Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Facebook sagsøger EU: Vil ikke udlevere ønskede data til EU i efterforskning

Facebook trækker ganske usædvanligt EU i retten med beskyldninger om, at EU’s konkurrence-myndigheder stiller alt for store krav til Facebook.

Facebook sagsøger EU’s konkurrence-myndigheder med beskyldninger om, at EU forlanger, at Facebook udleverer oplysninger langt ud over det rimelige.

Facebook mener, at EU’s konkurrence-myndigheder i den nuværende efterforskning af Facebooks forretnings-metoder kræver indsigt i alt for mange data - herunder detaljerede, personlige oplysninger.

EU har i et års tid efterforsket Facebook i flere sager - herunder en sag om selskabets data-udnyttelse samt en med Facebooks handelsplads i fokus.

Facebook har siden udleveret 315.000 dokumenter på i alt 1,7 millioner dokument-sider til EU-Kommissionen, meddeler selskabet.

Men nu siger Facebook altså stop til kommissionens videre krav.

“Det ekstraordinært bredde sigte i kommissionens anmodninger betyder, at vi skal udlevere irrelevante dokumenter, der intet har at gøre med kommissionens undersøgelse - herunder stærkt følsom personlig information som ansattes helbreds-papirer, personlige finansielle dokumenter og private informationer om ansatte og familie,” lyder det fra Facebook.

“Vi mener, at denne type anmodninger bør vurderes af EU-retten,” lyder det fra Facebook.

EU-Kommissionen meddeler ifølge en række medier, at den er klar til at mødes i retten, hvor den vil argumentere for sin sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere