Artikel top billede

Film: Omprogrammering sender hårdtslående robotbaby i armene på gangstere

Sci-Fi-dramaet Chappie af roste Neill Blomkamp er blevet tilgængelig på Netflix og følger en veludstyret politirobot, der opdrages af en flok gangstere.

Robotter bliver en stadig mere nyttig del af vores liv, og det er let at tildele det lille bundt algoritmer og mekanik en vis menneskelighed. Undertegnede er for eksempel næppe den eneste, der i al fredsommelighed bebrejder plænerobotten, når den endnu engang kører fast i et hul.

Hollywood tager den dog som sædvanlig et skridt videre. Hvilket Schwarzeneggers skiftevis slemme og venligtsindede Terminator er et godt eksempel på.

Et andet og knap så kendt eksempel er 2015-filmen Chappie, der for nylig endelig kom på Netflix.

Her følger man en hårdtslående politirobot, der i forbindelse med en noget uplanlagt omprogrammering vågner op i samme kognitive og følelsesmæssige tilstand som et nyfødt barn.

Den får navnet Chappie og oplæres af en flok gangstere, der ser potentialet i at have en automatisk dræber på deres side.

Men Chappie vækker moderfølelser hos det ene bandemedlem, Yolanda, der prøver at opdrage robotten som et barn. Blandt andet med det resultat, at den udvikler moral, næstekærlighed og loyalitet.

Det er egenskaber, der kan være lidt upraktiske i Johannesburgs allerhårdeste kvarterer, og alt går naturligvis heller ikke helt glat.

Instruktøren er sydafrikanske Neill Blomkamp – kendt for District 9 og Elysium – og på rollelisten er blandt andet Dev Patel, Hugh Jackman og Sigourney Weaver.

Filmen har fået kritik for, at nogle af de medvirkende forekommer en smule endimensionelle, og den kritik er måske nok berettiget.

Til gengæld er Chappie i sig selv et rørende og sammensat bekendtskab, som man instinktivt holder med fra start til slut – og filmen er ganske afgjort en hyggelig aften værd med popcorn og cola i sofaen.

Film: Chappie. Instruktør: Neill Blomkamp. Kan ses på: Netflix (samt en række udlejningstjenester)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere