Artikel top billede

Bog: Silicon Valleys gudmor skyder tigermoms og helikopterforældre ned

Esther Wojcicki er mangeårige high-school lærer, mor til tre succesfulde døtre og på venskabelig fod med talrige topchefer i Silicon Valley. I How to Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results fortæller hun, hvordan man inspirerer sine børn til at gøre en forskel.

Amerikanske forældre er ved at falde ned af stolen, når de ser danske børn cykle overalt og på egen hånd forsøger at undgå at blive kørt ned på vej til fodbold eller gymnastik.

Men måske har vi fat i den lange ende. I hvert fald hvis man spørger journalist, forfatter og high-school lærer Esther Wojcicki.

Én af hendes centrale pointer er, at børnene som regel selv finder en løsning på det meste – og at dominerende helikopterforældre og overambitiøse ”Tiger Moms” risikerer at gøre deres børn en bjørnetjeneste.

Esther Wojcicki har holdt foredrag for stort set alt, der kan kravle og gå af amerikanske techvirksomheder og blev rost af bl.a. Steve Jobs, hvis datter hun underviste.

Wojcicki kaldes undertiden The Godmother of Silicon Valley og er selv mor til tre døtre, der har klaret sig helt udmærket: Den ene var med til at starte Google og er i dag CEO for YouTube, den anden har det succesfulde gentestfirma 23andMe og den tredje er professor i epidemiologi.

Sidst i 2019 udgav Esther Wojcicki How to Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results. Her uddyber hun sin opdragelsesmetode, der bærer det mundrette navn TRICK – hvilket står for Trust, Respect, Independence, Collaboration, and Kindness.

Bogen roses for at anlægge et – i hvert fald i amerikansk sammenhæng – radikalt anderledes syn på opdragelse. Herunder på, hvordan man giver sin børn plads og inspiration til at blive selvstændige og hele mennesker.

Omvendt får den også kritik for at være netop en kende amerikansk og for undertiden at forekomme lidt pralende. Hvilket forfatteren så måske næsten heller ikke kan undgå med døtrenes bedrifter in mente.

Under alle omstændigheder er der næppe tvivl om, at Esther Wojcickis pointer kan være værd at lytte til.

Hvis man vil vide lidt mere, inden man eventuelt køber How to Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results, så finder man både et uddrag af bogen af bogen samt en TED Talk af forfatteren her.

Titel: How to Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results. Forfatter: Esther Wojcicki. Er udkommet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere