Artikel top billede

Ekspert-vurdering: Ventureselskabet Nordic Eye har brudt hvidvaskloven

Et brev fra ventureselskabet Nordic Eye viser, hvordan der ikke er blevet indhentet lovpligtige oplysninger fra investorer.

Venturefonden Nordic Eye har brudt hvidvaskloven, da det rejste penge fra investorer uden at have indhentet lovpligtige oplysninger om hvor de investerede penge kommer fra.

Det lyder vurderingen fra to hvidvaskeksperter, som har fået indsigt i et brev til investorer fra Nordic Eye, skriver Børsen.

I brevet beder fonden investorer om at indsende manglende dokumentation, som ikke er blevet indhentet i ’travlheden’.

Hvidvaskekspert og administrerende direktør i rådgivningsvirksomheden Revisorjura, Jakob Dedenroth Bernhoft vurderer her, at der er tale om et lovbrud:

“Vi må gå ud fra, at når de beder om pas og sundhedskort, så har de ikke tidligere haft nogen dokumentation for investorernes identitet, og det er selvfølgelig et klokkeklart brud på hvidvasklovgivningen,” siger han.

Hverken fondens administrerende direktør Michael Tandrup, formand Niklas Holck eller medstifter Peter Warnøe er vendt tilbage på forespørgsler om kommentarer fra mediet.

Blandt venturefondens 16 virksomhedssatsninger er den fynske himmelstormer Blue Ocean Robotics, som oplever kronede dage under corona-pandemien og har bidraget til fondens seneste værdifastsættelse på 590 millioner kroner.

Den høje værdifastsættelse kommer efter et år, hvor flere topprofiler er trådt ud af fonden. Blandt disse er medstifter Lars Tvede, SAS-formand Carsten Dilling og Jeppe Christiansen fra milliardforvalteren Maj Invest.

Profilflugten kom efter, at medstifter Peter Warnøe kom under anklage for bilagsfusk og mistanke om misbrug af Nordic Eye midler til privatforbrug. Han har siden afvist anklagerne.

Læs også: Venturefonden Nordic Eye runder over en halv milliard i værdier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere