Artikel top billede

LinkedIn sagsøges for at spionere på brugere via apps på Apple-enheder

Det erhvervsorienterede sociale netværk, LinkedIn, er blevet sagsøgt for at videregive følsomme oplysninger via apps på Apple-enheder.

Erhvervsmediet LinkedIn er blevet sagsøgt for at videregive følsomme informationer om brugere uden deres viden.

Det fremgår af et sagsanlæg, fremført af en gruppe amerikanske borgere.

Det skriver Bloomberg.

Klagen, der blev indberettet fredag 10. juli til den føderale domstol i San Francisco, går på, at apps, der benytter Apples universelle clipboard, kan læse data og trække data fra andre Apple-enheder.

Udviklere og testere af Apples nyeste styresystem, iOS 14, fandt ud af, at LinkedIn-appen i hemmelighed læser brugernes clipboard, fremgår det af sagsanlægget.

Apples clipboard indeholder ofte følsomme oplysninger, som brugerne klipper eller kopierer for at indsætte. Dette inkluderer billeder, sms'er, emails og endda lægejournaler.

"LinkedIn har ikke kun spioneret på sine brugere, det har også spioneret på deres computere og andre enheder i nærheden, og det har omgået," fremgår det af sagsanlægget.

læs også: Dansk Erhverv bekymret over kommende nedskæringer af Datatilsynet: "Der er stadig behov for at sætte ind"

Ifølge Bloomberg skrev LinkedIns chefudvikler, Erran Berger, i et tweet 2. juli, at selskabet havde identificeret, at problemet lå i et stykke kode, der laver lighedstjek mellem indholdet i clipboardet og den indtastede tekst.

I tweetet tilføjede han, at selskabet ikke gemmer eller videregiver indholdet i clipboardet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere