Artikel top billede

(Foto: TDC NET)

Nokia kaster nyt våben ind i mobilkampen: Kan opgradere 4G-stationer til 5G med en softwareopdatering

Nokia lover milliardbesparelser for teleoperatørerne. Selskabets 4G-stationer kan nu opgraderes til 5G blot med en softwareopdatering.

Markedet for grej til mobiloperatører er ramt af stormvejr efter USA’s frontalangreb på Huawei, som ellers hidtil har siddet på tronen som verdens største leverandør på området.

Finske Nokia og svenske Ericsson vejrer morgenluft, og nu kaster Nokia et nyt våben ind i kampen.

Selskabet har i dag lanceret ny software, som gør det muligt for mobilselskaberne at opgradere 4G-radiostationer til 5G blot med en softwareopdatering.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nokia vil det spare mobiloperatører verden over for store milliardudgifter til design af mobilmaster og tilhørende udstyr samt til at sende teknikere ud til eksisterende masteinstallationer.

Nokia skriver, at den nye software i dag kan opgradere omkring en million radiostationer. Ved årets udgang vil tallet være vokset til 3,1 millioner, og næste år vil fem millioner radiostationer kunne opgraderes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere