Fortalt til: Christoffer Lund-Hansen | (Foto: Christoffer Lund Hansen)

Mennesker i IT

Udgivet 17. juni 2020 kl. 15.57
Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Få indblik i Folketingets it-chef Johanne Albjerg syn på, hvordan coronakrisen kommer til at ændre arbejdsgangene for altid
  • Læs hvorfor Johanne Albjerg vil gøre op med den dårlige mødekultur
364
2 min
Jeg tror, at erfaringerne fra denne krise kommer til at ændre den måde, vi arbejder på fremover.

Nu kommer trenden, hvor vi skal stoppe med at holde alle de møder.

Vi har holdt rigtigt mange møder i årevis, og nu skal vi gøre det mere effektivt og skære ned. Vi er et meget mødeglad hus. Jeg kan starte med mig selv. Jeg holder alt for mange møder.

Vi sidder nogle gange og jamrer over, at vi skal til så mange møder, men man føler sig lidt vigtig, når man bliver indkaldt. For så kan man føle sig efterspurgt, men det er træls at holde så mange møder.

Vi har set, hvilken fantastisk fleksibilitet det at kunne arbejde hjemmefra giver, og jeg kan sagtens forestille mig, at der bliver mere af det fremover.

Vi skal bare have den rette struktur på plads, men man kunne sagtens forestille sig, at vi kørte en 50/50 ordning i it-afdelingen, hvor halvdelen af medarbejderne arbejdede hjemmefra, mens den anden halvdel var inde, og så mødtes man alle sammen en gang om ugen eller en gang hver fjortende dag. Det ville være fantastisk, men nu må vi se, hvad der kan lade sig gøre.

Det gør også noget for miljøbelastningen, at os der pendler hver dag, måske kun skal pendle hver anden dag. Så behøver vi heller ikke gøre motorvejene bredere.

Vores almindelige drift, support og brugeroprettelser kører lige så fint hjemmefra som her på Christiansborg. Der kan man ikke mærke forskel på, hvor medarbejderne sidder.

Vi skal nu finde den fremtidige struktur, der passer bedst til os. Det kommer til at tage noget tid, for vi er en stor organisation, så det er lidt ligesom en supertanker, der skal vende.

Jeg håber ikke, at vi kommer tilbage til normalen fra før coronakrisen.

Det har været på en træls baggrund, men vi har lært så mange fede ting. På 14 dage har vi implementeret nogle ting, som ellers kunne have taget månedsvis eller år.
Johanne Albjerg, it-chef for Folketinget.

Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Flere mennesker i IT Om mennesker i it


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds

0 Premium-indhold

Netcompany efter Kombits beskyldninger om for høje Aula-priser: Kombit får allerede rabat på drift og support

0 Premium-indhold

Endnu et sikkerhedsselskab er blevet offer for SolarWinds-angrebet

0 Premium-indhold

Kombit overvejer genudbud af Aula: Stærkt utilfreds med Netcompanys skyhøje priser for videreudvikling

0 Premium-indhold

Microsoft: Her vil vi fokusere open source-indsatsen i det kommende år


Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.