Fortalt til: Christoffer Lund-Hansen | (Foto: Christoffer Lund Hansen)

Mennesker i IT

Udgivet 17. juni 2020 kl. 15.57
Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Få indblik i Folketingets it-chef Johanne Albjerg syn på, hvordan coronakrisen kommer til at ændre arbejdsgangene for altid
  • Læs hvorfor Johanne Albjerg vil gøre op med den dårlige mødekultur
364
2 min
Jeg tror, at erfaringerne fra denne krise kommer til at ændre den måde, vi arbejder på fremover.

Nu kommer trenden, hvor vi skal stoppe med at holde alle de møder.

Vi har holdt rigtigt mange møder i årevis, og nu skal vi gøre det mere effektivt og skære ned. Vi er et meget mødeglad hus. Jeg kan starte med mig selv. Jeg holder alt for mange møder.

Vi sidder nogle gange og jamrer over, at vi skal til så mange møder, men man føler sig lidt vigtig, når man bliver indkaldt. For så kan man føle sig efterspurgt, men det er træls at holde så mange møder.

Vi har set, hvilken fantastisk fleksibilitet det at kunne arbejde hjemmefra giver, og jeg kan sagtens forestille mig, at der bliver mere af det fremover.

Vi skal bare have den rette struktur på plads, men man kunne sagtens forestille sig, at vi kørte en 50/50 ordning i it-afdelingen, hvor halvdelen af medarbejderne arbejdede hjemmefra, mens den anden halvdel var inde, og så mødtes man alle sammen en gang om ugen eller en gang hver fjortende dag. Det ville være fantastisk, men nu må vi se, hvad der kan lade sig gøre.

Det gør også noget for miljøbelastningen, at os der pendler hver dag, måske kun skal pendle hver anden dag. Så behøver vi heller ikke gøre motorvejene bredere.

Vores almindelige drift, support og brugeroprettelser kører lige så fint hjemmefra som her på Christiansborg. Der kan man ikke mærke forskel på, hvor medarbejderne sidder.

Vi skal nu finde den fremtidige struktur, der passer bedst til os. Det kommer til at tage noget tid, for vi er en stor organisation, så det er lidt ligesom en supertanker, der skal vende.

Jeg håber ikke, at vi kommer tilbage til normalen fra før coronakrisen.

Det har været på en træls baggrund, men vi har lært så mange fede ting. På 14 dage har vi implementeret nogle ting, som ellers kunne have taget månedsvis eller år.
Johanne Albjerg, it-chef for Folketinget.

Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Flere mennesker i IT Om mennesker i it


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro

0 Premium-indhold

Sådan er København Kommunes public cloud-aftale skruet sammen: "Microsoft garanterer, at data forbliver inden for EU"

0 Premium-indhold

Nuldags-sårbarhed i Chrome udnyttes af hackere - andre systemer kan også være ramt

0 Premium-indhold

Efter keynoten: Michael Dell peger på coronaens store fordele: "Digitale femårsplaner er blevet klaret på tre måneder"

0 Premium-indhold

Skattevæsenet vil bruge 167,9 millioner kroner på at holde gamle legacy-systemer i live i 2021


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.