Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

”I en krisetid forventer vi, at der kommer ekstraordinært mange unge, der vil søge ind på en uddannelse, siger Ane Halsbo-Jørgensen, uddannelses- og forskningsminister (S) (Foto: PR-Foto)

Kæmpe løft til it-uddannelser: Ny aftale sikrer tusindvis af nye studiepladser

En ny politisk aftale sikrer tusindvis af nye studiepladser til uddannelser indenfor it, teknologi og velfærd.

Populære it-uddannelser vil i det kommende år optage markant flere studerende. Det er alle Folketingets partiet blevet enige om med en ny aftale.

Det meddeler Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

”I en krisetid forventer vi, at der kommer ekstraordinært mange unge, der vil søge ind på en uddannelse," sagde Ane Halsbo-Jørgensen, uddannelses- og forskningsminister (S), ifølge DR ved et pressemøde.

Samlet sig drejer det sig om 5.000 ekstra pladser indenfor især it, teknologi og velfærd, og der afsættes i alt 210 millioner kroner til at oprette nye studiepladser.

Alle kvalificerede ansøgere, der i første omgang har fået deres ansøgning afvist vil nu blive kontakt direkte og få vejledning om de nye studiepladser.

Omkring halvdelen af midlerne til studepladserne vil ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet væe målrettet uddannelser uden for hovedstadensområdet.

DR oplyser, at det endnu ikke er blevet endeligt besluttet, hvor mange pladser de enkelte uddannelsesinstitutioner får.

Regeringen foreslår dog ifølge DR, at blandt andet IT-Universitetet får 90 ekstra pladser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere