Staten overvejer at åbne kildekode til danske smitteapp

Sundhedsministeriet anerkender nu, at der kan være fordele ved at gøre koden i smitteappen opensource, men ministeriet mener også, at det kan øge risikoen for cyberangreb mod appen.

Det danske Sundhedsministerium overvejer at åbne kildekoden til den danske smitteapp, Smittestop.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en mail til det danske it-medie Version2.

”Fra Sundheds- og Ældreministeriet anerkender vi, at der kan være en fordel henset til øget transparens og tillid til appen ved offentliggørelse af koder,” skriver ministeriet i en mail til Version2.

Det danske smitteapp, Smittestop, som Netcompany har udviklet for de danske myndigheder blev lanceret i juni, men i modsætning til lignende apps i Tyskland, Storbritannien, Italien og Østrig har de danske myndigheder ikke valgt at gøre kildekolden frit tilgængelig.

Sundhedsministeriet skriver endvidere til Version2, at det i øjeblikket er i dialog med Netcompany om at åbne kildekoden til appen, men ministeriet understreger samtidig, at man ikke vil give adgang til kildekoden til løsningens backend.

Sundhedsministeriet påpeger desuden over for Version2, at en åben kildekode kan udgøre en sikkerhedsrisiko, fordi det ifølge ministeriet vil gøre det lettere for personer med onde hensigter at angribe løsningen.

Læs også: Guide til Danmarks spritnye corona-app: Bør du hente Smittestop til din mobil?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.