Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

Google vil skære ned for betalingen til danske rettighedshavere, hvis musik anvendes på YouTube.

Google vil i løbet af kort tid fjerne al dansk musik fra YouTube.

Det meddeler den danske rettighedsorganisation Koda, der for tiden er i gang med hårde forhandlinger med Google om en ny nordisk aftale om brug af musik på YouTube.

Ifølge Koda kræver Google her, at betalingen til nordiske komponister og sangskrivere for brug af deres musik på YouTube, reduceres med 70 procent.

“Det kan Koda naturligvis ikke acceptere, og Google har nu på egen hånd besluttet, at Kodas medlemmer ikke kan få deres indhold vist på YouTube, og at deres fans og brugere på YouTube er afskåret fra at høre musikken, indtil en ny aftale er på plads,” meddeler Koda.

Parterne har forhandlet et stykke tid, og selv om der er sket fremskridt i forhandlingerne i de seneste uger, er de fortsat et godt stykke fra hinanden, meddeler Koda.

Organisationen peger på, at dens medlemmer 'igennem mange år' har været stærkt utilfredse med størrelsen på de betalinger, som de får af YouTube for anvendelsen af deres musik.

"Og det er ikke nogen hemmelighed, at vi fra Kodas side har været aktive fortalere for et opgør med tech-giganternes free-ride og underbetaling af kunstnerisk indhold i forbindelse med EU´s Copyright-direktiv. At Google nu kræver betalingen reduceret med knap 70 procent i en midlertidig aftaleforlængelse forekommer nærmest bizart,” lyder det fra Koda.

Google: Vi er ikke nået til enighed
Google meddeler ifølge flere medier i en forudproduceret pressemeddelelse med YouTube Musics europæiske direktør, Dan Chalmers, som afsender, at parterne trods ‘gode samtaler’ ikke har været i stand til at nå til enighed om en ny aftale.

'KODA beder om væsentligt mere end det, vi betaler vores andre partnere rundt om i verden, og det mener vi ikke er rimeligt over for vores andre partnere og indholdsskabere. Og uden licens er vi ikke i stand til at gøre indholdet tilgængeligt i Danmark. Men vores dør forbliver åben for at fortsætte dialogen og bringe musikindholdet tilbage til YouTube,” lyder det her fra YouTube/Google.

Den nuværende aftale udløber 1. august, og det danske indhold vil umiddelbart herefter blive fjernet.

YouTube har fornylig indgået licensaftaler med rettighedshavere i Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
How to understand the email threat landscape
There is already a large number of organizations transitioning to more cost efficient cloud based solutions as of now. According to recent research by Gartner, "by 2021, Gartner expects 70 % of public and private companies to be using cloud email services.” But unfortunately this is also bad news, as the attackers’ methods also evolve, and there is a market increase in number of attacks against cloud based email services such as MS Office 365. In this whitepaper we will discuss the common email security threats that are faced by organizations and how to keep your organization safe from these attacks.