Nyt på vej i original og ekstremt rost tegneserie?

Saga er en spændende og meget original tegneserie, hvor talende dyr, royale robotter, flyvende træer, teenagespøgelser, neurotiske lejemordere og hævngerrige bordelmuttere giver livet kulør for hovedpersonerne. Efter to års udgivelsespause er der måske snart nyt på vej.

Tegneseriebranchen har længe været domineret af 60-70 år gamle helteuniverser, hvor Marvel og DC Comics malker Superman, Batman og Avengers på tværs af tidslinjer, paralleluniverser og stadig mere uoverskuelige og fortænkte handlingsforløb. Ikke sært, at mange potentielle læsere giver op på forhånd.

Men der er bevægelse i sumpen, og navnlig har forlaget Image Comics udgivet nogle af de senere års mere interessante titler. En af de mest nyskabende og roste er science-fiction serien Saga.

Her prøver et umage kærestepar fra hver sin krigeriske planet at overleve i et spraglet og ekstremt barsk univers befolket af talende dyr, royale robotter, flyvende træer, teenagespøgelser, neurotiske lejemordere og hævngerrige bordelmuttere.

Historien fortælles af Hazel, datter af de to hovedpersoner Marko og Alana. Man følger Hazel fra fødslen og frem, hvor hun, hendes forældre og deres venner er i nærmest konstant livsfare.

Saga er en rørende og engagerende fortælling, der samtidig er enestående original.

Den er stort tænkt, flot tegnet, godt fortalt, tager livtag med alt fra magt, krig og misbrug til familiemønstre og seksualitet og har vundet stort set alle de hæderspriser, man kan komme i nærheden af.

De to bagmænd, forfatter Brian K. Vaughan og tegner Fiona Staples, er dog angiveligt løbende uenige om, hvor syret man kan tillade sig at gøre universet og stadig forvente, at læserne hænger på.

Indtil videre er det dog gået over al forventning, og serien føles stadig original og interessant.

Det er rimeligt imponerende efter hele 54 numre (udgivet i ni bind med seks numre i hver samt som tre bøger med 18 numre i hver).

Som fan af serien er eneste virkelige udfordring, at der har været udgivelsespause siden 2018.

Men en del snak på vandrørene, rygter og antydninger fra Vaughan og Staples kunne tyde på, at der endelig kommer nyt her i 2020 – og måske allerede her i juni eller juli.

Det kan man krydse fingre for, hvis man som undertegnede glæder sig til at høre, hvad der er i vente for seriens lille familie.

Brian K. Vaughan har i hvert fald antydet, at man planlægger i alt 108 numre.

Holder det stik, er serien nu præcis halvvejs. Under alle omstændigheder er der i hvert fald allerede mange timers solid underholdning i det udgivne materiale.

Saga kan i øvrigt også lånes på biblioteket, enten på originalsproget eller i oversat dansk version.

Det er en god måde at give i det mindste første bind et skud og finde ud af, om man finder serien for flippet – eller om man bliver fanget ind af den gode historie og det originale univers.

Titel: Saga. Forfatter Brian K. Vaughan. Tegnet af Fiona Staples.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.