Artikel top billede

Til trods for store bøder: Teleselskaber fortsatte ulovligt telefonsalg

Både Telia og teleselskabet 3 har til trods for store bøder fortsat praktiseret ulovligt telefonsalg.

De to store telefonselskaber Telia og 3 er igen i forbrugerombudsmanden og politiets søgelys, efter det viser sig, at begge selskaber fortsat praktiserer ulovligt telefonsalg. En praksis som begge selskaber begge har fået bøder for.

Det skriver oplyser Forbrugersombudsmanden i en pressemeddelelse.

Både Telia og sit datterselskab CallMe, samt 3’s datterselskab Oister er meldt til politiet og får mere end fordoblet deres tidligere bøder til nu henholdsvis 575.000 og 475.000 kroner.

Begge selskaber har allerede tilkendegivet, at de vil betale bøderne. Bøderne gives for et brud på forbrugeraftalenlovens § 4, stk. 1, hvor samtykket til at blive ringet op af en sælger er ugyldigt.

”Vi har gennem længere tid haft fokus på ulovligt telefonsalg og kan nu se, at klagerne over flere af virksomhederne ebber ud. Desværre er der stadig nogle, som ikke overholder reglerne. Det er særligt groft, når der er tale om virksomheder, der tidligere er blevet politianmeldt og har fået bøde for ulovligt telefonsalg,” siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Hun har sammenlagt modtaget 49 klager for Telia-opkald, mens teleselskabet 3’s praksis har udløst 50 klager for Oister-opkald.

”Vi er meget opmærksomme på de problemstillinger, der relaterer sig til telesalg, og derfor er vi bestemt ikke stolte af, at vi får endnu en bøde. Vi arbejder aktivt på at sikre efterlevelse af reglerne og har i første kvartal af 2020 reduceret klageantallet med to tredjedele i forhold til samme periode sidste år,” siger Telia-pressechef Mads Houe til Finans.

Læs også: Fibia meldt til politiet for spam: Får bøde på knap en million kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere