Artikel top billede

Bog: En virkeligt grum fremtid langt, langt under jorden

I den klaustrofobiske sci-fi-titel Wool af Hugh Howey er menneskehedens sidste overlevere fanget under jorden i en enorm silo – og den værste forbrydelse er at overveje, om der måske er et alternativ.

Som børn har vi nok alle leget jorden er giftig. I den fremragende postapokalyptiske science fiction-bog Wool er den det faktisk.

Derfor bor hovedpersonerne i en gigantisk silo under jorden, hvor en af de største forbrydelser er at fundere alt for højlydt over, om der måske alligevel er noget at komme efter udenfor.

Til gengæld er konsekvensen af dette kætteri enkel: Man får simpelthen lov til selv at gå ud og se efter. Standardudstyret er en overlevelsesdragt, der typisk klarer skærene i nogle minutter, samt en klud (heraf titlen Wool) til at tørre linsen i udsigtskameraet fri for støv.

Det er lige til at nå, før den uomgængelige kvælningsdød sætter ind. Så kan man nemlig bare lære det!

Wool er første bog i den såkaldte Silo-trilogi af forfatter Hugh Howey, mens de to efterfølgere Shift og Dust runder historien af.

Bag en relativt banal synops, der umiddelbart handler om konflikter mellem et begrænset antal overlevere i en stor silo, gemmer der sig imidlertid ikke blot et fængende persongalleri.

Her lurer også en temmelig grum konspiration og et ret spændende plot, som i hvert fald undertegnede slugte råt.

Wool er – ligesom dens to efterfølgere – oversat til dansk under den lidt pudsige titel Blår.

Titel: Wool. Forfatter: Hugh Howey
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere