Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Ny dom kan tvinge Uber til at lukke i Californien

Uber og lignende tjenester kan blive tvunget til at lukke i flere måneder, hvis selskabet ikke får medhold i en ankesag.

De to kørselsapps Uber og Lyft kan blive tvunget til at lukke i Californien i adskillige måneder, hvis en dom der klassificerer selskabernes chauffører som fuldtidsansatte bliver stadfæstet.

Det oplyser Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi i et interview med tv-stationen MSNBC.

"Det kan være svært at tro, men vi vil ikke hurtigt være i stand til at skifte til en model, hvor vores ansatte bliver betragtet som fuldtidsmedarbejdere," siger han til tv-stationen.

Ubers rival Lyft kom onsdag med en lignende melding.

Månedlang nedlukning

Dara Khosrowshahi oplyser til tv-stationen at han vurderer, at Uber vil være tvunget til en midlertidig nedlukning i flere måneder i Californien, hvis dommen ikke går selskabets vej.

Baggrunden for de to selskabers varsel om en mulig nedlukning er, at en californisk dommer konkluderede, at Uber og Lyft ikke længere kunne betegne sin medarbejdere som uafhængige arbejdere.

Både Uber og Lyft har anket dommen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere