Artikel top billede

Bog: En virkeligt grum fremtid langt, langt under jorden

I den klaustrofobiske sci-fi-titel Wool af Hugh Howey er menneskehedens sidste overlevere fanget under jorden i en enorm silo – og den værste forbrydelse er at overveje, om der måske er et alternativ.

Som børn har vi nok alle leget jorden er giftig. I den fremragende postapokalyptiske science fiction-bog Wool er den det faktisk.

Derfor bor hovedpersonerne i en gigantisk silo under jorden, hvor en af de største forbrydelser er at fundere alt for højlydt over, om der måske alligevel er noget at komme efter udenfor.

Til gengæld er konsekvensen af dette kætteri enkel: Man får simpelthen lov til selv at gå ud og se efter. Standardudstyret er en overlevelsesdragt, der typisk klarer skærene i nogle minutter, samt en klud (heraf titlen Wool) til at tørre linsen i udsigtskameraet fri for støv.

Det er lige til at nå, før den uomgængelige kvælningsdød sætter ind. Så kan man nemlig bare lære det!

Wool er første bog i den såkaldte Silo-trilogi af forfatter Hugh Howey, mens de to efterfølgere Shift og Dust runder historien af.

Bag en relativt banal synops, der umiddelbart handler om konflikter mellem et begrænset antal overlevere i en stor silo, gemmer der sig imidlertid ikke blot et fængende persongalleri.

Her lurer også en temmelig grum konspiration og et ret spændende plot, som i hvert fald undertegnede slugte råt.

Wool er – ligesom dens to efterfølgere – oversat til dansk under den lidt pudsige titel Blår.

Titel: Wool. Forfatter: Hugh Howey
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere