(Foto: Dan Jensen)

Facebook sagsøger EU: Vil ikke udlevere ønskede data til EU i efterforskning

Facebook trækker ganske usædvanligt EU i retten med beskyldninger om, at EU’s konkurrence-myndigheder stiller alt for store krav til Facebook.

Facebook sagsøger EU’s konkurrence-myndigheder med beskyldninger om, at EU forlanger, at Facebook udleverer oplysninger langt ud over det rimelige.

Facebook mener, at EU’s konkurrence-myndigheder i den nuværende efterforskning af Facebooks forretnings-metoder kræver indsigt i alt for mange data - herunder detaljerede, personlige oplysninger.

EU har i et års tid efterforsket Facebook i flere sager - herunder en sag om selskabets data-udnyttelse samt en med Facebooks handelsplads i fokus.

Facebook har siden udleveret 315.000 dokumenter på i alt 1,7 millioner dokument-sider til EU-Kommissionen, meddeler selskabet.

Men nu siger Facebook altså stop til kommissionens videre krav.

“Det ekstraordinært bredde sigte i kommissionens anmodninger betyder, at vi skal udlevere irrelevante dokumenter, der intet har at gøre med kommissionens undersøgelse - herunder stærkt følsom personlig information som ansattes helbreds-papirer, personlige finansielle dokumenter og private informationer om ansatte og familie,” lyder det fra Facebook.

“Vi mener, at denne type anmodninger bør vurderes af EU-retten,” lyder det fra Facebook.

EU-Kommissionen meddeler ifølge en række medier, at den er klar til at mødes i retten, hvor den vil argumentere for sin sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.