Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Billede: Alex Motoc on Unsplash

ATP kan spare op mod 10 millioner kroner om året, når sidste mainframe slukkes: "At slukke for mainframes er nærmest blevet en personlig KPI for mig"

Hvis alt forløber efter planen, slukker ATP sin sidste mainframe til næste år, fortæller CIO Per Kjersgaard Rasmussen, der regner med, at nedlukningen vil udløse en besparelse på mellem 5 og 10 millioner kroner om året. "Det er da også værd at bukke sig efter," siger han.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvor meget CIO Per Kjersgaard Rasmussen forventer at ATP sparer om året ved at afvikle mainframen
  • Hvorfor det nærmest er blevet en KPI for ATP-CIO'en at lukke ned for mainframes
  • Årsagen til at ATP vil lukke for mainframen
  • Hvad årsagen er til, at CIO'en snart kan skrive 15 år som CIO for ATP på cv'et?
839
4:15 min
Efter næsten 15 år på posten som øverste it-ansvarlige hos ATP, lukker og slukker Per Kjersgaard Rasmussen næste år den sidste mainframe hos Danmarks største pensions- og administrationsselskab.

Det vil fremover give en besparelse på mellem 5 og 10 millioner kroner om året.

Sådan lyder det fra ATP-CIO'en til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Glem Tesla for en stund: Polestar 2 har det, der skal til for at blive danskernes elbils-favorit

Artikel teaser billede 1 Premium-indhold

Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

André Rogaczewski om at udvikle corona-apps til det offentlige: Det er øretævernes holdeplads - du skal ikke gøre det for pengenes skyld

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

IBM indfører ny betalingsmodel for mainframes for anden gang på 20 år: Skal være mere ‘cloud-agtig’


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.