]

Ifølge Wall Street Journal er planerne fortsat under overvejelse.

En talsmand for Det Hvide Hus meddeler til avisen, at “venstre-orienteret bias i tech-verdenen er en bekymring, som klart bør adresseres ud fra vores synspunkt, og i det mindste komme frem i lyset, så amerikanerne klart kan se, hvad de har med at gøre.’

Netflix vil stoppe med at kræve betaling af inaktive brugere

Netflix vil stoppe med at trække penge fra brugere, der aldrig anvender deres Netflix-konto og istedet begynde at annullere og fjerne disse konti helt.

Ifølge BBC meddeler Netflix, at det drejer sig om hundredetusindvis af brugere, som ikke har anvendt deres Netflix-konto overhovedet i det seneste år - men hver måned alligevel betaler.

De vil nu modtage en mail fra Netflix. Og svarer de ikke på denne mail, vil deres konto blive lukket.

10 millioner kroner til dansk ‘robotrådgiver’

Og vi bliver ved investeringsrunder. For fintech-selskabet Nord Investments har ifølge Børsen rejst 10 millioner kroner, hvoraf størstedeln kommer fra Jordan-baserede Arab Bank.

Avisen kalder Nord Investments for en ‘robotrådgiver,’ da selskabet står bag automatiseret investeringsrådgivning for dets 1.750 kunder. I alt forvalter selskabet i dag godt 380 millioner kroner.

“Vi er ekstremt taknemmelige for at få mulighed for at rejse penge i det marked, som vi befinder os i,” siger medstifter og direktør Anders Hartmann til avisen.

USA klar med første corona-data fra smartphones

Amerikanerne er så småt begyndt at vende tilbage til hverdagen, viser data fra 45 millioner amerikaneres smartphones fra selskabet SafeGraph.

Ifølge Reuters er amerikanerne begyndt igen at besøge parker, restauranter og tankstationer, men holder sig fortsat væk fra barer, fitnesscentre og kirker af forskellige art.

Der er dog stor forskel på aktiviteterne i de forskellige stater, viser gennemgangen, som du kan komme til ved at klikke her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere