Artikel top billede

Staten overvejer at åbne kildekode til danske smitteapp

Sundhedsministeriet anerkender nu, at der kan være fordele ved at gøre koden i smitteappen opensource, men ministeriet mener også, at det kan øge risikoen for cyberangreb mod appen.

Det danske Sundhedsministerium overvejer at åbne kildekoden til den danske smitteapp, Smittestop.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en mail til det danske it-medie Version2.

”Fra Sundheds- og Ældreministeriet anerkender vi, at der kan være en fordel henset til øget transparens og tillid til appen ved offentliggørelse af koder,” skriver ministeriet i en mail til Version2.

Det danske smitteapp, Smittestop, som Netcompany har udviklet for de danske myndigheder blev lanceret i juni, men i modsætning til lignende apps i Tyskland, Storbritannien, Italien og Østrig har de danske myndigheder ikke valgt at gøre kildekolden frit tilgængelig.

Sundhedsministeriet skriver endvidere til Version2, at det i øjeblikket er i dialog med Netcompany om at åbne kildekoden til appen, men ministeriet understreger samtidig, at man ikke vil give adgang til kildekoden til løsningens backend.

Sundhedsministeriet påpeger desuden over for Version2, at en åben kildekode kan udgøre en sikkerhedsrisiko, fordi det ifølge ministeriet vil gøre det lettere for personer med onde hensigter at angribe løsningen.

Læs også: Guide til Danmarks spritnye corona-app: Bør du hente Smittestop til din mobil?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen