Artikel top billede

(Foto: Nasa.org)

Så kom de første test-resultater: Så hurtig er Elon Musks satellit-bredbånd

Betatestere af Elon Musks Starlink-projekt, kan melde om rimelige bredbåndshastigheder fra rummet.

Når Elon Musk skyder raketter op med sin raketvirksomhed SpaceX er det for at sende mere end mennesker i kredsløb eller til Mars.

Det er også for at bringe en konstellation af bredbåndssatellitter i omløb, kaldet Starlink, som kan levere surfen på nettet uanset hvor brugerne står på kloden.

Projektet første brugere tester nu betaversionen af det satellitdrevne bredbånd, og melder om hastigheder, som minder om det der kan forventes af etablerede mobilnetværk, skriver netmediet Ars Technica.

Ifølge tests foretaget med benchmark-programmet Speedtest.net, oplever beta-testerne download-hastigheder mellem 11 og 60 mbps, mens der kan overføres med mellem fem og 18 mbps, når der oploades data.

Selve netværkets responstider varierer mellem 20 og 94 millisekunder.

Mens Starlink ikke kan måle sig med de fleste danske bredbåndsløsninger, hvor over 92 procent af bredbåndskunder har adgang til 100 mbps forbindelse eller hurtigere ifølge Erhvervsstyrelsen, kan det give en aflastning de steder, hvor selv mobildækningen ikke rækker, da de leverede hastigheder matcher det 3G og 4G-netværk leverer.

Starlink netværket er fortsat ikke fuldt funktionsdygtigt. I øjeblikket svæver 600 Starlink satellitter omkring Jorden, mens selskabet har søgt om at tilladelse til at opsende i alt 12.000 satellitter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere