Artikel top billede

Medie: EU indleder snart monopolsag mod Amazon – mistænkes for at misbruge tredjeparters data

Den amerikanske handelsgigant anklages for at udnytte platformens erhvervsdrivendes data for at få en konkurrencemæssig fordel.

EU er på nippet til at indlede en monopolsag mod den amerikanske handelsgigant Amazon.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Wall Street Journal.

Bag sagen er anklager om e-handelsplatformens misbrug af tredjeparters data til egen vinding.

Ifølge mediet vil sagen blive anlagt allerede en gang i næste uge eller den efterfølgende uge.

Sagen er resultatet af to års kulegravning af klager fra erhvervsdrivende tredjeparter på Amazons platform. Der anklages Amazon for at misbruge sin dobbeltrolle som både handlende og platformudbyder til andre handlende.

For Amazon vil sagen betyde, at det risikerer at føje sig til rækken af amerikanske teknologiganter, som EU udskriver milliardbøder til efter at Apple, Google, Facebook og Qualcomm har stået for skud.

Læs også: Forbrugerorganisationer anklager Amazon for at manipulere med anmeldelser: ”Amazon er ved at udvikle sig til en pay-to-play platform”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere