Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

EU og USA må til forhandlingsbordet for tredje gang: Regler om overførsel af persondata fra EU til USA er igen kendt ulovlige

Reglerne for, hvordan persondata må overføres fra virksomheder i EU-lande til virksomheder i USA er kendt ulovlige for anden gang.

De nuværende regler for, hvordan persondata må overføres fra virksomheder i EU-lande til virksomheder i USA er simpelthen ulovlige.

Det har EU-Domstolen netop afgjort, skriver flere medier.

Det er faktisk anden gang, at domstolen har fat i netop dette regelsæt. Tilbage i 2015 blev de daværende regler også kendt ulovlige. De blev efterfølgende ændret til det regelsæt, som domstolen altså også har erklæret for ulovlige.

Den nyeste afgørelse skyldes en klage over databeskyttelsen på Facebook, som den østrigske aktivist Maximilian Schrems står bag.

Afgørelsen betyder, at EU og USA endnu en gang må til forhandlingsbordet for at blive enige om et nyt regelsæt. EU-Dommen kan få stor betydning for mange virksomheder - alene i USA bliver reglerne brugt af over 5.000 virksomheder, forlyder det.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere