Artikel top billede

Windows 10 rammer milepæl: Coronavirus har sat skub i udrulningen

Mens ansatte verden over er blevet opfordret til at arbejde hjemmefra, er Windows 10 nu verdens mest udbredte styresystem med en markedsandel på 57,8 procent.

I løbet af maj måned steg antallet af nye Windows 10 brugere med 1,8 procentpoint.

Dermed har 57,8 procent af verdens pc'er Windows 10 som styresystem, hvilket gør det til verdens mest udbredte styresystem, vurderer flere analytikere ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Samtidig markerer maj måned en milepæl for Microsoft, der nu er lykkedes med at flytte mere end to tredjedele af alle Windows-brugere over på Windows 10.

Dermed anvender 66,7 procent af alle Windows-brugere nu den seneste version af styresystemet.

Windows 7 igen i frit fald

Skiftet til Windows 10 er godt nyt for Microsoft, der forsøger at få så mange af sine nuværende brugere til at anvende den nyeste version af styresystemet, mens de langsomt lukker ned for Windows 7.

Allerede i maj trak man stikket på supporten af Windows 7.

Men siden marts har det stået stille med udfasningen af styresystemet, der dog i maj mistede 1,3 procent af brugerne.

Læs også: Er du klar? I næste uge afliver Microsoft supporten af Windows 7

Det er dog fortsat knap en fjerdedel af alle verdens pc-brugere, der benytter den forældende software, der altså ikke bliver understøttet af Microsoft længere.

Men selvom udfasningen af Windows 7 har været undervejs i lang tid, så har brugerne holdt fast i det mere end 10 år gamle styresystem.

På godt et halvt år, hvor Microsoft altså har lukket helt for supporten på systemet, er det kun 2,3 procentpoint af brugerne, der har sagt farvel til styresystemet.

Men selv om Microsoft kæmper for at få kunderne over på den nyeste version af det dominerende styresystem, så er det heller ikke uden problemer.

Den seneste version af Windows 10 har nemlig allerede vist sig at indeholde en række problemer.

Det kan du læse mere om her: Problemerne fortsætter for splinterny Windows 10-version: Nu må selv Microsofts egne enheder undvære opdateringen