Artikel top billede

USA blacklister lang række kinesiske tech-firmaer

Endnu en stribe af kinesiske it-virksomheder sendes ud i kulden af den amerikanske regering.

Handels- og teknologikrigen mellem de to stormagter USA og Kina spidser yderligere til, efter at den amerikanske regering op til weekenden ekskluderede endnu en stribe virksomheder fra at handle med amerikanske organisationer.

I alt 33 nye kinesiske teknologi-virksomheder er nu at finde på den såkaldte ’entity list’, som i forvejen tæller prominente kinesiske tech-giganter som Huawei og ZTE.

Det skriver The New York Times.

Blandt de nyligt udelukkede virksomheder er en tidligere børsnoteret NASDAQ-virksomhed, it sikkerhedsselskabet Qihoo360, som for nylig rettede anklager mod den amerikanske sikkerhedstjeneste CIA for angreb på den kinesiske luftfartsindustri.

En anden af de udelukkede virksomheder er selskabet NetPosa, en af kinas mest succesfulde AI-virksomheder, som blandt andet menes at stå den ansigtsgenkendelse-teknologi, som det kinesiske styre benytter til at overvåge det undertrykte Uighur-mindretal.

Tidligere på måneden forlængede den amerikanske præsident Donald Trump det verserende handelsforbud med endnu et år, frem til maj 2021.

Læs også: Huawei frygter for overlevelse: Amerikansk udelukkelse kan få alvorlige konsekvenser for telenetværk i hele verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere