Artikel top billede

Film: Omprogrammering sender hårdtslående robotbaby i armene på gangstere

Sci-Fi-dramaet Chappie af roste Neill Blomkamp er blevet tilgængelig på Netflix og følger en veludstyret politirobot, der opdrages af en flok gangstere.

Robotter bliver en stadig mere nyttig del af vores liv, og det er let at tildele det lille bundt algoritmer og mekanik en vis menneskelighed. Undertegnede er for eksempel næppe den eneste, der i al fredsommelighed bebrejder plænerobotten, når den endnu engang kører fast i et hul.

Hollywood tager den dog som sædvanlig et skridt videre. Hvilket Schwarzeneggers skiftevis slemme og venligtsindede Terminator er et godt eksempel på.

Et andet og knap så kendt eksempel er 2015-filmen Chappie, der for nylig endelig kom på Netflix.

Her følger man en hårdtslående politirobot, der i forbindelse med en noget uplanlagt omprogrammering vågner op i samme kognitive og følelsesmæssige tilstand som et nyfødt barn.

Den får navnet Chappie og oplæres af en flok gangstere, der ser potentialet i at have en automatisk dræber på deres side.

Men Chappie vækker moderfølelser hos det ene bandemedlem, Yolanda, der prøver at opdrage robotten som et barn. Blandt andet med det resultat, at den udvikler moral, næstekærlighed og loyalitet.

Det er egenskaber, der kan være lidt upraktiske i Johannesburgs allerhårdeste kvarterer, og alt går naturligvis heller ikke helt glat.

Instruktøren er sydafrikanske Neill Blomkamp – kendt for District 9 og Elysium – og på rollelisten er blandt andet Dev Patel, Hugh Jackman og Sigourney Weaver.

Filmen har fået kritik for, at nogle af de medvirkende forekommer en smule endimensionelle, og den kritik er måske nok berettiget.

Til gengæld er Chappie i sig selv et rørende og sammensat bekendtskab, som man instinktivt holder med fra start til slut – og filmen er ganske afgjort en hyggelig aften værd med popcorn og cola i sofaen.

Film: Chappie. Instruktør: Neill Blomkamp. Kan ses på: Netflix (samt en række udlejningstjenester)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere