Artikel top billede

Film: Omprogrammering sender hårdtslående robotbaby i armene på gangstere

Sci-Fi-dramaet Chappie af roste Neill Blomkamp er blevet tilgængelig på Netflix og følger en veludstyret politirobot, der opdrages af en flok gangstere.

Robotter bliver en stadig mere nyttig del af vores liv, og det er let at tildele det lille bundt algoritmer og mekanik en vis menneskelighed. Undertegnede er for eksempel næppe den eneste, der i al fredsommelighed bebrejder plænerobotten, når den endnu engang kører fast i et hul.

Hollywood tager den dog som sædvanlig et skridt videre. Hvilket Schwarzeneggers skiftevis slemme og venligtsindede Terminator er et godt eksempel på.

Et andet og knap så kendt eksempel er 2015-filmen Chappie, der for nylig endelig kom på Netflix.

Her følger man en hårdtslående politirobot, der i forbindelse med en noget uplanlagt omprogrammering vågner op i samme kognitive og følelsesmæssige tilstand som et nyfødt barn.

Den får navnet Chappie og oplæres af en flok gangstere, der ser potentialet i at have en automatisk dræber på deres side.

Men Chappie vækker moderfølelser hos det ene bandemedlem, Yolanda, der prøver at opdrage robotten som et barn. Blandt andet med det resultat, at den udvikler moral, næstekærlighed og loyalitet.

Det er egenskaber, der kan være lidt upraktiske i Johannesburgs allerhårdeste kvarterer, og alt går naturligvis heller ikke helt glat.

Instruktøren er sydafrikanske Neill Blomkamp – kendt for District 9 og Elysium – og på rollelisten er blandt andet Dev Patel, Hugh Jackman og Sigourney Weaver.

Filmen har fået kritik for, at nogle af de medvirkende forekommer en smule endimensionelle, og den kritik er måske nok berettiget.

Til gengæld er Chappie i sig selv et rørende og sammensat bekendtskab, som man instinktivt holder med fra start til slut – og filmen er ganske afgjort en hyggelig aften værd med popcorn og cola i sofaen.

Film: Chappie. Instruktør: Neill Blomkamp. Kan ses på: Netflix (samt en række udlejningstjenester)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.