Artikel top billede

Huawei overhaler Samsung: Er nu verdens største mobilproducent

Kinesiske Huawei overhaler Samsung som verdens største producent af mobiltelefoner.

Sydkoreanske Samsung har i årevis været verdens største producent af mobiltelefoner.

Men sådan er det ikke længere. I andet kvartal måtte Samsung nemlig overdrage kronen som verdens største mobil-producent for første gang til fremadstormende Huawei.

Det kinesiske selskab har længe åndet Samsung i nakken med sine kraftigt voksende salgstal.

I årets andet kvartal - fra april til juni - solgte Huawei 55,8 millioner mobiltelefoner globalt, mens Samsung solgte 53,7 millioner mobiltelefoner.

Begge salgstal er udtryk for markante fald i forhold til samme kvartal i fjor - for Huawei på fem procent og for Samsung på hele 30 procent.

Det skyldes stærkt faldende efterspørgsel - blandt andet på grund af corona-pandemien - i store markeder som Brasilien, USA og Europa.

Huaweis salg uden for hjemmemarkedet Kina faldt således med 27 procent i forhold til tilsvarende kvartal året før.

Til gengæld nyder Huawei godt af sin position på det kraftigt voksende kinesiske marked, hvor selskabet er klart størst.

Der står nemlig nu Huawei på næsten to ud af tre solgte mobiltelefoner i Kina, hvor salget af mobiltelefoner i andet kvartal så småt var ved at komme sig efter corona-virussen, der som bekendt ramte Kina som det første land i verden.

Det er nu et åbent spørgsmål, om Huawei vil forblive verdens største mobil-producent, når bølgerne efter corona-pandemien begynder at lægge sig igen.

Samsung meddeler, at selskabet forventer, at salget igen vil tage fart i efteråret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere