Intel lancerer Thunderbolt 4-standard: Samme hastighed - men bedre overblik og større krav til producenterne

Thunderbolt-standarden er smart og alsidig. Men overblikket og kravene til producenterne har det været småt med. Med 4. generation prøver Intel at gøre op med rodet. Få overblikket her.

Der var engang hvor der var forskellige kabel- og wifi-standarder nok til at give de fleste forbrugere hovedpine.

Heldigvis har de sidste 10 år budt på en oprydning i diverse standarder - også selvom dongle-producent fortsat må være en af de nemmeste veje til at blive multimillionær.

En enkelt hovedpine består dog stadig: Forholdet mellem USB og Thunderbolt. For mens de to standarder deler stik, så er der store forskelle i hastighed og funktioner.

Men ifølge Intel, som har en finger med i de fleste it-standarder, så skulle den netop lancerede Thunderbolt 4-standard løse de fleste problemer.

Derfor byder standarden, som bygger oven på USB4, på hævede forventningerne til hvad computerne med Thunderbolt 4-porte skal kunne for at kunne tilslutte sig standarden.

Samtidig indfører Intel obligatorisk test af kabler og løsninger der vil benytte sig af Thunderbolt 4-standarden til skærme, hubs, ladere og hvad der eller kan opfindes af tilbehør. Intel har endnu ikke afsløret en lanceringsdato for Thunderbolt 4, men skriver i firmaets officielle udmelding, at det sker ”senere i år” samtidig med at selskabets Thunderbolt controller 8000 lanceres.

Computere med udstyres forventes også at blive tilgængelige i 2020.

Tunderbolt-alliancen har lavet en video med de fleste ændringer og forklaringer som du kan se nedenfor.
Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.