Artikel top billede

Medie: EU indleder snart monopolsag mod Amazon – mistænkes for at misbruge tredjeparters data

Den amerikanske handelsgigant anklages for at udnytte platformens erhvervsdrivendes data for at få en konkurrencemæssig fordel.

EU er på nippet til at indlede en monopolsag mod den amerikanske handelsgigant Amazon.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Wall Street Journal.

Bag sagen er anklager om e-handelsplatformens misbrug af tredjeparters data til egen vinding.

Ifølge mediet vil sagen blive anlagt allerede en gang i næste uge eller den efterfølgende uge.

Sagen er resultatet af to års kulegravning af klager fra erhvervsdrivende tredjeparter på Amazons platform. Der anklages Amazon for at misbruge sin dobbeltrolle som både handlende og platformudbyder til andre handlende.

For Amazon vil sagen betyde, at det risikerer at føje sig til rækken af amerikanske teknologiganter, som EU udskriver milliardbøder til efter at Apple, Google, Facebook og Qualcomm har stået for skud.

Læs også: Forbrugerorganisationer anklager Amazon for at manipulere med anmeldelser: ”Amazon er ved at udvikle sig til en pay-to-play platform”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere