Artikel top billede

Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system

De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i de danske regioners bekneb
  • Bliv klogere på Systematics brok
  • Læs hvorfor regionerne kan blive tvunget til at købe et nyt PPJ-system, selvom de er tilfredse med DXC Technologys løsning
  • Find ud af hvor sagen står nu
  • Indsigt i den mangeårige juridiske diskussion
1.577
8 min
Landets fem regioner er havnet i et voldsomt bekneb.

I 2013 indgik landets regioner en samlet aftale med DXC Technology om en ny Præhospital Patientjournal-løsning (PPJ-løsning) med dertil hørende support- og vedligeholdelsesaftale til regionernes hospitaler.

Løsningen bruges fortsat af alle landets regioner, men mens regionerne har ret til at bruge PPJ-systemet tidsubegrænset, udløber support- og vedligeholdesesaftalen ved udgangen af 2021.

Regionernes PPJ-system kan altså køre videre, men kan ikke vedligeholdes og supporteres efter 2021.

Region Nordjylland - som på vegne af de fem regioner styrer kontrakterne - har derfor forsøgt at ændre support- og vedligeholdelsesaftalen, så tidsbegræsningen fjernes, men regionen har nu måttet tilbagekalde den tildelingsbeslutning, da DXC Technology-konkurrenten Systematic har brokket sig over beslutningen.

Hvis regionerne ikke finder en løsning, kan det ende med, at landets regioner skal bruge et større beløb på at købe et nyt PPJ-system, selvom de er tilfredse med det nuværende.