Windows 10 rammer milepæl: Coronavirus har sat skub i udrulningen

Mens ansatte verden over er blevet opfordret til at arbejde hjemmefra, er Windows 10 nu verdens mest udbredte styresystem med en markedsandel på 57,8 procent.

I løbet af maj måned steg antallet af nye Windows 10 brugere med 1,8 procentpoint.

Dermed har 57,8 procent af verdens pc'er Windows 10 som styresystem, hvilket gør det til verdens mest udbredte styresystem, vurderer flere analytikere ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Samtidig markerer maj måned en milepæl for Microsoft, der nu er lykkedes med at flytte mere end to tredjedele af alle Windows-brugere over på Windows 10.

Dermed anvender 66,7 procent af alle Windows-brugere nu den seneste version af styresystemet.

Windows 7 igen i frit fald
Skiftet til Windows 10 er godt nyt for Microsoft, der forsøger at få så mange af sine nuværende brugere til at anvende den nyeste version af styresystemet, mens de langsomt lukker ned for Windows 7.

Allerede i maj trak man stikket på supporten af Windows 7.

Men siden marts har det stået stille med udfasningen af styresystemet, der dog i maj mistede 1,3 procent af brugerne.

Læs også: Er du klar? I næste uge afliver Microsoft supporten af Windows 7

Det er dog fortsat knap en fjerdedel af alle verdens pc-brugere, der benytter den forældende software, der altså ikke bliver understøttet af Microsoft længere.

Men selvom udfasningen af Windows 7 har været undervejs i lang tid, så har brugerne holdt fast i det mere end 10 år gamle styresystem.

På godt et halvt år, hvor Microsoft altså har lukket helt for supporten på systemet, er det kun 2,3 procentpoint af brugerne, der har sagt farvel til styresystemet.

Men selv om Microsoft kæmper for at få kunderne over på den nyeste version af det dominerende styresystem, så er det heller ikke uden problemer.

Den seneste version af Windows 10 har nemlig allerede vist sig at indeholde en række problemer.

Det kan du læse mere om her: Problemerne fortsætter for splinterny Windows 10-version: Nu må selv Microsofts egne enheder undvære opdateringen

Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.