Huawei overhaler Samsung: Er nu verdens største mobilproducent

Kinesiske Huawei overhaler Samsung som verdens største producent af mobiltelefoner.

Sydkoreanske Samsung har i årevis været verdens største producent af mobiltelefoner.

Men sådan er det ikke længere. I andet kvartal måtte Samsung nemlig overdrage kronen som verdens største mobil-producent for første gang til fremadstormende Huawei.

Det kinesiske selskab har længe åndet Samsung i nakken med sine kraftigt voksende salgstal.

I årets andet kvartal - fra april til juni - solgte Huawei 55,8 millioner mobiltelefoner globalt, mens Samsung solgte 53,7 millioner mobiltelefoner.

Begge salgstal er udtryk for markante fald i forhold til samme kvartal i fjor - for Huawei på fem procent og for Samsung på hele 30 procent.

Det skyldes stærkt faldende efterspørgsel - blandt andet på grund af corona-pandemien - i store markeder som Brasilien, USA og Europa.

Huaweis salg uden for hjemmemarkedet Kina faldt således med 27 procent i forhold til tilsvarende kvartal året før.

Til gengæld nyder Huawei godt af sin position på det kraftigt voksende kinesiske marked, hvor selskabet er klart størst.

Der står nemlig nu Huawei på næsten to ud af tre solgte mobiltelefoner i Kina, hvor salget af mobiltelefoner i andet kvartal så småt var ved at komme sig efter corona-virussen, der som bekendt ramte Kina som det første land i verden.

Det er nu et åbent spørgsmål, om Huawei vil forblive verdens største mobil-producent, når bølgerne efter corona-pandemien begynder at lægge sig igen.

Samsung meddeler, at selskabet forventer, at salget igen vil tage fart i efteråret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.