Artikel top billede

USA blacklister lang række kinesiske tech-firmaer

Endnu en stribe af kinesiske it-virksomheder sendes ud i kulden af den amerikanske regering.

Handels- og teknologikrigen mellem de to stormagter USA og Kina spidser yderligere til, efter at den amerikanske regering op til weekenden ekskluderede endnu en stribe virksomheder fra at handle med amerikanske organisationer.

I alt 33 nye kinesiske teknologi-virksomheder er nu at finde på den såkaldte ’entity list’, som i forvejen tæller prominente kinesiske tech-giganter som Huawei og ZTE.

Det skriver The New York Times.

Blandt de nyligt udelukkede virksomheder er en tidligere børsnoteret NASDAQ-virksomhed, it sikkerhedsselskabet Qihoo360, som for nylig rettede anklager mod den amerikanske sikkerhedstjeneste CIA for angreb på den kinesiske luftfartsindustri.

En anden af de udelukkede virksomheder er selskabet NetPosa, en af kinas mest succesfulde AI-virksomheder, som blandt andet menes at stå den ansigtsgenkendelse-teknologi, som det kinesiske styre benytter til at overvåge det undertrykte Uighur-mindretal.

Tidligere på måneden forlængede den amerikanske præsident Donald Trump det verserende handelsforbud med endnu et år, frem til maj 2021.

Læs også: Huawei frygter for overlevelse: Amerikansk udelukkelse kan få alvorlige konsekvenser for telenetværk i hele verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere