Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

”I en krisetid forventer vi, at der kommer ekstraordinært mange unge, der vil søge ind på en uddannelse, siger Ane Halsbo-Jørgensen, uddannelses- og forskningsminister (S)

Kæmpe løft til it-uddannelser: Ny aftale sikrer tusindvis af nye studiepladser

En ny politisk aftale sikrer tusindvis af nye studiepladser til uddannelser indenfor it, teknologi og velfærd.

Populære it-uddannelser vil i det kommende år optage markant flere studerende. Det er alle Folketingets partiet blevet enige om med en ny aftale.

Det meddeler Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

”I en krisetid forventer vi, at der kommer ekstraordinært mange unge, der vil søge ind på en uddannelse," sagde Ane Halsbo-Jørgensen, uddannelses- og forskningsminister (S), ifølge DR ved et pressemøde.

Samlet sig drejer det sig om 5.000 ekstra pladser indenfor især it, teknologi og velfærd, og der afsættes i alt 210 millioner kroner til at oprette nye studiepladser.

Alle kvalificerede ansøgere, der i første omgang har fået deres ansøgning afvist vil nu blive kontakt direkte og få vejledning om de nye studiepladser.

Omkring halvdelen af midlerne til studepladserne vil ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet væe målrettet uddannelser uden for hovedstadensområdet.

DR oplyser, at det endnu ikke er blevet endeligt besluttet, hvor mange pladser de enkelte uddannelsesinstitutioner får.

Regeringen foreslår dog ifølge DR, at blandt andet IT-Universitetet får 90 ekstra pladser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.