Det berygtede bigdata-selskab Palantir er tæt på børsnotering

Det amerikanske bigdata selskab Palantir, der blandt andet leverer værktøjer til det danske politi, forbereder en børsnotering i næste måned, skriver amerikansk medie.

Den kontroversielle amerikanske tech-virksomhed Palantir, der blandt andet er leverandør til det danske politi, er tæt på en børsnotering.Det erfarer det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg på baggrund af anonyme kilder.

Palantir er kendt for at udvikle avancerede bigdata og analyseværktøjer, der kan anvendes i efterforskningen af forbrydelser. Derfor bliver selskabets produkter brugt af politi, efterretningstjenester og militæret i store del af verden.

Det danske politi har eksempelvis siden 2018 anvendt it-systemet Polintel, der bygger på Palantirs værktøjer.

Sigter efter slutningen af september
Ifølge Bloomberg er det planen, at børsnoteringen bliver realiseret i slutningen september via en såkaldt direkte notering.

Det er en model som Spotify også brugte ved sin børsnotering, og den indebærer, at der ikke bliver udbudt nye aktier.

I stedet bliver interesserede købere nødt til at købe aktier, som virksomhedens eksisterende aktionærer vælger at sætte til salg.

Palantir er stiftet i 2003 og selskabet har den berømte amerikanske investor og PayPal-stifter Peter Thiel som en af sine medstiftere.

De værktøjer som Palantir har udviklet kan anvendes i en overvågningsammenhæng, og derfor bliver selskabet ofte mødt med kritik.

Værktøjet er også blevet brugt herhjemme - blandt andet til efterforskningen af Danske Banks hvidvask-sag for nogle år siden.

Det kan du læse mere om her: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske BankPremium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.