Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Internetudbyder får adgang til 600.000 jyske adresser / Dustin installerer nyt robotlager / Banqsoft flytter ind hos Edlund

Internetudbyder får adgang til 600.000 jyske adresser. Facebook opretter coronapulje på 3,5 millioner til Odense midtby. Dustin installerer nyt robotlager. Bankdata flytter udvikling og drift i skyen. Ny Twitter-funktion: Har du læst artiklen inden du deler den? Banqsoft flytter ind hos Edlund.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing her fra Computerworld.

I ønskes alle en god weekend, men først følger fredagens hurtige nyhedsoverblik.

Internetudbyder får adgang til 600.000 jyske adresser

Internetudbyderen Bolignet og teleselskabet Norlys har indgået en samarbejdsaftale, der giver Bolignet adgang til at tilbyde internet til mere end 600.000 jyske adresser.

Det oplyser Norlys i en meddelelse.

Bolignet har indtil nu haft sit fokus på sjællandske boligforeninger og private husstande, men vil nu bruge den nye aftale på at blive landsdækkende.

Norlys etablerer fibernet hos 50.000 nye adresser i 2020 og senest i 2023, er det planen, at samtlige adresser i Norlys' dækningsområde, der består af omkring 800.000 adresser, skal have adgang til højhastighedsbredbånd.

Facebook opretter coronapulje på 3,5 millioner til Odense midtby

Facebooks datacenter i Odense har i forbindelse med coronakrisen oprettet en pulje på 3,5 millioner kroner, der skal komme de erhvervsdrivende i området til gode.

2,9 millioner kroner af puljen er nu uddelt til forskellige projektidéer i Odense midtby.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

En komité under Odense Cityforening har udvalgt i alt 72 små og mellemstore erhvervsdrivende, der får del i pengene, hvoraf der altså nu mangler 600.000, der skal uddeles i en anden runde.

Sidste frist for at komme i betragtning til anden runde er søndag 14. juni.

Dustin installerer nyt robotlager

Den svenske it-forhandler Dustin har installeret et robotlager på sit centrallager i Roserberg, nord for Stockholm.

Det skal være med til at sænke leveringstiden og vil kunne håndtere op imod 1.600 ordrelinjer i timen, hvilket svarer til 75 procent af alle Dustins kundeordre, skriver selskabet i en meddelelse.

Omkring 60 robotter er installeret på 1.300 kvadratmeter lagerplads, hvor Dustin forventer en øget effektivt på 25 procent samt 15 procent mere lagerkapacitet.

Det betyder blandt andet, at Dustin vil kunne håndtere ordre senere på dagen og forkorte leveringstiden for nordiske kunder.

Systemet, som Dustin har valgt at investerer i, hedder AutoStore, og er leveret af virksomheden Element Logic.

Bankdata flytter udvikling og drift i skyen

Den finansielle it-leverandør Bankdata rykker dele af sin software-udvikling og drift i skyen.

Det meddeler finsk-ejede Eficode, der har leveret den DevOps-platform, som Bankdata har købt ind på i forbindelse med skiftet.

Christian Wiese, direktør for forretningskoncepter & performance hos Bankdata, udtaler i en meddelelse, at sikkerhed og compliance var en vigtig forudsætning for beslutningen om at rykket til i skyen.

"Drivkraften bag beslutningen var helt sikkert et ønske om at anvende et gennemtestet sæt DevOps-værktøjer, men compliance og sikkerhed er ufravigeligt i den finansielle sektor," lyder det.

Ny Twitter-funktion: Har du læst artiklen inden du deler den?

En ny funktion på Twitter skal forsøge at få brugerne til rent faktisk at læse de artikler, de retweeter.

Det skriver Twitter Support via Twitter.

I første omgang tester Twitter funktionen på Android-enheder. Her vil brugere, der forsøger at retweete en artikel, som de ikke har åbnet, blive mødt af en besked om, hvorvidt de har lyst til at læse den inden.

Ifølge Twitters support skal funktionen hjælpe til med at fremme en informeret diskussion.

Banqsoft flytter ind hos Edlund

Vi slutter med historien om, at de to KMD-selskaber Banqsoft og Edlund flytter sammen.

Banqsoft har nemlig valgt at rykke virksomhedens base til Edlunds adresse på Frederiksberg i København, skriver Edlunds direktør Gert Bendsen i en post på Linkedin.

Bygningen, som Banqsoft nu får kontor i, blev nøje udvalgt, efter Edlund i 2016 blev opkøbt af KMD.

Her måtte Gert Bendsen på foranledning af KMD-direktør Eva Berneke nemlig i gang med at finde "noget spændende indenfor en radius af to km fra Valby Bakke, der kan rumme medarbejdervæksten i én bygning, som har noget kant og kvalitetssignal og gerne lidt billigere end det nuværende," skriver han.

Valget faldt på en ejendom fra 30'erne i funkisstil, der oprindeligt var hovedsædet for NKT.

Inden indflytningen måtte der blandt andet installeres 36 km netværkskabler, fortæller Gert Bendsen, der nu ser frem til nye kollegaer på adressen.

"Vi glæder os til at byde Banqsoft DK velkomne i Edlund-domicilet og samle KMD Groups Financial Services-aktiviteter i Danmark på Frederiksberg."