Intel lancerer Thunderbolt 4-standard: Samme hastighed - men bedre overblik og større krav til producenterne

Thunderbolt-standarden er smart og alsidig. Men overblikket og kravene til producenterne har det været småt med. Med 4. generation prøver Intel at gøre op med rodet. Få overblikket her.

Der var engang hvor der var forskellige kabel- og wifi-standarder nok til at give de fleste forbrugere hovedpine.

Heldigvis har de sidste 10 år budt på en oprydning i diverse standarder - også selvom dongle-producent fortsat må være en af de nemmeste veje til at blive multimillionær.

En enkelt hovedpine består dog stadig: Forholdet mellem USB og Thunderbolt. For mens de to standarder deler stik, så er der store forskelle i hastighed og funktioner.

Men ifølge Intel, som har en finger med i de fleste it-standarder, så skulle den netop lancerede Thunderbolt 4-standard løse de fleste problemer.

Derfor byder standarden, som bygger oven på USB4, på hævede forventningerne til hvad computerne med Thunderbolt 4-porte skal kunne for at kunne tilslutte sig standarden.

Samtidig indfører Intel obligatorisk test af kabler og løsninger der vil benytte sig af Thunderbolt 4-standarden til skærme, hubs, ladere og hvad der eller kan opfindes af tilbehør. Intel har endnu ikke afsløret en lanceringsdato for Thunderbolt 4, men skriver i firmaets officielle udmelding, at det sker ”senere i år” samtidig med at selskabets Thunderbolt controller 8000 lanceres.

Computere med udstyres forventes også at blive tilgængelige i 2020.

Tunderbolt-alliancen har lavet en video med de fleste ændringer og forklaringer som du kan se nedenfor.mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.