Artikel top billede

LinkedIn sagsøges for at spionere på brugere via apps på Apple-enheder

Det erhvervsorienterede sociale netværk, LinkedIn, er blevet sagsøgt for at videregive følsomme oplysninger via apps på Apple-enheder.

Erhvervsmediet LinkedIn er blevet sagsøgt for at videregive følsomme informationer om brugere uden deres viden.

Det fremgår af et sagsanlæg, fremført af en gruppe amerikanske borgere.

Det skriver Bloomberg.

Klagen, der blev indberettet fredag 10. juli til den føderale domstol i San Francisco, går på, at apps, der benytter Apples universelle clipboard, kan læse data og trække data fra andre Apple-enheder.

Udviklere og testere af Apples nyeste styresystem, iOS 14, fandt ud af, at LinkedIn-appen i hemmelighed læser brugernes clipboard, fremgår det af sagsanlægget.

Apples clipboard indeholder ofte følsomme oplysninger, som brugerne klipper eller kopierer for at indsætte. Dette inkluderer billeder, sms'er, emails og endda lægejournaler.

"LinkedIn har ikke kun spioneret på sine brugere, det har også spioneret på deres computere og andre enheder i nærheden, og det har omgået," fremgår det af sagsanlægget.

læs også: Dansk Erhverv bekymret over kommende nedskæringer af Datatilsynet: "Der er stadig behov for at sætte ind"

Ifølge Bloomberg skrev LinkedIns chefudvikler, Erran Berger, i et tweet 2. juli, at selskabet havde identificeret, at problemet lå i et stykke kode, der laver lighedstjek mellem indholdet i clipboardet og den indtastede tekst.

I tweetet tilføjede han, at selskabet ikke gemmer eller videregiver indholdet i clipboardet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere