Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

Google vil skære ned for betalingen til danske rettighedshavere, hvis musik anvendes på YouTube.

Google vil i løbet af kort tid fjerne al dansk musik fra YouTube.

Det meddeler den danske rettighedsorganisation Koda, der for tiden er i gang med hårde forhandlinger med Google om en ny nordisk aftale om brug af musik på YouTube.

Ifølge Koda kræver Google her, at betalingen til nordiske komponister og sangskrivere for brug af deres musik på YouTube, reduceres med 70 procent.

“Det kan Koda naturligvis ikke acceptere, og Google har nu på egen hånd besluttet, at Kodas medlemmer ikke kan få deres indhold vist på YouTube, og at deres fans og brugere på YouTube er afskåret fra at høre musikken, indtil en ny aftale er på plads,” meddeler Koda.

Parterne har forhandlet et stykke tid, og selv om der er sket fremskridt i forhandlingerne i de seneste uger, er de fortsat et godt stykke fra hinanden, meddeler Koda.

Organisationen peger på, at dens medlemmer 'igennem mange år' har været stærkt utilfredse med størrelsen på de betalinger, som de får af YouTube for anvendelsen af deres musik.

"Og det er ikke nogen hemmelighed, at vi fra Kodas side har været aktive fortalere for et opgør med tech-giganternes free-ride og underbetaling af kunstnerisk indhold i forbindelse med EU´s Copyright-direktiv. At Google nu kræver betalingen reduceret med knap 70 procent i en midlertidig aftaleforlængelse forekommer nærmest bizart,” lyder det fra Koda.

Google: Vi er ikke nået til enighed
Google meddeler ifølge flere medier i en forudproduceret pressemeddelelse med YouTube Musics europæiske direktør, Dan Chalmers, som afsender, at parterne trods ‘gode samtaler’ ikke har været i stand til at nå til enighed om en ny aftale.

'KODA beder om væsentligt mere end det, vi betaler vores andre partnere rundt om i verden, og det mener vi ikke er rimeligt over for vores andre partnere og indholdsskabere. Og uden licens er vi ikke i stand til at gøre indholdet tilgængeligt i Danmark. Men vores dør forbliver åben for at fortsætte dialogen og bringe musikindholdet tilbage til YouTube,” lyder det her fra YouTube/Google.

Den nuværende aftale udløber 1. august, og det danske indhold vil umiddelbart herefter blive fjernet.

YouTube har fornylig indgået licensaftaler med rettighedshavere i Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.

Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.