Artikel top billede

Til trods for store bøder: Teleselskaber fortsatte ulovligt telefonsalg

Både Telia og teleselskabet 3 har til trods for store bøder fortsat praktiseret ulovligt telefonsalg.

De to store telefonselskaber Telia og 3 er igen i forbrugerombudsmanden og politiets søgelys, efter det viser sig, at begge selskaber fortsat praktiserer ulovligt telefonsalg. En praksis som begge selskaber begge har fået bøder for.

Det skriver oplyser Forbrugersombudsmanden i en pressemeddelelse.

Både Telia og sit datterselskab CallMe, samt 3’s datterselskab Oister er meldt til politiet og får mere end fordoblet deres tidligere bøder til nu henholdsvis 575.000 og 475.000 kroner.

Begge selskaber har allerede tilkendegivet, at de vil betale bøderne. Bøderne gives for et brud på forbrugeraftalenlovens § 4, stk. 1, hvor samtykket til at blive ringet op af en sælger er ugyldigt.

”Vi har gennem længere tid haft fokus på ulovligt telefonsalg og kan nu se, at klagerne over flere af virksomhederne ebber ud. Desværre er der stadig nogle, som ikke overholder reglerne. Det er særligt groft, når der er tale om virksomheder, der tidligere er blevet politianmeldt og har fået bøde for ulovligt telefonsalg,” siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Hun har sammenlagt modtaget 49 klager for Telia-opkald, mens teleselskabet 3’s praksis har udløst 50 klager for Oister-opkald.

”Vi er meget opmærksomme på de problemstillinger, der relaterer sig til telesalg, og derfor er vi bestemt ikke stolte af, at vi får endnu en bøde. Vi arbejder aktivt på at sikre efterlevelse af reglerne og har i første kvartal af 2020 reduceret klageantallet med to tredjedele i forhold til samme periode sidste år,” siger Telia-pressechef Mads Houe til Finans.

Læs også: Fibia meldt til politiet for spam: Får bøde på knap en million kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere