Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Facebook sagsøger EU: Vil ikke udlevere ønskede data til EU i efterforskning

Facebook trækker ganske usædvanligt EU i retten med beskyldninger om, at EU’s konkurrence-myndigheder stiller alt for store krav til Facebook.

Facebook sagsøger EU’s konkurrence-myndigheder med beskyldninger om, at EU forlanger, at Facebook udleverer oplysninger langt ud over det rimelige.

Facebook mener, at EU’s konkurrence-myndigheder i den nuværende efterforskning af Facebooks forretnings-metoder kræver indsigt i alt for mange data - herunder detaljerede, personlige oplysninger.

EU har i et års tid efterforsket Facebook i flere sager - herunder en sag om selskabets data-udnyttelse samt en med Facebooks handelsplads i fokus.

Facebook har siden udleveret 315.000 dokumenter på i alt 1,7 millioner dokument-sider til EU-Kommissionen, meddeler selskabet.

Men nu siger Facebook altså stop til kommissionens videre krav.

“Det ekstraordinært bredde sigte i kommissionens anmodninger betyder, at vi skal udlevere irrelevante dokumenter, der intet har at gøre med kommissionens undersøgelse - herunder stærkt følsom personlig information som ansattes helbreds-papirer, personlige finansielle dokumenter og private informationer om ansatte og familie,” lyder det fra Facebook.

“Vi mener, at denne type anmodninger bør vurderes af EU-retten,” lyder det fra Facebook.

EU-Kommissionen meddeler ifølge en række medier, at den er klar til at mødes i retten, hvor den vil argumentere for sin sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere