Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Anne Kring)

Store erhvervsnetværk med 600 it-firmaer og danske universiteter går sammen i ny ‘digital klynge’

Danmarks universiteter går sammen med erhvervsnetværkene BrainsBusiness og It-forum med tilsammen 600 it-virksomheder i en ny ‘digital klynge’ med stærkt forkus på innovation.

De to jyske it-netværk BrainsBusiness og It-forum - der tilsammen har mere end 600 it-virksomheder i medlemsskaren - går sammen med de danske universiteter i et nyt innovations-netværk, som de selv kalder for en ‘digital klynge.’

Den nye klynge kommer til at hedde DigitalLead, og den bliver ifølge parterne ‘den første landsdækkende klyngeorganisation for it og digitalisering.’

Formand for DigitalLead bliver Brian Busk, der er direktør for strategi-, forretningsudvikling og it i Nobia Danmark.

Han fortæller, at formålet med klyngen er at øge innovationen i tech-sektoren ved at bringe de massive forsknings-kræfter, der findes på universiteterne, sammen med de praktikere, der findes i erhvervsorganisationen, som repræsenterer de 600 it-virksomheder i det jyske - herunder aarhusianske Systematic.

“Vi forener forskning og praksis og skaber et tværgående samlingspunkt for digital innovation og øget produktivitet både for virksomheder, der udvikler digitale løsninger samt for alle øvrige sektorer, som er afhængige af innovative it-løsninger for at kunne udvikle deres forretning,” siger han.

I den nye klynge vil virksomhederne få adgang til viden og indsigt i de nyeste teknologier, hvilket skal være med til at fremme innovationskraften.

Det gælder eksempelvis inden for IoT, kunstig intelligens, cybersikkerhed, big data, blockchain og andre af de områder, der for tiden vokser kraftigt på it-området.

“DigitalLead skal være brohoved for etablering af meningsfulde og værdiskabende samarbejdsrelationer virksomhederne imellem og mellem forskningsverdenen og erhvervslivet, så vi sikrer, at Danmark vedbliver med at være en digital frontløber på det internationale verdenskort,” lyder det fra Bo Sejer Frandsen, der er direktør i it-forum.

DigitalLead bliver etableret med kontorer i Aarhus, Aalborg og København i første omgang.

Disse partnere er med i DigitalLead-klyngen:

- BrainsBusiness og netværkets medlemmer.

- It-forum og netværkets medlemmer.

- Aalborg Universitet.

- Aarhus Universitet.

- Copenhagen Business School.

- DTU.

- IT-Universitetet.

- Københavns Universitet.

- Syddansk Universitet.

- Alexandra Instituttet.

- Force Technology.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere