Artikel top billede

Salling Group og CIO Alan Jensen høster frugterne af kæmpe milliardtransformation: "Vi er lykkedes med kun at have et system på tværs af hele koncernen"

Salling Group høster i dag store gevinster på bagkant af en enorm it-transformation, som selskabet og CIO Alan Jensen satte i gang for over 10 år siden. "Det har reduceret kompleksitet og omkostning helt enormt," siger Alan Jensen, der mener, at it-landskabet inden for retailbranchen er en af verdens mest opdaterede.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs om de gevinsterne Salling Group høster som følge af stor it-transformation
  • Hvorfor CIO Alan Jensen mener, at Salling Groups it-landskab i dag er en af de mest simple i hele retailindustrien globalt
  • Alan Jensens strategi, der skal fastholde en simpel it-infrastruktur
  • Hvordan cloud spiller ind i Alan Jensens it-strategi
912
4:45 min
Danmarks største supermarkedskæde Salling Group begyndte i 2007 på en omfattende udskiftning af selskabets mange forskellige systemer og indgik samtidig en aftale med SAP om levering af Danmarks på daværende tidspunkt største retail-løsning nogensinde.

For få år siden kunne CIO hos Salling Group Alan Jensen sætte et stort flueben ved opgaven, som har fulgt ham i omkring 10 år af hans 15-årige it-chefkarriere hos Salling Group.

Den omfattende transformering af Salling Groups it-kerne kostede i omegnen af to milliarder kroner, men i dag høster Saling Group og it-chef Alan Jensen frugterne af det omkostningstunge slid.