Artikel top billede

Bog: Silicon Valleys gudmor skyder tigermoms og helikopterforældre ned

Esther Wojcicki er mangeårige high-school lærer, mor til tre succesfulde døtre og på venskabelig fod med talrige topchefer i Silicon Valley. I How to Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results fortæller hun, hvordan man inspirerer sine børn til at gøre en forskel.

Amerikanske forældre er ved at falde ned af stolen, når de ser danske børn cykle overalt og på egen hånd forsøger at undgå at blive kørt ned på vej til fodbold eller gymnastik.

Men måske har vi fat i den lange ende. I hvert fald hvis man spørger journalist, forfatter og high-school lærer Esther Wojcicki.

Én af hendes centrale pointer er, at børnene som regel selv finder en løsning på det meste – og at dominerende helikopterforældre og overambitiøse ”Tiger Moms” risikerer at gøre deres børn en bjørnetjeneste.

Esther Wojcicki har holdt foredrag for stort set alt, der kan kravle og gå af amerikanske techvirksomheder og blev rost af bl.a. Steve Jobs, hvis datter hun underviste.

Wojcicki kaldes undertiden The Godmother of Silicon Valley og er selv mor til tre døtre, der har klaret sig helt udmærket: Den ene var med til at starte Google og er i dag CEO for YouTube, den anden har det succesfulde gentestfirma 23andMe og den tredje er professor i epidemiologi.

Sidst i 2019 udgav Esther Wojcicki How to Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results. Her uddyber hun sin opdragelsesmetode, der bærer det mundrette navn TRICK – hvilket står for Trust, Respect, Independence, Collaboration, and Kindness.

Bogen roses for at anlægge et – i hvert fald i amerikansk sammenhæng – radikalt anderledes syn på opdragelse. Herunder på, hvordan man giver sin børn plads og inspiration til at blive selvstændige og hele mennesker.

Omvendt får den også kritik for at være netop en kende amerikansk og for undertiden at forekomme lidt pralende. Hvilket forfatteren så måske næsten heller ikke kan undgå med døtrenes bedrifter in mente.

Under alle omstændigheder er der næppe tvivl om, at Esther Wojcickis pointer kan være værd at lytte til.

Hvis man vil vide lidt mere, inden man eventuelt køber How to Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results, så finder man både et uddrag af bogen af bogen samt en TED Talk af forfatteren her.

Titel: How to Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results. Forfatter: Esther Wojcicki. Er udkommet.
IT-JOB

Moalem Weitemeyer Advokatpartnerselskab

Dedikeret IT-supporter

Danmarks Meteorologiske Institut

DevOps til Vejrdata

Kompasbank A/S

Operations Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere