Artikel top billede

Nyt på vej i original og ekstremt rost tegneserie?

Saga er en spændende og meget original tegneserie, hvor talende dyr, royale robotter, flyvende træer, teenagespøgelser, neurotiske lejemordere og hævngerrige bordelmuttere giver livet kulør for hovedpersonerne. Efter to års udgivelsespause er der måske snart nyt på vej.

Tegneseriebranchen har længe været domineret af 60-70 år gamle helteuniverser, hvor Marvel og DC Comics malker Superman, Batman og Avengers på tværs af tidslinjer, paralleluniverser og stadig mere uoverskuelige og fortænkte handlingsforløb. Ikke sært, at mange potentielle læsere giver op på forhånd.

Men der er bevægelse i sumpen, og navnlig har forlaget Image Comics udgivet nogle af de senere års mere interessante titler. En af de mest nyskabende og roste er science-fiction serien Saga.

Her prøver et umage kærestepar fra hver sin krigeriske planet at overleve i et spraglet og ekstremt barsk univers befolket af talende dyr, royale robotter, flyvende træer, teenagespøgelser, neurotiske lejemordere og hævngerrige bordelmuttere.

Historien fortælles af Hazel, datter af de to hovedpersoner Marko og Alana. Man følger Hazel fra fødslen og frem, hvor hun, hendes forældre og deres venner er i nærmest konstant livsfare.

Saga er en rørende og engagerende fortælling, der samtidig er enestående original.

Den er stort tænkt, flot tegnet, godt fortalt, tager livtag med alt fra magt, krig og misbrug til familiemønstre og seksualitet og har vundet stort set alle de hæderspriser, man kan komme i nærheden af.

De to bagmænd, forfatter Brian K. Vaughan og tegner Fiona Staples, er dog angiveligt løbende uenige om, hvor syret man kan tillade sig at gøre universet og stadig forvente, at læserne hænger på.

Indtil videre er det dog gået over al forventning, og serien føles stadig original og interessant.

Det er rimeligt imponerende efter hele 54 numre (udgivet i ni bind med seks numre i hver samt som tre bøger med 18 numre i hver).

Som fan af serien er eneste virkelige udfordring, at der har været udgivelsespause siden 2018.

Men en del snak på vandrørene, rygter og antydninger fra Vaughan og Staples kunne tyde på, at der endelig kommer nyt her i 2020 – og måske allerede her i juni eller juli.

Det kan man krydse fingre for, hvis man som undertegnede glæder sig til at høre, hvad der er i vente for seriens lille familie.

Brian K. Vaughan har i hvert fald antydet, at man planlægger i alt 108 numre.

Holder det stik, er serien nu præcis halvvejs. Under alle omstændigheder er der i hvert fald allerede mange timers solid underholdning i det udgivne materiale.

Saga kan i øvrigt også lånes på biblioteket, enten på originalsproget eller i oversat dansk version.

Det er en god måde at give i det mindste første bind et skud og finde ud af, om man finder serien for flippet – eller om man bliver fanget ind af den gode historie og det originale univers.

Titel: Saga. Forfatter Brian K. Vaughan. Tegnet af Fiona Staples.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere