Det berygtede bigdata-selskab Palantir er tæt på børsnotering

Det amerikanske bigdata selskab Palantir, der blandt andet leverer værktøjer til det danske politi, forbereder en børsnotering i næste måned, skriver amerikansk medie.

Den kontroversielle amerikanske tech-virksomhed Palantir, der blandt andet er leverandør til det danske politi, er tæt på en børsnotering.Det erfarer det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg på baggrund af anonyme kilder.

Palantir er kendt for at udvikle avancerede bigdata og analyseværktøjer, der kan anvendes i efterforskningen af forbrydelser. Derfor bliver selskabets produkter brugt af politi, efterretningstjenester og militæret i store del af verden.

Det danske politi har eksempelvis siden 2018 anvendt it-systemet Polintel, der bygger på Palantirs værktøjer.

Sigter efter slutningen af september
Ifølge Bloomberg er det planen, at børsnoteringen bliver realiseret i slutningen september via en såkaldt direkte notering.

Det er en model som Spotify også brugte ved sin børsnotering, og den indebærer, at der ikke bliver udbudt nye aktier.

I stedet bliver interesserede købere nødt til at købe aktier, som virksomhedens eksisterende aktionærer vælger at sætte til salg.

Palantir er stiftet i 2003 og selskabet har den berømte amerikanske investor og PayPal-stifter Peter Thiel som en af sine medstiftere.

De værktøjer som Palantir har udviklet kan anvendes i en overvågningsammenhæng, og derfor bliver selskabet ofte mødt med kritik.

Værktøjet er også blevet brugt herhjemme - blandt andet til efterforskningen af Danske Banks hvidvask-sag for nogle år siden.

Det kan du læse mere om her: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske BankPremium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.