Artikel top billede

EU og USA må til forhandlingsbordet for tredje gang: Regler om overførsel af persondata fra EU til USA er igen kendt ulovlige

Reglerne for, hvordan persondata må overføres fra virksomheder i EU-lande til virksomheder i USA er kendt ulovlige for anden gang.

De nuværende regler for, hvordan persondata må overføres fra virksomheder i EU-lande til virksomheder i USA er simpelthen ulovlige.

Det har EU-Domstolen netop afgjort, skriver flere medier.

Det er faktisk anden gang, at domstolen har fat i netop dette regelsæt. Tilbage i 2015 blev de daværende regler også kendt ulovlige. De blev efterfølgende ændret til det regelsæt, som domstolen altså også har erklæret for ulovlige.

Den nyeste afgørelse skyldes en klage over databeskyttelsen på Facebook, som den østrigske aktivist Maximilian Schrems står bag.

Afgørelsen betyder, at EU og USA endnu en gang må til forhandlingsbordet for at blive enige om et nyt regelsæt. EU-Dommen kan få stor betydning for mange virksomheder - alene i USA bliver reglerne brugt af over 5.000 virksomheder, forlyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere