Artikel top billede

Huawei overhaler Samsung: Er nu verdens største mobilproducent

Kinesiske Huawei overhaler Samsung som verdens største producent af mobiltelefoner.

Sydkoreanske Samsung har i årevis været verdens største producent af mobiltelefoner.

Men sådan er det ikke længere. I andet kvartal måtte Samsung nemlig overdrage kronen som verdens største mobil-producent for første gang til fremadstormende Huawei.

Det kinesiske selskab har længe åndet Samsung i nakken med sine kraftigt voksende salgstal.

I årets andet kvartal - fra april til juni - solgte Huawei 55,8 millioner mobiltelefoner globalt, mens Samsung solgte 53,7 millioner mobiltelefoner.

Begge salgstal er udtryk for markante fald i forhold til samme kvartal i fjor - for Huawei på fem procent og for Samsung på hele 30 procent.

Det skyldes stærkt faldende efterspørgsel - blandt andet på grund af corona-pandemien - i store markeder som Brasilien, USA og Europa.

Huaweis salg uden for hjemmemarkedet Kina faldt således med 27 procent i forhold til tilsvarende kvartal året før.

Til gengæld nyder Huawei godt af sin position på det kraftigt voksende kinesiske marked, hvor selskabet er klart størst.

Der står nemlig nu Huawei på næsten to ud af tre solgte mobiltelefoner i Kina, hvor salget af mobiltelefoner i andet kvartal så småt var ved at komme sig efter corona-virussen, der som bekendt ramte Kina som det første land i verden.

Det er nu et åbent spørgsmål, om Huawei vil forblive verdens største mobil-producent, når bølgerne efter corona-pandemien begynder at lægge sig igen.

Samsung meddeler, at selskabet forventer, at salget igen vil tage fart i efteråret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere