Staten overvejer at åbne kildekode til danske smitteapp

Sundhedsministeriet anerkender nu, at der kan være fordele ved at gøre koden i smitteappen opensource, men ministeriet mener også, at det kan øge risikoen for cyberangreb mod appen.

Det danske Sundhedsministerium overvejer at åbne kildekoden til den danske smitteapp, Smittestop.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en mail til det danske it-medie Version2.

”Fra Sundheds- og Ældreministeriet anerkender vi, at der kan være en fordel henset til øget transparens og tillid til appen ved offentliggørelse af koder,” skriver ministeriet i en mail til Version2.

Det danske smitteapp, Smittestop, som Netcompany har udviklet for de danske myndigheder blev lanceret i juni, men i modsætning til lignende apps i Tyskland, Storbritannien, Italien og Østrig har de danske myndigheder ikke valgt at gøre kildekolden frit tilgængelig.

Sundhedsministeriet skriver endvidere til Version2, at det i øjeblikket er i dialog med Netcompany om at åbne kildekoden til appen, men ministeriet understreger samtidig, at man ikke vil give adgang til kildekoden til løsningens backend.

Sundhedsministeriet påpeger desuden over for Version2, at en åben kildekode kan udgøre en sikkerhedsrisiko, fordi det ifølge ministeriet vil gøre det lettere for personer med onde hensigter at angribe løsningen.

Læs også: Guide til Danmarks spritnye corona-app: Bør du hente Smittestop til din mobil?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.